به گزارش یازاکو، یوسف زندی روز سه شنبه در نشست نخبگان دانشگاه تبریز، یادآور شد: علم منفعت آور باید به فناوری، صنعت و در نهایت به پول منجر شود و هر موقع این زنجیره متوقف شود، شاهد لجام گسیختگی در حوزه علم و ثروت خواهیم بود و علم ما منجر به تولید ثروت نخواهد شد.
وی با تاکید بر راهبردی شدن پژوهشها و تحقیقات علمی، گفت: علم و دانش سودمند باید ثروت آور باشد، در غیر این صورت هیچ سودی برای کشور و مردم ندارد.
زندی، نخبهیابی، نخبهپروری، نخبهگزینی و نخبهگماری را چهار وظیفه اصلی بنیاد نخبگان برشمرد و از اینکه بخش وسیعی از استعدادهای کشور به واسطه عدم شناخت و سایر دلایل از دسترس خارج میشوند، ابراز تاسف کرد.
وی بر ضرورت حرکت نخبگان به سمت اثربخشی تاکید و اظهار کرد: ناکارآمدی به معنی قرار نگرفتن افراد متخصص و نخبه در مسئولیت است و در واقع نخبه باید بتواند در بستری که برایش فراهم میشود، به سمت اثربخشی حرکت کند.
زندی از فعالیت بیش از ۳۰ کارگروه تخصصی در بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: تمام تلاش ما بر این است تا از طریق دانشگاهها، مؤسسات و قانون جهش تولید دانشبنیان از ظرفیت صنایع در قالب ظرفیتهای مالیاتی و صندوقهای حامی تحقیق و توسعه استفاده کنیم.
وی با قدردانی از عملکرد دانشجویان عضو گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز در کسب عنوان برتر کشوری، ادامه داد: موفقیت دانشجویان نخبه و همچنین قدمت و افتخارات علمی این دانشگاه برای ما بسیار ارزشمند است و باید ضمن ارج نهادن به این افراد، به سمت بسترسازی برای حرکت به سوی اهداف والای کشور گام برداریم.
زندی با تاکید بر ضرورت تدوین نقشه جامع علمی با رویکرد و نگاه استراتژیک، افزود: استعدادهای دانشگاه تبریز و سایر دانشگاههای استان میتوانند کمک بزرگی به پویایی کشور کنند و ما زمانی میتوانیم به این مهم دست یابیم که به جای داشتن اولویتهای زیاد که منجر به از بین رفتن همه اولویتها میشود، اولویتهای مهم و اصلی را شناسایی و مشخص کرده و بر اساس توانمندیهای دانشگاهها حرکت کنیم.
رییس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز نیز در این نشست، گفت: نیروی انسانی متخصص و توانمند نقش بسیار مهمی در توسعه کشور دارد و یکی از ارکان اصلی، نیروهای متخصص و نخبگان علمی کشور هستند.
حسامالدین سهرابی افزود: شناسایی، حمایت، جذب و نگهداشت نخبگان در کشور امری ضروری دانست و گفت: فلسفه تشکیل بنیاد نخبگان و گروه حمایت از استعدادهای درخشان در دانشگاهها نیز بر این اساس است.
وی با اشاره به تاریخچه تأسیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز، اظهار کرد: در حال حاضر ۷۹ دانشجوی کارشناسی، ۲۲۵ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۰۲ دانشجوی دکتری تخصصی عضو گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز هستند که ۴۲ نفر از این تعداد بهعنوان سرآمدان آموزشی، فرهنگی و پژوهشی و سه نفر برگزیده کشوری شناخته شدهاند.