به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از اؤلکه، این مطلب را خانم سبینه سلمانوا عضو کمیسیون دفاع، امنیت و مبارزه با فساد مجلس ملی آذربایجان بیان کرده است.
به گفته او روابط میان آذربایجان و ایران نه تنها بر پایه نزدیکی جغرافیایی، بلکه بر اساس اشتراکات فرهنگی، زبانی، دینی و سنتی تاریخی استوار است. وی افزود: در طول قرون، بین ملتهای ما روابط تجاری و خانوادگی نیز شکل گرفته است. رئیسجمهور علیئو نیز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی خود گفته است: ملتهای ما طی قرنها در صمیمیت و برادری زندگی کردهاند. امروز روابط میان دولتهای ما بر این پایه محکم توسعه مییابد. سفر رسمی رئیسجمهور ایران به آذربایجان، نشانهای از سطح بالای این روابط است. این سخنان نشان میدهد که پیوندهای عمیق و تاریخی بین دو کشور همچنان با موفقیت ادامه دارد و بیانگر واقعیتهای تاریخی، وضعیت ژئوپلیتیک کنونی و سطح روابط دیپلماتیک است.
این نماینده مجلس همچنین اظهار داشت که حمایت علنی رئیسجمهور ایران از تمامیت ارضی آذربایجان و اذعان به اینکه قرهباغ بخش جداییناپذیر آذربایجان، رویکردی منطبق با اصول حقوق بینالملل، عدالت و روح همکاری منطقهای است. خانم سلمانوا افزود: این حمایت در عین حال پیام مهمی در مقابله با تمایلات تجدیدنظرطلبانه ارمنستان در منطقه به شمار میرود. آذربایجان خواهان روابطی بر پایه احترام متقابل، بهرسمیت شناختن تمامیت ارضی و همکاری با همه همسایگان خود است. به نظر من این اظهارات رئیسجمهور ایران بار دیگر تأیید میکند که روابط دو کشور در فضای دوستی و شراکت رو به رشد است. آذربایجان هرگونه موضع عادلانهای را که در راستای صلح و ثبات در منطقه باشد، ارج مینهد و معتقد است گامهای برداشتهشده در این راستا، به رفاه عمومی منطقه کمک خواهد کرد.
خانم سلمانوا تأکید کرد که همکاری میان ایران و آذربایجان تنها محدود به روابط رسمی و راهبردی دو کشور نیست: در سالهای اخیر مجموعاً ۱۴۷ سند در زمینههای مختلف میان دو کشور به امضا رسیده است. این اسناد حوزههایی از جمله تجارت متقابل، انرژی، حملونقل، کشاورزی و مسائل انسانی را در بر میگیرد. این امر نشاندهنده اعتماد و همکاری صمیمانه میان نهادهای دولتی دو کشور نیز هست. این اسناد، بنیان حقوقی مهمی برای توسعه و پیشرفت آذربایجان و ایران فراهم میآورد.
این نماینده مجلس آذربایجان باور دارد که سفر رسمی رئیسجمهور ایران به آذربایجان نهتنها باعث تقویت روابط دیپلماتیک خواهد شد، بلکه میتواند آغاز مرحلهای نوین در همکاریهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی منطقهای باشد: چنین دیدارهای سطح بالایی و اسناد امضاشده، اجرای پروژههایی را ممکن میسازند که برای هر دو کشور منافع متقابل در پی دارد. سیاستی که رئیسجمهور الهام علیئو در پیش گرفته، باعث شده است آذربایجان بهعنوان شریک مطمئن و قدرتمند در صحنه بینالمللی شناخته شود. این سیاست همچنین به صلح، ثبات و توسعه در منطقه و جهان خدمت میکند. پروژههای انرژی و حملونقل با مشارکت آذربایجان، زمینهساز تعمیق بیشتر روابط اقتصادی و گسترش فرصتهای همکاری منطقهای است. توسعه روابط با ایران در کنار گسترش همکاریهای منطقهای و بینالمللی آذربایجان از نظر صلح، امنیت و توسعه اقتصادی نیز گام مهمی به شمار میرود. این نوع همکاریها برای تضمین ثبات و رفاه هر دو کشور و منطقه، ضروری هستند.