• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Saturday - 3 May - 2025
0

جمهوری آذربایجان جدید بر قله های ظفر

  • کد خبر : 178502
  • 12 اردیبهشت 1404 - 19:00
جمهوری آذربایجان جدید بر قله های ظفر
یازاکو - همه وقایع تاریخی جاری در حیات جمهوری آذربایجان مستقل و مدرن با ندای «ما می بایست همواره حول اندیشه آذربایجان گرایی متحد شویم» آغاز شد. رهبر ثابت قدم با خط مشی دوراندیشانه، اراده مستحکم و عزم راسخ خود، ایدئولوژی اتحاد و یکپارچگی مردم را تحت نام «میهن» اعتلا بخشید.

این پیروزی و این ظفر برای دولت و مردمی که تاریخی پرتلاطم را زیسته بودند چندان هم آسان نبود. اما پیشوای بزرگ پرچم سه رنگ و نام دولتمان را بر قله های پیروزی “جمهوری آذربایجان قوی و مدرن” برای همیشه حک نمود.
امروز جمهوری آذربایجان که موفق شده است تا اراضی خود را از اشغال ارمنستان آزاد کرده و تمامیت ارضی، استقلال و حق حاکمیت خود را احیا نماید، سیاست های پیشوای بزرگ را راهبر خویش قرار داده است. سیاست مستقلی که توسط رئیس جمهور الهام علی اف پیگیری می شود، راه را برای تحقق موفقیت آمیز همه اهداف تعیین شده هموار می سازد. جمهوری آذربایجان مستقل که بر مبنای اصول دولتمداری آن شخصیت فرزانه بنا نهاده شده است، در صحنه های جهانی از امضای مخصوص به خود در زمینه سیاست های صلح طلبانه، دوست مابانه و بشر دوستانه برخوردار است.
دومین بازگشت حیدر علی اف به قدرت، سرنوشت کشور تازه استقلال یافته را رقم زد. رهبر فرهیخته با اراده قوی، اندیشه روشن و عشق به میهن توانست تا بر همه مشکلات فائق آید. او در هر قدم به مردمش تکیه کرد و در عین حال خود نیز تکیه گاه مردمش شد.
رهبر بزرگ حیدر علی اف در سال ۱۹۹۳ با اجابت خواست ملت به باکو بازگشت. او تمام توان خود را برای یکپارچگی، همبستگی و وحدت ملی مردم بسیج نمود. این بازگشت همچنین پایه تزلزل ناپذیر مسیر آینده به سوی پیروزی شد.
یک دوره بزرگ و با شکوه ترین صفحات تاریخ مدرن جمهوری آذربایجان با نام رهبر ملی حیدر علی اف گره خورده است. تاریخچه گام های شجاعانه او در راه آینده جمهوری آذربایجان و رفاه مردم از دوران شوروی سابق آغاز شد.
حیدر علی اف از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۸۲ دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست آذربایجان شوروی بود و سال ها در سازمان های امنیتی و در سیستم اداری شوروی فعالیت نمود. او همچنین خدماتی تاریخی را برای استقلال جمهوری آذربایجان و همبستگی اتحاد جهان ترک انجام داد. رهبر نامیده شدن او توسط ترک زبانان، یک ضرورت تاریخی برخاسته از خواست های زمان بود. حیدر علی اف در کتاب «صد مرد بزرگ جهان» با مهارت‌های دوراندیشی، زکاوت و تفکرات خویش در رده های اول جای گرفته است. این نمونه بارز برخورداری رهبر بزرگ از ارزش های انسانی است.
ارتقاء او به رده های رهبری اتحاد جماهیر شوروی به مثابه یکی از قدرتمندترین دولت های جهان در قرن گذشته نیز، از چیرگی وی بر مهارت های سازماندهی و توانایی او در تأثیرگذاری بر رویدادها به عنوان یک سیاستمدار با تجربه نشات می گرفت.
حیدر علی اف در اولین دوران رهبری خود بر آذربایجان، این کشور را به سطح یک جمهوری در حال توسعه در فضای شوروی ارتقا داد. موفقیت های امروز ما حاصل خدمات او به میهن و مردمی است که بیش از جان دوستشان می داشت.
تصادفی نیست که نام او مزین به پیشوند سیاستمدار فرهیخته گردیده است. در زمان رهبری حیدر علی اف بر جمهوری، هدف و ایده اصلی او عبارت از به رسمیت شناختن آذربایجان به عنوان یک کشور مستقل بود. او این وظیفه را در نقش یک رهبر ملی با عزت تمام به انجام رسانید. با فرستادن جوانان با استعداد آذربایجان برای تحصیل در دانشگاه های مهم اتحاد جماهیر شوروی، این کشور پتانسیل نیروی انسانی بسیار باهوش و با استعداد را توسعه بخشید. او با گام های مهمی که در راه ماندگاری نام شخصیت هایی که سهم ویژه ای در تاریخ، جامعه ادبی و توسعه فرهنگ کشورمان داشته اند، به حراست از ثروت های معنوی ما پرداخت.
“قرارداد قرن” به عنوان اولین گام در استراتژی نفت نیز از این دست است. سرنوشت موفقیت آمیز سند مذکور کشور را در مرکز توجهات قرار داد. او با نفوذ شخصی و سیاست های دوراندیشانه، بزرگترین شرکت های نفتی جهان را برای همکاری با جمهوری آذربایجان جلب کشور نمود.
علاقه فزاینده به کریدور گاز جنوبی، راه اندازی خط اتصال گاز یونان-بلغارستان در صوفیه و “توافقنامه توسعه انرژی سبز و مشارکت استراتژیک در این زمینه بین دولت های جمهوری آذربایجان، گرجستان، رومانی و مجارستان” که در بخارست امضا شد، جمهوری آذربایجان را به منطقه انرژی سبز تبدیل کرد. رئیس جمهور الهام علی اف با تنوع بخشیدن به دیپلماسی انرژی کشور و دست یازدیدن به ابتکاراتی جدید، اهمیت بین المللی استراتژی نفت و نقشه انرژی جهان را بنیانی نو نهاده و اثبات کرد که در این زمینه نیز جانشینی شایسته برای پیشوای بزرگ محسوب می گردد. در ارتباط با احیای جاده باستانی ابریشم نیز باید خاطر نشان ساخت که، ترویج این ایده، راهگشای ورود منطقه قفقاز جنوبی به عرصه سیاسی جهان گردید. رؤیای پیشوای بزرگ در خدمت تحقق لوایحی چون نزدیک‌تر کردن فاصله‌های دور از طریق ایجاد زیرساخت‌های باکو- تفلیس- قارص قرار گرفت. گذشت زمان حاکی از آن است که نقش پیشوای بزرگ حیدر علی اف در طرح لایحه احیای جاده ابریشم از اهمیتی نه منطقه ای که جهانی برخوردار است.
بله، یک بار دیگر متذکر شویم که ایده رهبر ملی حیدر علی اف عبارت از استقلال، آزادی و توسعه دائمی جمهوری آذربایجان و نیز آزادی سرزمین مادری مان قره باغ بود. آرزوی شخصیت فرهیخته که می گفت: «قره باغ بدون شوشا و آذربایجان بدون قرباغ بی معنی است!» – “وصیت پدر” با اراده سیاسی و منطق قوی فرمانده کل قوا الهام علی اف تحقق یافت. همچنین در راستای اجرای اسناد بین المللی رئیس جمهور الهام علی اف مبادرت به ایجاد “آذربایجان جدید” نمود. دولت ما ندای صلح، ثبات، همکاری متقابل و دوستی را خطاب به جهانیان سر داده و کشور مفهومی جدید از توسعه را تحت ایجاد ثبات در منطقه و رشد اقتصادی در جهان ارائه کرد.
جمهوری آذربایجان صلح، توسعه و پیشرفت خود را در منطقه به نمایش گذاشته و بر این موضع برحق خود پافشاری می نماید. برنامه «بازگشت بزرگ» به قره باغی که قدم در مسیر زندگی آزاد و مرفه گذاشته است نیز موید این امر می باشد. امروزه قره باغ بدل به میزبانی برای نشست های بین المللی، رویدادهای رسمی و فرهنگی و جشنواره ها گردیده است. لحظات تاریخی قرن در سرزمین های آزاد و کهن ما جریان می یابد و جامعه جهانی نیز شاهدی بر این روند است.
بله، همه وقایع تاریخی در حیات جمهوری آذربایجان مستقل و مدرن با ندای «ما باید همیشه حول اندیشه آذربایجان گرایی متحد شویم» آغاز شد. جمهوری آذربایجانی که امروز اراضی خود را از اشغال ارمنستان آزاد کرده و تمامیت ارضی، استقلال و حق حاکمیت خود بر اراضی خویش را احیا نموده، سیاستهای پیشوای بزرگ خویش را رهبر قرار می دهد. رئیس جمهور الهام علی اف به عنوان تداوم دهنده شایسته خط مشی سیاسی حیدر علی اف، با اطمینان در این مسیر به سوی آینده در حال پیشروی است.
مطالعه، تحقیق و انتقال میراث حیدر علی اف به مثابه بنیانگذار دولت جمهوری آذربایجان و نیز خادم برجسته سیاسی و دولتی به نسل های آینده، از منظر آینده تاریخ استقلال این کشور پیروز حائز اهمیت بسزایی می باشد. بررسی و تبلیغ این آینده در عین حال از منظر موقعیت صلح و ثبات در جهان نیز حائز اهمیت است. نباید فراموش کرد که در اصول دولتمداری این شخصیت برجسته دعوت از جهانیان به صلح و دوستی بر اراده ای مستحکم و نیز احساس مرحمت نهادینه است.
یاد و خاطره این شخصیت فرهیخته، فعالیت ها و خدمات بی مانند ایشان در حق مردم جمهوری آذربایجان تداعی کننده ایثاری بس عظیم می باشد. امروز مردم ما به سان یک مشت آهنین در پیرامون رئیس جمهور الهام علی اف به عنوان جانشین سیاسی رهبر ملی، متحد شده و به تداوم دهنده گام های پیشوای بزرگ در راه جمهوری آذربایجان و آذربایجان گرایی بدل شده اند. بی گمان ما اینگونه به این روزها ره یافته ایم. رهبر به مردم خود و مردم نیز به رهبر خویش اعتماد نموده و تکیه کردند. این اعتماد نیز مزین به نام پیروزی شکوهمند گردید. ما افتخار می کنیم! ما افتخار می کنیم که آذربایجانی هستیم.
سرکنسولگری جمهوری آذربایجان در تبریز

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=178502

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});