به گزارش یازاکو، کامران داوری نیکو روز یکشنبه در نشست بررسی فرصتها و چالشهای تجارت با جمهوری ترکیه با رویکرد استان زنجان، افزود: هر دو کشور ایران و ترکیه از گذشته تا کنون کمک حال و یاریگر هم بوده اند و پیشینه کهن و تشابهات و پیوندهای متعددی با هم دارند.
وی ادامه داد: ترکیه پلی برای ایران به اروپا و ایران نیز پلی برای ترکیه به آسیا است.
داوری نیکو به ظرفیت های اقتصادی کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: ترکیه جزو ۲۰ اقتصاد بزرگ دنیا بوده و میزان جذب سرمایه گذاری خارجی در آن از سال ۲۰۰۳ تاکنون روند افزایشی داشته به طوری که از سال ۲۰۰۳ تاکنون سرمایه گذاری خارجی در آن به ۲۷۵ میلیارد دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه ترکیه، کشور سرمایه پذیری است، اظهار کرد: ترکیه سیستم تجاری خود را به گونهای طراحی کرده که سرمایهگذاران بسیاری علاقهمند به حضور در این کشور هستند.
داوری نیکو افزود: ترکیه سال گذشته ۱۱۵ میلاد دلار خدمات پیمانکاری و مشاورهای صادر کرده و ۵۳ میلیارد دلار نیز واردات در این حوزه داشته که سهم ایران در صدور خدمات به این کشور بسیار اندک است.
رایزن بازرگانی ایران در ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت های موجود در استان زنجان برای گسترس مناسبات اقتصادی با ترکیه اشاره کرد و گفت: بهره گیری از ظرفیت فرودگاه زنجان، توسعه پروازهای خارجی، الگوبرداری و بهینه کاوی از اقدامات اتاق بازرگانی استانبول، توسعه تعاملات بر اساس خواهرخواندگی زنجان با ترابوزان، برندسازی در بازار ترکیه برای محصولات بومی استان، توسعه روابط با شرکت های توزیع و واردکننده در ترکیه، متنوع سازی سبد کالاهای صادراتی و توسعه صادرات محصولات دانشبنیان از جمله مواردی است که باید در این زمینه مورد توجه باشد.
داوری نیکو، صنایع غذایی، نساجی و پوشاک، فولاد، صنایع شیمیایی، پتروشیمی، سیمان، صنعت خودرو، الکترونیک، معدن، صنایع چوب و کاغذ را از جمله صنایع عمده ترکیه برشمرد و افزود: روغن های نفتی، طلا، قطعات، وسایط نقلیه موتوری، قیر معدنی، پلیمر پروپیلن، آلومینیوم کار نشده، دارو، مورهای پیستونی درونسوز و محصولات تخت نورد شده از آهن از جمله کالاهای عمده وارداتی به ترکیه است.
وی ادامه داد: اقلام عمده صادارتی ایران به ترکیه شامل گاز طبیعی، اوره، روی غیرممزوج، میله های آهنی یا فولادی، آلومینیوم کار نشده، صنایع دستی، زیورآلات، پسته، لوله، مس کاتودیک، مس تصفیه شده، قیر نفتی، گاز کلر، هندوانه و سود کاستیک است.
رایزن بازرگانی ایران در ترکیه با توصیه به فعالان اقتصادی برای دقت در مراوده با همکاران خود در ترکیه، گفت: در این راستا لازم است از مشاوران باتجربه و آشنا به زبان و قوانین حقوقی کشور ترکیه بهره گرفته شود.