به گزارش یازاکو، تحقق اهداف این عنوان ارزشمند نیازمند حرکتی همهجانبه، هوشمند و مسئولانه است؛ حرکتی که تنها با همافزایی واقعی میان تمامی بخشهای مختلف و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، اجتماعی و مدیریتی به ثمر خواهد نشست.
به دنبال ابتکار موفق AMF در سال ۲۰۲۴ برای نامگذاری سه شهر شیراز(ایران) به عنوان پایتخت محیط زیست، غُبیری (لبنان) به عنوان پایتخت فرهنگی و همدان (ایران) به عنوان پایتخت گردشگری، مقدمات نامزدی تبریز به عنوان «پایتخت محیط زیست آسیا» برای سال ۲۰۲۵ در دستور کار قرار گرفت.
بدون شک عضویت شهر تبریز در مجمع شهرداران آسیایی، کار آسانی نخواهد بود. از این رو، شناخت ابتکارات و بهره گیری از تجارب دیگر شهرهای عضو در این زمینه می تواند به مدیران شهری و متولیان امر در راستای برنامه ریزی و سیاستگذاری برای توسعه پایدار، حفاظت از محیطزیست شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان تبریزی کمک شایانی کند.
امروزه کلانشهرها متاثر از فرایند جهانی شدن برای ارتقای جایگاه خود در سطوح ملی و بین المللی و کسب منافع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای شهرهای خود، شکل نوینی از دیپلماسی را متبلور می سازند که به آن «دیپلماسی شهری» گفته می شود.
یکی از مصادیق و ابزارهای دیپلماسی شهری، عضویت شهرها در مجامع بین المللی است که شهرداری ها در چارچوبی تعامل گرایانه اقدام به انتقال تجربیات خود در زمینه مدیریت شهری می کنند.
مجمع شهرداران آسیایی (AMF)» یک نهاد بین المللی است که به عنوان یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی با هدف گسترش دیپلماسی شهری و عمومی، در راستای تبادل دانش در حوزه های فنی و غیر فنی، انتقال تجربیات در زمینه مدیریت شهری و ارتقای روابط و همکاری بین شهرداران و مدیران شهری در قاره آسیا به ابتکار و پیشنهاد شهرداری تهران و حمایت اتحادیه مجالس آسیایی(APA) ایجاد و اولین جلسه رسمی آن در سال ۲۰۰۸ با حضور بیش از ۱۰۰ شهردار و مدیر شهری آسیایی در تهران برگزار شد.
شعار این نهاد، “آسیا برای شهروندان، ادغام برای زندگی بهتر!” است و از ۶ کمیته تخصصی؛ شهرهای هوشمند و نوآور، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی، زیست پذیری و تاب آوری شهری، محیط زیست و بهداشت شهری، اقتصاد شهری و کارآفرینی، فرهنگ و گردشگری شهری تشکیل شده است.
محمدجام کسری رییس گروه برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری تبریز