• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Tuesday - 13 May - 2025
1
نشست فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی با معاون اول رئیس جمهور؛

رئیس اتاق تبریز خواستار اقدام موثر برای تحقق مطالبات بخش خصوصی شد

  • کد خبر : 179534
  • 23 اردیبهشت 1404 - 9:15
رئیس اتاق تبریز خواستار اقدام موثر برای تحقق مطالبات بخش خصوصی شد
یازاکو - نشست فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، با حضور مدیران دولتی، هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز و نمایندگان بخش خصوصی در استانداری آذربایجان‌شرقی برگزار شد.

به گزارش یازاکو، بهرام سرمست؛ استاندار آذربایجان شرقی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع کارآفرینان گفت: بیش از ۹۰ درصد اقتصاد استان بخش خصوصی افتخارآفرین استان است.

وی با بیان اینکه تبریز شهر اولین‌هاست، افزود: آذربایجان‌شرقی از نظر اقتصادی و صنعتی در رده‌های اول در کشور است، اما علیرغم تمام توانمندی‌ها، بخش خصوصی در استان با مشکلات متعددی از قبیل ناترازی در حوزه انرژی، ارز و. . . مواجه است.

سرمست با تاکید بر اینکه استان در زمینه ایجاد زیرساخت‌ها نیازمند حمایت‌های دولت است، ادامه داد: آزادراه‌ها و کریدورهای آذربایجان‌شرقی به دلیل اینکه از گذشته در مسیر جاده ابریشم و ترانزیت قرار داشته است، از اهمیت بالایی برخوردارند، اما به‌ دلیل عدم رسیدگی، اکنون فرسوده شده‌اند و نیازمند ایجاد کریدورهای جدید هستیم.

استاندار آذربایجان‌شرقی خواستار تسریع در تکمیل آزادراه تبریز- ارومیه شد.

وی همچنین بر لزوم گسترش دیپلماسی اقتصادی با استان‌های همجوار تاکید کرد .استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه اتاق بازرگانی تبریز قدیمی‌ترین اتاق کشور است، افزود: این مجموعه در حوزه‌های مختلف طی سالیان متمادی تاثیرگذار بوده است.

وی گفت: استان ما از لحاظ کشاورزی دارای پتانسیل‌های فراوانی است و می‌توان با ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی و تکمیل زنجیره تولید، ارزش افزوده محصولات کشاورزی در استان را افزایش داد.

سرمست با اشاره به وجود چندین شهرک صنعتی فعال در استان آذربایجان‌شرقی، خواستار توجه جدی دولت به این حوزه و تسهیل فعالیت تولیدی در شهرک‌های صنعتی شد.

وی با اشاره به شعار سال “سرمایه‌گذاری برای تولید” از اهتمام استانداری برای ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان خبر داد و افزود: در مورد امنیت سرمایه‌گذاری با یک عقب ماندگی مواجه هستیم و این مشکل حل نمی‌شود، مگر اینکه دولت در کنار کارآفرینان حضور فعال و جدی داشته باشد.

منتظر اقدام مؤثر دولت برای بهبود اقتصاد کشور هستیم

یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با بیان اینکه مشکلات کنونی ما ناشی از اقتصاد دولتی در کشور است خطاب به معاون اول رئیس جمهور گفت: علی رغم اینکه آذربایجان دارای پتانسیل‌های فراوانی است نسبت به توانمندی‌های خود عقب مانده است.

وی با بیان این مطلب گفت: صنعت در حال مرگ است و تولید کنندگان نمی‌توانند با این تورم شدید به حیات خود ادامه دهند.

ژائله با بیان اینکه نسبت تسهیلات به سپرده ها در استان ۷۳ درصد است، خاطر نشان کرد: تنها ۱۴ درصد از این تسهیلات به بخش صنعت استان اختصاص یافته است.

رئیس اتاق تبریز در تشریح مهم‌ترین دغدغه‌ها و مطالبات بخش خصوصی استان آذربایجان‌شرقی، با تأکید بر لزوم اصلاح سیاست‌های اقتصادی و تقویت زیرساخت‌ها، خاطرنشان کرد: در شرایطی که فعالان اقتصادی و صادرکنندگان تلاش می‌کنند با وجود محدودیت‌های متعدد، پرچم تولید و تجارت را برافراشته نگه دارند، انتظار می‌رود دولت و نهادهای تصمیم‌گیر با درک صحیح از واقعیت‌های میدانی، اقدامات فوری، تسهیل‌گر و مؤثر را در دستور کار قرار دهند.

ژائله با اشاره به ناترازی‌های ساختاری در حوزه ارز، انرژی، آب و اعتبارات گفت: امروز با ناترازی ارزی جدی مواجهیم. صدور بی‌رویه کارت‌های تعهد فروش، و در پی آن، عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات، باعث فشار مضاعف بر صادرکنندگان شده است. تخصیص ارز به کالاهای غیر مولد، به جای حمایت از کالاهای مولد و تولید پایه، از دیگر ضعف‌های اساسی در نظام ارزی کشور است. از سوی دیگر، اتلاف منابع ارزی ناشی از خرید در زمان و مکان نامناسب، و اجرای سیاست‌هایی چون عدم تک‌نرخی شدن ارز، اقتصاد را آسیب‌پذیرتر کرده است.

رئیس اتاق تبریز، با بیان اینکه اتصال منطقه شمال‌غرب به بازارهای جهانی نیازمند توسعه زیرساخت‌های ریلی و ترانزیتی است، افزود: مسیرهای استراتژیک ریلی نظیر تبریز–مرند–چشمه ثریا، ایران–نخجوان–ارمنستان و محور جلفا–آق‌بند از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. خوشبختانه، جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان نیز برای فعال‌سازی مسیر ایران–نخجوان–ارمنستان اعلام آمادگی کرده‌اند و ما باید این فرصت ژئوپلیتیکی را مغتنم بشماریم.

ژائله با اشاره به چالش‌ تامین آب، برق و گاز واحدهای تولیدی گفت: با وجود ناترازی در حوزه انرژی واحدهای تولیدی عملا نیمه تعطیل شده‌اند و متاسفانه هیچکس برای رفع این مشکل اقدام نمی‌کند.

وی در ادامه، با ابراز نگرانی از وضعیت منابع آب در استان گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه، کمبود آب شرب و آب صنعتی، و تأخیر در پروژه انتقال آب ارس به تبریز از جمله چالش‌هایی است که صنعت استان را تحت فشار قرار داده است.

رئیس اتاق تبریز با اشاره به ناترازی در حوزه آب گفت: باید پروژه‌های بارورسازی ابرها و تجهیز زیرساخت‌های هواشناسی شمال‌غرب کشور با سرعت بیشتری عملیاتی شوند. در این زمینه با تلاش های صورت گرفته در اتاق تبریز، تیم بارورسازی ابرها به استان سفر کرد و هفته پیش شاهد افزایش در استان، ناشی از فعالیت عملیات تیم بارورسازی ابرها بودیم.

ژائله در خصوص برق نیز، تأکید کرد: نبود پست‌های توزیع برق در برخی مناطق صنعتی و تأخیر در صدور مجوزهای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی، به ناترازی شدید در تأمین برق صنعتی منجر شده است. صدور فوری مجوزها و توسعه زیرساخت‌های توزیع، پیش‌نیاز رشد پایدار است.

وی با اشاره به برگزاری جلسه اخیر رئیس جمهور با فعالان اقتصادی گفت: در حالی که متقاضیان زیادی برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان اعلام آمادگی کرده اند، متاسفانه، با مانع تراشی ها در این حوزه مواجه هستیم و درخواست ما تسریع و تسهیل در صدور مجوزهای مربوطه است.

رئیس اتاق تبریز به موضوع ناترازی اعتباری پرداخت و گفت: بخش خصوصی از عدم تناسب بین حجم سرمایه‌گذاری‌ها و میزان تسهیلات اعطایی رنج می‌برد. در حالی که پروژه‌های متعددی در سفر ریاست‌جمهوری مصوب شده، اما روند اعطای تسهیلات به آن‌ها با کندی و بروکراسی مواجه است. ما انتظار داریم این روند تسریع یابد و مطالبات به حق فعالان اقتصادی پاسخ داده شود.

ژائله تأکید کرد: بخش خصوصی آماده مشارکت گسترده در مسیر توسعه کشور است، اما لازم است با همراهی دولت، موانع ساختاری و ناترازی‌ها برداشته شود تا شاهد شکوفایی تولید، تجارت و صادرات در تراز ملی و بین‌المللی باشیم.

به گفته وی، ما در استان کشور دچار تنظیم گری بیش از حد هستیم و وجود سامانه های متعدد، فعالیت کشور را متوقف کرده است و این امر در حوزه های مختلف از جمله گمرک، صمت و… کاملا مشهود است.

در مسیر تمرکززدایی هستیم

محمدرضا عارف؛ معاون اول رئیس جمهور، بحث تفویض اختیار ات به استان‌ها را یک بحث راهبردی عنوان کرد و افزود: ما در تلاش هستیم تا اختیارات استان‌ها را تا حد ممکن افزایش دهیم و در مسیر تمرکززدایی گام برداریم.

وی با بیان اینکه امروز دغدغه همه ما حذف بروکراسی زائد است، افزود: نگاه دولت این است که جلوی مقررات زائد و مانع تراش بایستیم.

عارف مهمترین مسئله دولت را معیشت مردم عنوان کرد و از فعالان اقتصادی و نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز خواست تا پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به دولت ارائه دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: تبریز و آذربایجان همواره در تحولات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و. . . پیشتاز بوده و این مایه افتخار است که بخش بزرگی از اقتصاد استان، بر عهده فعالان اقتصادی است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=179534

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});