به گزارش یازاکو، علیرضا نوای باغبان در جلسه علنی شورای شهر، در خصوص گزارش آمار عملکرد منابع و مصارف ۱۲ ماهه برنامه و بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تبریز تشریح کرد: در کمیسیون، بودجه را به صورت ماهانه بررسی و مرور میکنیم موظف هستیم هر شش ماه یکبار بودجه را تصویب کنیم.
وی گفت: خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته، حدوداً صددرصد بودجه شهرداری و شورا تحقق یافته است.
عضو شورای شهر گفت: در بررسی بودجه، توازن بین بخش عمرانی و جاری رعایت شده است، طبق قانون کار، نباید بودجه عمرانی از ۴۰ درصد کمتر باشد، اما با بررسی انجام شده، ۷۰ درصد به بخش عمرانی و ۲۰ الی ۲۵ درصد به بودجه جاری اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: هر سال بودجه ما افزایش یافته و سهم قسمت عمرانی بیشتر شده که این نشاندهنده افزایش خدمات عمرانی است. باید مشخص شود که چه میزان برای قطار شهری، خدمات محلی و خرید اتوبوس هزینه شده است در بودجه، امکان بحث و بررسی تمامی موارد وجود دارد.
باغبان گفت: در بخش درآمدها، ۳۵ درصد درآمد در مناطق و مرکز، مربوط به پروانه و ارزش افزوده است. فروش انواع غیرمنقول در مناطق، ۱۶ درصد و در کل شهرداری ۹۳ درصد است.
وی تاکید کرد: مصوبهی وام داریم، اما خبری از دریافت آن نیست. وام میتواند یکی از ابزارهای مالی و بخشی از بودجه باشد.
تحقق ۹۷ درصدی بودجه قابل تقدیر است
احد صادقی، عضو شورای شهر در خصوص گزارش بودجه شهرداری تشریح کرد: پیشبینی و عملکرد بودجه در اختیار ماست، برای مثال، باید پیشبینی دقیقی از مبلغ مورد نیاز برای اتوبان ولایت داشته باشیم.
وی بیان کرد: آیا شهرداری میتواند درصدهای بزرگ را بدون مجوز شورا هزینه کند؟ تحقق ۹۷ درصدی بودجه در مقایسه با سایر کلانشهرها، قابل تحسین است. شهرداری چه میزان اختیار دارد بودجهای را که پیشبینی نشده، جابهجا کند؟ بارها در کمیسیون و صحن درخواست کردهایم که ریز فروش اموال غیرمنقول را در اختیار ما بگذارید.
وی تاکید کرد: گزارش درصد درآمدهای پایدار در ۴ سال گذشته را ارائه دهید، زیرا برای ما مهم است.
وی گفت: درخواست داریم که بودجه در سامانه آنلاین بودجه قرار گیرد. در صورت وجود مصوبه شورا، شهرداری چه اقداماتی انجام داده است؟
در آمد پایدار دغدغه شهرداری
یعقوب هوشیار اذعان داشت: درآمدهای پایدار یکی از دغدغه مهم شهرداری بوده است که از اولین روز کار، روی آن کار کردهایم. بیش از ده درصد از درآمد ما از ارزش افزوده است.
وی گفت: نکته اصلی این است که تحقق بودجه بر اساس برنامه اتفاق میافتد و پیشبینیها خوب و بر اساس واقعیت است. مبلغی را قبل از ماده پنج و مبلغی را بعد از ماده پنج دریافت کردهایم و این روال است. موضوعی که دغدغه شده، بحث املاک است. برای سال ۱۴۰۳، با توجه به فشار اقتصادی زیاد بر مردم، برنامهای داشتیم که ۵۰ درصد به صورت نقدی و ۵۰ درصد به صورت غیرنقدی دریافت کنیم تا هم مردم بتوانند پرداخت کنند و هم پروژههای عمرانی ما متوقف نشوند.
شهردار تبریز گفت: بخش عمدهای از املاکی که به مترو و شرکت واحد دادهایم، به منظور پشتیبانسازی برای انجام کارهایشان بوده است. تعدادی از املاکمان هم برای فروش است. هرچه مناطق محرومتر میشوند، دریافت غیرنقدی را افزایش میدهیم. برای مثال، در منطقه ۷، ۷۰ درصد به صورت غیرنقدی دریافت میکنیم.
وی اذعان داشت: سرجمع تغییرات بودجهای زیر ۱۰ درصد است. پروژههای نیمهتمام باید تکمیل شوند. ما ۷۰۰ میلیارد خرید تجهیزات داشتهایم
شهردار دبریز گفت: روند هزینه و درآمد، با افزایش حجم بودجه، درگیری ما نیز افزایش مییابد.
وی بیان کرد: ظرفیتهای مسیرگشایی بر اساس نوع پروژهها متفاوت است در موضوع آسفالت، سرعت کار زیاد است.
وی در خصوص افزایش ظرفیت املاک گفت: سعی داریم ظرفیتهای املاکی را در ده سال گذشته با ۴ سال اخیر مقایسه کنیم که نشان میدهد ظرفیتهای املاکی ما بیشتر شده است.
وی در خصوص مشکلات حقوقی املاک تشریح کرد: یک سری از پروژهها هم به دلیل مشکلات حقوقی متوقف شدهاند.
شهردار تبریز با اشاره به سامانه بودجه در شهردار گفت: سامانهای که برای بودجه داریم، مربوط به مشهد است که آنها هم رضایت ندارند
وی تاکید کرد: قسمتی از درآمد ما مربوط به پیگیریهای دولتی است. در بحث مولدسازی، تنها دورهای که شورا توجه کرده، همین دوره است. درآمد پایدار ما ۲۵ درصد افزایش یافته و تحقق یافته است. هرچه بودجه افزایش مییابد، این ارقام و تقسیم نیز بیشتر میشود.