به گزارش یازاکو، این نظرسنجی با طرح سوال ” پایتختی کشورهای آسیایی در کدام زمینه در سال ۲۰۲۵ به تبریز تعلق یافته است؟ الف) محیط زیستی ب) گردشگری ج) فرهنگی د) صنایع دستی” و از طریق صفحات مجازی خبری محلی مطرح شد.
طبق نتایج بدست آمده گزینه محیط زیست انتخاب اول شهروندان با ۲۹ درصد، گردشگری ۲۷ درصد، صنایع دستی ۲۴ و گزینه فرهنگی با ۲۰ درصد در رتبه های بعدی قرار گرفت.
نزدیکی گزینه محیط زیستی با گردشگری نشان دهنده لزوم پرداخت ویژه جهت آگاهی دهی و اطلاع رسانی به شهروندان در این خصوص است. چرا که نقش شهروندان در حفظ محیط زیست در کنار اقدامات دولتی و سازمانهای مردم نهاد بسیار حیاتی است. هر فرد با تغییر رفتارهای خود و مشارکت در فعالیتهای جمعی میتواند به طور قابل توجهی در حفظ و بهبود کیفیت محیط زیست نقش داشته باشد. این نقش شامل اقداماتی از قبیل کاهش تولید زباله، تفکیک زباله، مصرف بهینه منابع، شرکت در فعالیتهای پاکسازی و افزایش آگاهی زیستمحیطی میشود.
عنوان «پایتخت محیط زیست شهرهای آسیایی» به شهرهایی داده میشود که در حفاظت محیط زیست و توسعه پایدار عملکردی شاخص دارند. اقدامات چند سال گذشته شهرداری از جمله نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی ( تاکسی و اتوبوسهای شهر)، توسعه ۲۱۰ هکتاری فضای سبز طی سه سال گذشته، تکمیل خط یک مترو و شروع به کار عملیات خط دو مترو از عوامل موثر در دریافت این عنوان برای تبریز بوده است.
کلانشهر تبریز در کنار شهر آنتالیای ترکیه در سال ۲۰۲۵ بهعنوان پایتخت محیط زیستی شهرهای آسیای انتخاب شد.