• امروز : دوشنبه - ۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
15

جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی نیروگاه خورشیدی می‌سازد

  • کد خبر : 22065
  • 21 تیر 1400 - 12:00
جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی نیروگاه خورشیدی می‌سازد
یاز اکو - مدیر امور سرمایه‌گذاری سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: این سازمان در نظر دارد برای احداث نیروگاه خورشیدی روستایی فراخوان داده و وارد عمل شود.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، غلامرضا بابائی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران از شناسایی سرمایه گذاران علاقه مند به تامین تجهیزات و نصب و بهره برداری از نیروگاه های خورشیدی روستایی در سراسر استان با هدف انتقال تدریجی دانش فنی و ساخت داخل این تجهیزات خبر داد و افزود: از سرمایه گذارانی که توانایی مالی، مدیریتی و فنی تأمین تجهیزات نیروگاه های خورشیدی را دارند دعوت می شود نسبت به ثبت نام جهت حضور در جلسه پرسش و پاسخ و تبیین ابعاد طرح که با حضور مدیرعامل شرکت توانیر طی روزهای آینده تشکیل می شود، حضور به هم رسانند.  

وی با بیان اینکه شرکت توانیر در نظر دارد در راستای تحقق مصوبه شورای اقتصاد در خصوص طرح برقدار کردن چاه ها و تلمبه های آب کشاورزی با استفاده از سلول های خورشیدی، نسبت به شناسایی سرمایه گذاران علاقمند به تامین تجهیزات و نصب  و بهره برداری از نیروگاه های خورشیدی روستایی در سراسر کشور جمعاً به ظرفیت ۳۰۰۰ مگاوات با هدف انتقال تدریجی دانش فنی و ساخت داخل این تجهیزات اقدام نماید، اظهار داشت: برآورد اولیه سرمایه گذاری این طرح حدود ۱.۵ میلیارد دلار است که این ظرفیت نیروگاهی از طریق برگزاری مناقصه های متوالی و مستمر محقق خواهد شد.

جذب سرمایه گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی

بابایی با بیان اینکه ساختار این مشارکت بدین شکل است که اتصال چاه های کشاورزی به شبکه برق از محل منابع شرکت توزیع نیروی برق و توسط وی و تأمین تجهیزات و احداث نیروگاه های خورشیدی روستایی مرتبط و اتصال آن ها به شبکه عمومی (تاحد امکان به صورت همزمان با اتصال چاه ها به شبکه برق) از محل منابع سرمایه گذار مشارکت کننده انجام می شود، ادامه داد: سرمایه گذار مشارکت کننده ضمن بهره برداری از این نیروگاه ها و بیمه آنها در مقابل حوادث در دوره مشارکت (که حداقل ۲۰ سال، به علاوه زمان احداث و راه اندازی، خواهد بود)، تولید انرژی سالیانه این نیروگاه ها را تضمین می نماید.

وی ادامه داد: در تمامی طول دوره مشارکت و همچنین پس از آن مالکیت شبکه و تاسیسات اتصال چاه های کشاورزی و اتصال نیروگاه ها به شبکه برق متعلق به شرکت توزیع (توانیر) و مالکیت این نیروگاه ها متعلق به سرمایه گذار مشارکت کننده است.

بابایی گفت: شرکت توزیع نیروی برق (از طریق توانیر) بهای سوخت صرفه جویی شده را از شرکت بهینه سازی مصرف سوخت دریافت خواهد کرد و به سرمایه گذار مشارکت کننده بابت مشارکت در این سرمایه گذاری دو نوع پرداخت (از طریق توانیر) خواهد داشت.

همکاری شرکت توزیع نیروی برق برای احداث نیروگاه

وی با بیان اینکه محل احداث نیروگاه های خورشیدی روستایی به اختیار سرمایه گذار در جوار هر یک از چاه های کشاورزی یا در محل هایی که توسط سرمایه گذار معرفی و باتوجه به ظرفیت هر نیروگاه به تایید شرکت توزیع نیروی برق می رسد، خواهد بود، گفت: درصورت درخواست سرمایه گذار، شرکت توزیع نیروی برق همکاری لازم را برای تصرف و تملک زمین مورد نیاز نیروگاه ها و همچنین احداث شبکه و تاسیسات اتصال نیروگاه ها به شبکه برق (با هزینه سرمایه گذار) به عمل می آورد.

بابایی گفت: شرکت توزیع نیروی برق محل هایی را که برای احداث نیروگاه، مناسب ارزیابی و برای تصرف و تملک زمین آنها اقدام کرده است نیز به سرمایه گذار عرضه می نماید؛ تا سرمایه گذار، درصورت تمایل به استفاده از هرکدام آنها و پرداخت بهای آن به قیمت کارشناسی، بتواند در آن محل ها نیروگاه احداث نماید.

به گفته وی رعایت کلیه ضوابط مرتبط با «قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی» جهت تامین تجهیزات مرتبط توسط سرمایه گذار الزامی است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=22065

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});