به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از پرتال اوخو آز سرویس مطبوعاتی مجلس ملی آذربایجان در این خصوص گزارش داد. در این نشست مشترک محمدباقر قالیباف رئیس مجلس ایران گفت: ایران و آذربایجان کشورهایی هستند که دارای ارزش های مشترک مهم جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی هستند. وی خاطرنشان کرد که ایرانی ها آذربایجان را بسیار دوست دارند و فرایندهایی را که در آنجا اتفاق می افتد را از نزدیک دنبال می کنند.
صاحبه غفاراووا از روابط دوستانه و همسایگی خوب با ایران ابراز رضایت کرد. رئیس مجلس ملی آذربایجان تاکید کرد که دیدارهای متقابل سران کشورهای ما در ایجاد روابط سطح بالا بین دو کشور مهم است. اسناد امضا شده در این دیدارها مبنای حقوقی روابط ما را تشکیل می دهد.
خانم غفاراووا افزود: مایه خوشحالی است که پس از آزادسازی سرزمین های خود از اشغال، مرز دولتی آذربایجان با ایران تحت کنترل کامل در آمد. رئیس مجلس ملی آذربایجان افزود مجالس نقش مهمی در توسعه روابط دارند. غفاراووا گفت که مناقشه قره باغ دیگر به تاریخ پیوسته است.اکنون دوره بازسازی و بازسازی وسیع در سرزمین های آزاد شده آذربایجان از اشغال ارامنه آغاز شده است.ارمنستان در سی سال گذشته مساجد، آثار فرهنگی و همه ساختمان های دیگر ما را در سرزمین های اشغالی تخریب کرده و زیرساخت ها را به طور کامل از بین برده است. دشمن حتی به بقاع متبرکه و مساجد ما توهین کرده است.
وی خاطرنشان کرد که اگرچه مناقشه به پایان رسیده است، اما تعدادی از مشکلات هنوز باقی است. بطوریکه ارمنستان از ارائه نقشه مناطق مین گذاری شده در سرزمین های ما که ۳۰ سال آن را اشغال کرده بود و در جنگ بزرگ میهنی آزادش کردیم خودداری می کند، بنابراین به ارتکاب جنایات جنگی خود ادامه می دهد. آنها با این کارشان می خواهند از بازگشت آوارگان داخلی ما به سرزمین مادری خود جلوگیری کرده و به تحریکاتی در مورد محدودیت مرزها متوسل شوند.
رئیس مجلس ملی آذربایجان خاطرنشان کرد که ۲۶ فوریه ۲۰۲۲ مصادف با سی امین سالگرد نسل کشی خوجالی است. وی از ایران خواست نسل کشی خوجالی را به رسمیت بشناسد. ارزیابی حقوقی و سیاسی چنین جنایاتی علیه بشریت در سطح بین المللی بسیار مهم است. تا به امروز، بسیاری از کشورها و سازمان های بین المللی نسل کشی خوجالی را به رسمیت شناخته اند. با در نظر گرفتن این نکته، تصویب سندی در مورد نسل کشی خوجالی توسط مجلس شورای اسلامی ایران می تواند بشریت را از مواجهه با حوادث مشابه در آینده مصون بدارد.
در ادامه این نشست هیئت همراه شامل شاهین مصطفایف معاون نخست وزیر و فاریز رضایف معاون وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نظرات خود را در مورد روابط جمهوری آذربایجان و ایران بیان کردند.