• امروز : چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
11
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت وگو با ایرنا مطرح کرد:

افزایش تولید و اشتغال با جذب نقدینگی بنگاه‌های اقتصادی از طریق بورس

  • کد خبر : 25734
  • 18 مرداد 1400 - 19:12
افزایش تولید و اشتغال با جذب نقدینگی بنگاه‌های اقتصادی از طریق بورس
یاز اکو - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با ورود منابع مردم به سمت بازار سرمایه، بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌هایی که در بورس حضور دارند می‌توانند تامین مالی قوی‌تری را از این بازار داشته باشند و از این طریق نقدینگی را به سوی سرمایه‌گذاری در تولید سوق دهند که سبب افزایش تولید و اشتغال می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا،”محمدعلی دهقان دهنوی” امروز (دوشنبه) به عملکرد دولت در هدایت سرمایه های مردم به بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: سازمان بورس نقشی را برای دولت قائل است که آن را باید در اقتصاد کشور ایفا کند، دولت سیاستگذار کلان و تنظیم گر اصلی اقتصاد کشور است، به همین دلیل باید در کشورهایی مانند ایران که با اقتصاد دولتی همراه هستند در فرآیند تولید کالا و خدمات حضور داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: نقش سیاستگذاری و تنظیم گری دولت، نقشی کاملا پذیرفته شده در همه دنیا و مورد مطالبه فعالان بازار است.

دهقان دهنوی با تاکید بر اینکه  وظیفه دولت دعوت مردم به بازار سرمایه است،  ادامه داد: بازار سهام مکانی است که مکانیزم آن باعث تامین مالی برای تولید می شود، پس با ورود منابع مردم به سمت بازار سرمایه بنگاه های اقتصادی و شرکت هایی که در بورس حضور دارند می توانند تامین مالی قوی تری را از این بازار داشته باشند و از این طریق نقدینگی را به منظور سرمایه گذاری به سمت فعالیت های خود انتقال می دهند تا سبب افزایش تولید و اشتغال شود.

لزوم سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه به جای بازار ارز، طلا و مسکن

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با طرح این سوال که اگر مردم پس اندازهای خود را وارد بازار سرمایه نکنند پس باید آن را به سمت کدام بازار سوق دهند؟ ادامه داد: پس اندازها در وهله نخست وارد سیستم بانکی می شود و از این مسیر به نیازهای مردم تخصیص پیدا می کند اما اگر مردم به هر دلیلی برای حفظ ارزش سرمایه خود و کشف منافع بیشتر تصمیم گرفتند تا سرمایه خود را تبدیل به دارایی کنند اگر این اقدام را از طریق بازار ارز انجام دهند به معنی این است که به دولت خارجی وام بدون بهره را اعطا کرده اند.

به گفته دهقان دهنوی، حتی اگر این اتفاق در بازار طلا رخ دهد ممکن است ارزش دارایی آنها حفظ شود یا ریسک کمتری را متحمل شوند اما با سرمایه گذاران در این بازار هیچ نفعی را به اقتصاد کشور نمی رسانند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: در صورتی که مردم پس اندازهای خود را وارد بازار مسکن کنند، ممکن است فعالیت آنها تا حدی به نفع تولید مسکن باشد اما از یک جایی به بعد که در این بازار تقاضای سفته بازانه رخ دهد زمینه افزایش قیمت مسکن فراهم می شود و بعد از مدتی این موضوع خود را در سبد کالای خانوار مردم به شکل افزایش اجاره نشان خواهد داد.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه محلی است که دولت باید مردم را برای سرمایه گذاری به این بازار هدایت کند، گفت: در کنار این دعوت باید به طور حتم به مردم تاکید شود که این بازار با ریسک های خاص خود همراه است و ورود به این بازار باید به طور حتم به دو شکل انجام پذیرد.

دهقان دهنوی گفت: بارها اعلام کرده ایم، افرادی که از دانش و تخصص کافی برای سرمایه گذاری در این بازار برخوردارند، با الفبای سرمایه گذاری در بورس آشنا و قادر به مدیریت ریسک های ایجادشده در بازار هستند می توانند به صورت مستقیم اقدام به سرمایه گذاری در بورس کنند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در غیر اینصورت فرد به هیچ عنوان نباید به صورت مستقیم وارد این بازار شود، بلکه بهتر است از طریق مکانیزم صندوق های سرمایه گذاری که تحت مدیریت افراد حرفه ای قرار دارند اقدام به سرمایه گذاری در این بازار کند و از مزایای بازار سهام منتفع شود.

 

پیشنهاداتی برای حمایت از تازه‌واردان بورسی

دهقان دهنوی با اشاره به حمایت از سرمایه گذاران و جلوگیری از زیان سهامداران تازه‌وارد، گفت: برخی از پیشنهاداتی که برای محدود کردن معاملات مطرح می شد ممکن است نتیجه عکس بدهد به عنوان مثال،  دامنه نوسان ممکن است تا حدودی از سرعت حرکت بازار جلوگیری کند اما هیجان بیشتری را بر معاملات ایجاد خواهد کرد و منجر به عطش تقاضای موجود در بازار می شود.

وی با اشاره به اینکه فرض دیگر برای کاهش ضرر و زیان سهامداران در بازار اعمال برخی از محدودیت ها برای سهامداران تازه وارد بود، گفت: این محدودیت ها در برخی از بازارهای دنیا اعمال می شود اما کارهایی که در سازمان بورس انجام شد اعمال برخی از محدودیت ها بود.

دهقان دهنوی با بیان اینکه ایجاد محدودیت برای سهامداران جهت جلوگیری از ورود به هر سهمی در بازار می تواند زمینه ساز ایجاد مشکلاتی در بازار باشد، افزود: باید زمینه ای را فراهم کرد تا اطمینان خاطر داشته باشیم که سهامداران با فروش کل دارایی های خود وارد این بازار نشده اند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه باید از این به بعد برای افراد تازه وارد به بازار سرمایه می شوند فیلترهایی را تعیین کنیم، گفت: اکنون در تلاش برای ایجاد برخی از موانع هستیم اما دیگر نمی توان برای افرادی که در گذشته وارد بازار شده اند محدودیتی را اعمال یا حق معامله را از آنها سلب کرد، تلاش ما این است که آنها را تشویق کنیم تا به سراغ سرمایه گذاری غیرمستقیم از طریق شرکت های سبدگردان یا صندوق سرمایه گذاری بروند.

میزان خروج نقدینگی از بازار سهام

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در زمان ریزش شاخص بورس چه میزان پول از بازار سهام خارج شد، گفت: همه اعداد اعلام شده از سوی برخی مسوولان در زمینه خروج سرمایه از بازار، اشتباه است زیرا به هیچ عنوان نمی توان عدد دقیقی را در این باره اعلام کرد.

دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: اعلام اینکه چه میزان سرمایه از بازار خارج شده است به هیچ عنوان درست نیست، چیزی که به عنوان خروج پول از آن صحبت می شود میزان خرید و فروش بین اشخاص حقیقی و حقوقی است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در ماه های ابتدایی سال ٩٩ که ورود مردم به بازار سهام گسترش پیدا کرد، بیشترین میزان تقاضا از سوی سهامداران حقیقی بود و اتفاقا سازمان بورس در آن زمان سهامداران حقوقی را تشویق به فروش بیشتر سهام کرد.

به گفته وی، در مقابل فروش سهام دولت، ٣٢ هزار میلیارد تومان انتقال مالکیت از حقوقی به حقیقی و حقوقی داشتیم.

دهقان دهنوی با بیان اینکه جریان معاملات در پنج ماه نخست سال ٩٩ بیشتر به صورت انتقال مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی بود، گفت: در هفت ماه باقیمانده سال ۹۹ با توجه به اینکه حقوقی ها را تشویق و الزام به خرید در بازار کردیم انتقال سهام بیشتر از سمت حقیقی به حقوقی صورت گرفت اما نمی توان هیچ محاسبه دقیقی را انجام داد که سهامداران خرد در چند ماه پایانی سال ٩٩ چه میزان سهام فروخته اند، زیرا این موضوع قابل ارزیابی نیست که سهامداران نقدینگی های در اختیار خود را در این بازار دوباره سهام خریدند یا وارد صندوق سرمایه گذاری کردند.

مجازات متخلفان در بازار سرمایه باید از نوع بازدارنده باشد

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه در مقطعی که شاخص بورس در حال ریزش بود اشخاص مختلف تلاش برای حمایت از بازار سرمایه داشتند، گفت: تقسیم بازار سرمایه به سهامداران حقیقی یا حقوقی و قرار دادن آنها در مقابل یکدیگر نوعی خیانت به بازار سرمایه محسوب می شود.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه حقوقی ها از مالکیت بیشتری در بازار برخوردارند اما  فعالیت حقیقی ها ٨٠ درصد فعالیت بازار سرمایه را شامل می شود، گفت: در معاملات بازار سرمایه همیشه ممکن است تخلفاتی صورت بگیرد اما سازمان بورس همه تخلفات را به موقع شناسایی و با آنها برخورد قانونی می کند، در این میان سازمان بورس باید سیستم نظارت بر معاملات بازار را به روز کند و نظارت بهتری را نسبت به این بازار داشته باشد.

دهقان دهنوی با بیان اینکه ما به دنبال تقویت مجازات های بازار سرمایه هستیم و جنس مجازات باید از نوع بازدارنده باشد، گفت: در صورت برخورد قاطع با  تخلفات کشف شده در بازار، انگیزه دیگر متخلفان در بازار برای انجام اقدامات نامتعارف کاهش پیدا می کند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=25734

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});