به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از دیلی صباح وزرای دارایی کشورهای گروه ۲۰ چند ماه قبل بر سر حداقل مالیات ۱۵ درصدی توافق کرده بودند و انتظار می رفت که تایید رسمی آن در نشست روز شنبه در رم توسط قدرت های اقتصادی جهان صورت گیرد.
یلن، که در مذاکرات شرکت کرد، گفت: در اولین اعلامیه مهم نشست دو روزه G-20 در رم، این بلوک یک توافق “تاریخی” را تایید کرد که بر اساس آن شرکت های چندملیتی مشمول حداقل نرخ مالیات خواهند شد.
وی پیشبینی کرد که توافق بر سر قوانین جدید مالیاتی بینالمللی، با حداقل مالیات جهانی، “به رقابت مخرب مالیات شرکتها پایان خواهد داد.”
این طرح به عنوان اصلاحی که قبلاً توسط تقریباً ۱۴۰ کشور حمایت شده است، به دنبال پایان دادن به عملکرد شرکت های بزرگ مانند اپل و آلفابت و گوگل در حفظ سود در کشورهای کم مالیات است.
فهرست
اهداف اقلیمی در گلاسکو نتیجه خواهد داشت؟
در آستانه برگزاری کنفرانس مهم COP26 که روز یکشنبه در گلاسکو آغاز می شود ، هنوز توافقی در مورد تعهد جمعی در مورد تغییرات آب و هوایی ایجاد نشده است . ایتالیا میزبان گروه ۲۰ را تحت فشار قرار می دهد تا به طور جمعی از هدف سازمان ملل برای محدود کردن گرمایش جهانی به ۱٫۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن، که یکی از آرزوهای توافقنامه آب و هوایی پاریس ۲۰۱۵ است، حمایت کند.
ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا، پیش از مذاکرات پشت درهای بسته به رهبران گفت: «از همه گیری تا تغییرات آب و هوایی، مالیات عادلانه و تداوم آن به تنهایی یک گزینه نیست. اعضای G-20، که بسیاری از آنها در مراحل مختلف توسعه اقتصادی هستند، بر سر هدف اصلی دیگر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به صفر تا سال ۲۰۵۰ اختلاف نظر دارند.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، گفت: «ما در برهه ای هستیم که میتوانیم برخی از تعهدات مبهم در پاریس را بپذیریم و دیگران را به تعهدات سخت و سریع در کاهش انتشار گازهای گلخانهای، کاهش خودروها و زغال سنگ و غیره مصمم کنیم.
چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، گفت : توافق بر سر اهداف سختگیرانهتر اقلیمی برای کشورهای وابسته به زغال سنگ «سخت خواهد بود»
خطرات زیاد است، زیرا G-20 – که شامل چین، ایالات متحده، هند، اتحادیه اروپا و روسیه است – ۸۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و نزدیک به ۸۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای را به خود اختصاص می دهند.
در حالی که رهبران جهان در رم گرد هم امدند، هزاران معترض تغییرات آب و هوایی، که بسیاری از آنها جوان بودند، در مرکزاین شهر تجمع کردند وخواستار اقدامات سختگیرانه در این باره توسط سران کشورها شدند.
نگرانی شدید در مورد ایران
نشست رم فرصتی برای انبوهی از دیدارهای دوجانبه بین رهبران گروه ۲۰، به ویژه رئیس جمهور ایالات متحده، جو بایدن، که امیدوار است مجدداً رهبری ایالات متحده را پس از سال های پرآشوب ترامپ حفظ کند، بود.
پس از اینکه ایران گفت : ماه آینده گفتگوها را با قدرت های جهانی درباره احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵ از سر خواهد گرفت ، بایدن به همراه همتایان فرانسوی، آلمانی و بریتانیایی خود “نگرانی شدید و فزاینده” خود را درباره برنامه هسته ای تهران ابراز کردند.
این توافق از زمانی که دونالد ترامپ، در ماه مه ۲۰۱۸ از ان کناره گیری کرد و تحریم های گسترده ای را اعمال کرد، به هم خورد.
دسترسی نابرابر به واکسن
یکی دیگر از موضوعات کلیدی، همهگیری ویروس کرونا است که شی جینپینگ، رئیسجمهور چین و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، موضوع توزیع نابرابر جهانی واکسنها را در نظرات خود از طریق لینک ویدیویی به این گروه مطرح کردند.
پوتین در سخنرانی خود که از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد، نابرابری ها را ناشی از “رقابت نادرست، حمایت گرایی و به دلیل عدم آمادگی برخی از کشورها، به ویژه کشورهای G-20 برای به رسمیت شناختن دوجانبه واکسن ها و گواهی های واکسیناسیون” دانست.
انتظار نمی رود هیچ تعهد جدیدی برای رفع شکاف گسترده در دسترسی به واکسن کووید-۱۹ بین کشورهای ثروتمند و فقیر انجام شود. اما دراگی از همتایان خود خواست تا هر کاری از دستشان برای دستیابی به هدف سازمان بهداشت جهانی (WHO) مبنی بر واکسینه کردن ۷۰ درصد جمعیت جهان تا اواسط سال ۲۰۲۲ انجام دهند.
به گفته یک منبع پس از مذاکرات سران، “همه رهبران” موافقت کردند که به این هدف متعهد شوند.