به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، محمدرضا قربانیان در یک گفت و گوی خبری افزود: معاونت خدمات شهری شهرداری تبریز افزون بر ۶۰ وظیفه خدماتی و اجرایی دارد، زیرا بنیان اولیه شهرداریها برای جمعآوری زباله و خدمات شهری پایهگذاری شد، اما به مرور زمان و مدرن شدن شهرها، وظایف اصلی شهرداری تغییر یافت و در کنار خدمات، امور دیگر نیز اضافه شد که گاها باعث کمتوجهی به حوزه خدمات شد.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۶۴، بودجهای که در اختیار شهرداریها قرار میگرفت قطع شد و قانون شهرداریها را ملزم به کسب درآمد کرد که نتیجه آن امروزه، ایجاد آپارتمانهای چندین طبقه و بتنشهری تبریز است.
قربانیان با بیان اینکه معاونت خدمات شهرداری ها از بدو تولد تا فوت افراد با آنان ارتباط دارد، افزود: معاونت نظارت کافی بر تمام حوزههای خدماتی شهرداری دارد که مدیریت تنطیف، لکهگیری، ساماندهی سگهای بلاصاحب، مدیریت روانآبها و برنامهریزی برای کاهش آلایندگیهای محیط زیست از اهم این موارد و جزو فعالیتهای روزانه معاونت خدمات شهری است.
وی با اشاره به تهدیداتی که جان نیروهای خدمات شهری را حین انجام وظیفه به خطر میاندازد، تشریح کرد: در طول سالیانی که در جلسات شورا حضور داشتیم، به نکات خوبی اشاره میشود که هدف آن کاهش آسیبپذیری کارکنان تنظیف است، اما تا زمانی که سیستم خدمات بهصورت کامل مکانیزه نشود، ما شاهد این آسیبپذیری خواهیم بود و باید تمام تلاش خود را جهت مکانیزه کامل امور تنظیف در سطح شهر انجام دهیم.
فعالیت یک هزار و ۷۲۴ پاکبان در تبریز
قربانیان گفت: هماکنون تعداد ۱۷۲۴ نفر پاکبان در معاون خدمات شهری شهرداری تبریز برای داشتن شهری تمیز و پاکیزه انجام فعالیت میکنند که از این تعداد ۶۶۸ نفر در جمعآوری زباله و بقیه در رفت و روب مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به لزوم افزایش تجهیزات زمستان این معاونت جهت ساماندهی هرگونه بارش تاکید کرد: معاونت خدمات شهری در مجموع هفت دستگاه گریدر، ۱۶ دستگاه لودر، ۱۰ دستگاه بیل بکهو و ۱۷ دستگاه نمکپاش مکانیزه در دسترس دارد که این مقدار برای شهری به وسعت تبریز چندان مناسب نیست و باید برای جبران و تهیه دستگاه به تعداد کافی تلاش کنیم.
قربانیان با بیان اینکه استفاده از محلولپاش در مواقع بارش برف ۶۰ درصد مصرف نمک را کاهش میدهد، گفت: ۱۳۸ دستگاه تانکر محلولپاش آماده و در تحویل پیمانکاران است تا در مواقع نیاز استفاده شود.
معاون خدمات شهری با تاکید بر اینکه تجهیزات این معاونت باید تکمیل باشد، افزود: در بحث ماشینآلات به دلیل این که شهر ما زلزلهخیز است و گسلهای شهر تبریز فعال است، باید طوری برنامهریزی کنیم که برای مواقع بحرانی مثل زلزله مشکل تجهیزات نداشته باشیم.
وی بیان کرد: طبق دستورالعمل اجرایی وزارت کشور، دستگاههایی نظیر شهرداری، فرمانداری، نیروی انتظامی، سلامت و بهداشت و پلیس راهور، همه مکلف به جمعآوری سد معبر هستند که کل مراحل این امر تنها توسط شهرداری انجام میگیرد و گاها با وجود انجام وظیفه نیروهای خدماتی در این راستا با اعتراض و عکسالعمل منفی رسانهها روبهرو میشویم.
لزوم ساماندهی حقوق دریافتی نیروهای خدمات شهری
معاون خدمات شهری و اجرای شهرداری تبریز با اشاره به لزوم ساماندهی حقوق دریافتی نیروهای شاغل در این معاونت و مرتفع کردن مشکلات معیشتی این قشر زحمتکش گفت: با توجه به اینکه اخیرا برابر تأیید شورای اسلامی شهر و حکم شهردار خزانه متمرکز اجرایی شد، اکنون میتوان به صورت اصولی از خزانه متمرکز بودجه اخذ و به صورت همسان و عادلانه وسایل ضروری و نیازهای اساسی را تامین کرد.
قربانیان در پایان، پیگیری تجهیزات ماشینآلات، شیرابههای سوخت زباله، بحث بازارچههای محلی، خرید تجهیزات آتشنشانی، مکانیابی وادی رحمت و کارخانه زبالهسوز را از اهم برنامههای پیش روی این معاونت دانست.