به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، «رحیم زارع» در تشریح جلسه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی افزود: در جلسه امروز کمیسیون با پیشنهاد دولت مبنی بر اینکه تا سقف فروش یک میلیون بشکه نفت در روز، ۲۰ درصد سهم صندوق توسعه ملی باشد و فروش بالاتر از یک میلیون بشکه نفت در روز سهم صندوق توسعه ملی ۳۸ درصد در نظر گرفته شود، موافقت کرد.
وی اضافه کرد: البته مابهالتفاوت۱۸ درصد و ۲۰ درصد برای پرداخت بدهی استقراض دولت در آینده محسوب میشود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس افزود: منابع حاصل از مازاد فروش نفت بیش از یک میلیون بشکه برای طرحهای تملک دارایی سرمایهای، توسعه زیرساختهای آموزشی و دانشگاهی، حمل و نقل عمومی، تولید، دولت الکترونیک، سلامت، محیط زیست، آب و فاضلاب، بافتهای فرسوده و بازآفرینی شهری، تحقیقات بخش کشاورزی به ویژه حوزه دانش بنیان تخصیص پیدا میکند.
نماینده مردم آباده یادآورشد: باتوجه به اصرار دولت و درخواستهای مکرر برای قیمت ارز کالاهای اساسی، کمیسیون تلفیق با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی در بودجه ۱۴۰۰ موافقت کرد.
به گفته زارع، البته کمیتهای با حضور رییس سازمان برنامه بودجه، رییس کل بانک مرکزی، وزرای اقتصاد و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و وزیر کشاورزی برای اینکه کالا به موقع و با ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مردم برسد، تشکیل میشود.
زارع ادامه داد: همچنین بر اساس دیگر مصوبه کمیسیون تلفیق، دولت برای کنترل نرخ ارز اجازه دارد که ارز را ۲ درصد زیر قیمت ETS(سامانه مبادلات ارزی بانک مرکزی) در کشور عرضه کند.
وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق در مجموع با اختصاص ۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به دولت برای تهیه کالاهای اساسی موافقت کرده است، گفت: هدف از دادن این مقدار یارانه به دولت این است که بتواند در تهیه کالاهای اساسی از جمله روغن، مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز و دارو به مانند امسال عمل کرده و قیمتها را ثابت نگه دارد و شاهد توزیع این کالاها با ارز ترجیحی باشیم و تورمی دراین کالاها دیده نشود. البته مقرر شد این کارگروه گزارشهای خود را به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه دهد.
زارع با اشاره به بودجه اصلاحی دولت در خصوص گاز رسانی نیز گفت: در این اصلاحیه قرار شد دولت برای گاز رسانی از سهم ۱۴.۵ درصد نفت در نظر گرفته شود و کمیسیون تلفیق مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان را برای این موضوع مصوب کرده بود. البته دولت در بودجه اصلاحی این عدد را به هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رساند.
به گفته نماینده مردم آباده در مجلس، سقف گاز رسانی به روستاها، پروژههای نیمهتمام، شهرها و روستاهای مناطق نفتخیز، مناطق کوهستانی، مناطق صعبالعبور همان ۲ هزار میلیارد تومان به تصویب کمیسیون تلفیق رسید.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس خاطرنشان کرد: برای بهسازی مناطقی که دچار آسیب شدند، کمیسیون تلفیق مقرر کرد که ۵۰۰ میلیارد تومان در اختیار بنیاد مسکن قرار بگیرد. همچنین برای مساجد، مدارس و کلانتریها که در سال آینده نیاز به گاز رسانی دارند، مصوب شد هزینه گاز رسانی رایگان انجام شود.