به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، کلنگ آغاز عملیات اجرایی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند در مرداد ماه سال ۱۳۹۸ در سفر سعید نمکی، وزیر وقت بهداشت و درمان به این شهرستان زمین زده شد، اما از آن تاریخ تاکنون هیچ اقدامی برای ساخت آن نشده و زمین این مرکز درمانی همچنان رها شده است.
با توجه به اینکه بیمارستان فعلی ۱۳۴ تحختخوابی مرند، کفاف نیاز جمعیت ۲۵۰ هزار نفری شهرستان به خدمات درمانی را نمی دهد، قرار است بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی آن در زمینی به وسعت ۳۰ هزار مترمربع احداث شود.
بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرحله دوم مناقصه اجرای اسکلت بتنی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند در اسفند ماه ۱۳۹۷ به پایان رسیده و در بودجه سال بعد نیز ردیف اعتباری برای آن منظور شده است.
البته مرند به عنوان سومین شهرستان پرجمعیت آذربایجان شرقی بعد از شهرستان های تبریز و مراغه، تا سه چهار سال قبل با مشکل نبود دستگاه های «ام.آر.آی» و «سی.تی.اسکن» در بخش درمان دولتی نیز مواجه بود که این با پیگیری های مسوولان ارشد استانی و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و اهتمام وزارت بهداشت و درمان با هزینه کرد بیش از ۱۵ میلیارد تومانی برطرف شد.
ضرورت تسریع در احداث بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند
کارشناسان حوزه درمان با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن استاندارد یک تخت بیمارستانی برای هر یکهزار نفر، حداقل ۲۵۰ تخت بیمارستانی برای شهرستان مرند نیاز است، می گویند تسریع در احداث بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی آن در راستای تسهیل درمان شهروندان و رفع کمبود در بخش درمان ضروری است.
بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا نیز حاکی است که طرح احداث بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند از سال ۱۳۹۵ و از محل فروش مطرح بوده و پیمانکار طرح نیز با ۲۲ میلیارد تومان آورده در مناقصه سال ۱۳۹۷ برنده ساخت آن شده است.
مجری این طرح مهم بهداشتی که ردیف بودجه ملی هم دارد، «شرکت مادر تخصصی توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تجهیزات پزشکی کل کشور» بوده و انشعابات لازم برای فعالیت پیمانکار در محل طرح نیز توسط مقام های شهرستانی و استانی اخذ شده است.
ساخت و تکمیل بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند نیازمند ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
دکتر صمد طاهری باویل علیا ، رییس شبکه بهداشت شهرستان مرند روز دوشنبه در این باره گفت: این طرح در سال ۱۳۹۷ از طرح استانی به طرح ملی تبدیل شد و ردیف بودجه ملی به آن اختصاص یافت.
وی افزود: با پیگیری هایی که در اواخر ۱۳۹۸ و اوایل سال گذشته از طرف نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسوولان ارشد استان انجام شد، اعتباری برای شروع مجدد طرح اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: حال ابلاغ آن اعتبار برای شروع عملیاتی ساخت بیمارستان ۳۰۴ تختوابی نیاز به پیگیری دارد.
طاهری گفت: حتی لایحه ماده ۲۳ این طرح نیز از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ارایه و به این طریق راه اختصاص بودجه ملی به آن هموار شده است.
وی ادامه داد: بدیهی است که تسریع در آغاز عملیات اجرایی این طرح درمانی، علاوه بر رفع نیازهای مردم منطقه، از تحمیل هزینه های اضافه ناشی از گذشت زمان جلوگیری می کند.
وی ابراز امیدواری کرد که با تخصیص اعتبار و ابلاغ آن در بودجه سال آینده، عملیات اجرایی بیمارستان ۳۰۴ تختخوابی مرند، آغاز و آرزوی مردم در این زمینه برآورده شود.