یاز اکو؛ مهرداد خدیر- رییس جمهوری به وزیر کشور مأموریت داده است “همۀ جوانب حواشی مسابقه فوتبال ایران و لبنان را به طور دقیق مورد بررسی قرار داده و اقدامات لازم در این زمینه به کار گرفته شود”.
بر این اساس، سردار وحیدی باید فرآیند این موارد را بررسی کند و در بارۀ این موضوعات گزارش دهد: فروش بلیت، عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا در رعایت سقف مجاز حضور تماشاچیان در ورزشگاه و نیز تضییع حقوق شهروندانی که برای تماشای این مسابقه بلیت تهیه کرده بودند.
این دستور به خاطر آن است که از ورود زنان تماشاگر به ورزشگاه جلوگیری و همزمان به سمت تعدادی از زنان تماشاگر که قصد ورود داشتند گاز فلفل پاشیدند.
این دستور خوب است ولی خوبتر این است که آقای رییسی همانگونه که دربارۀ افغانستان هم خودشان و هم آقای وزیر خارجه به صراحت از حق تحصیل دختران حمایت کردند از حق تماشای فوتبال در ورزشگاه برای زنان ایرانی هم دفاع کنند.صریح تر این که به موازات این فرمانها بگویند:
-دختران و زنان ایرانی حق دارند برای تماشا به ورزشگاه بروند،با رعایت جمیع جوانب البته،
– نه شرع نه قانون حق تماشا در ورزشگاه را از دختران ما سلب نکرده است،
– به نهادهای بین المللی قول و تعهد دادهایم درهای ورزشگاهها را به روی دختران و زنان باز کنیم و اگر بلیت نفروشیم یا بلیت بفروشیم و راه ندهیم ممکن است ما را به فریبکاری متهم کنند و تعلیقمان کنند وشوخی هم ندارند و به صورت خصوصی به بزرگوارانی که مخالف این کار هستند بگویند قضیه حیثیتی یا امنیتی شده و یادآور شوند انگ زنستیزی بر دامان اصولگرایی رادیکال مینشیند و این نه برای خودشان خوب است و نه برای جمهوری اسلامی.
البته درهای ورزشگاهها به روی دختران و زنان ما باز خواهد شد و خوب است این کار را خودمان انجام دهیم و زیر فشار فیفا نباشد.
در روزی که خبرهای مشهد در صدر اخبار بود اخبار ساعت ۱۴ شبکۀ یک تلویزیون سخنان آقای رییسی را با صدای خودشان پخش کرد که از حق تحصیل دختران افغانستانی دفاع میکردند و از وزیر خارجۀ ایران هم نقل شد که در دیدار با همتای پاکستانی خود در حاشیۀ نشست وزیران خارجۀ همسایگان افغانستان گفته است: “محروم کردن دختران افغانستان از تحصیل، ناامید کننده است”.
اگر محروم کردن دختران افغانستان از تحصیل ناامید کننده است محروم کردن دختران ایرانی از تماشای فوتبال در ورزشگاه چیست؟ امیدوار کننده است؟!
آقای قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی هم به کمیسیون امور داخلی مجلس مأموریت داده تا با قید فوریت و با احضار مسؤولان خاطی به این سوء مدیریت رسیدگی و زمینۀ استیفای حقوق بانوان محترم را فراهم کند.
دربارۀ توییت ریاست محترم مجلس انقلابی هم این چند نکته گفتنی است:
اول این که واژۀ «بانو» به زنان ازدواج کرده و دارای همسر اطلاق میشود. بخش قابل توجهی از مشتاقان ورود به ورزشگاه برای تماشا (و نه ورزش مختلط با پسران) اما دختران جوان هستند و هنوز به مرتبۀ بانویی نایل نیامدهاند. پس بهتر است گفته شود دختران و زنان یا مطابق ادبیات ابتدای انقلاب، خواهران.
دوم: نیاز به این تشریفات نیست. کافی است یک طرح دوفوریتی پیشنهاد دهند با عنوان «حق دختران ایرانی برای تماشای فوتبال از روی سکوهای ورزشگاهها با رعایت جمیع جوانب».
این بازی که به فیفا بگوییم اجازه میدهیم و در داخل به لطایفالحیل قانونی یا فراقانونی و با فلفل و غیر فلفل اجازه ندهیم هم تمام شده و لو رفته است و دیگر قابل ادامه نیست و البته این نگرانی هم هست که این شایبه درگیرد که منظور از رسیدگی این است که چرا خوب مدیریت نشد تا هم فیفا خیال کند اجازه دادهایم و هم خودمان اجازه ندهیم بیایند و چرا آبروریزی و افتضاح به بار آمد نه این که در اصل نگاه تغییر ایجاد شده باشد.
اگر حق دختران و زنان برای تماشای فوتبال را به رسمیت میشناسید بسمالله. صریح و روشن بگویید و اگر نمیشناسید دیگر این بازی که به فیفا بگوییم “باشد” و در داخل کرونا یا موضوعات دیگر را بهانه کنیم یا با چینش و گزینش صحنهآرایی کنیم قابل دوام نیست و آبروبر است چرا که رادیکالها با ورود زن بما هو زن به ورزشگاه مخالفاند و در این فقره برای فلفلپاشها ارزشی و غیر ارزشی تفاوتی ندارد و آن طرف هم مثل آب خوردن تعلیقمان میکنند و این آخری مباد که به جام جهانی راه یافتهایم و روزشماری میکنیم…