به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از حریت ارزش سرمایه گذاری پروژه ترکیش پترولیوم (TPAO) 145.1 میلیارد لیر ترکیه (تقریباً ۱۰ میلیارد دلار) و دوره پروژه ۱۱ سال خواهد بود.
حمایت دولت ترکیه از توسعه این میدان گازی که برای بیش از ۱۰۰۰ نفر شغل ایجاد می کند، شامل معافیت گمرکی، معافیت مالیات بر ارزش افزوده (VAT) و کاهش ۱۰۰ درصدی مالیات می شود.
انتظار میرود توسعه این پروژه طی ۱۰ سال آینده در نهایت ظرفیت تولید سالانه ترکیه را به ۱۴ میلیارد متر مکعب (میلیارد متر مکعب) برساند.
گاز طبیعی در میدان ساکاریا در سواحل استان شمالی زونگولداک ترکیه در سال ۲۰۲۰ کشف شد که حجم آن ۵۴۰ میلیارد متر مکعب برآورد شده است.
داده های سازمان تنظیم مقررات بازار انرژی ترکیه (EPDK) نشان می دهد: مصرف گاز طبیعی ترکیه در سال ۲۰۲۱ به ۵۹٫۶ میلیارد متر مکعب رسیده است که نسبت به سال قبل ۲۴ درصد افزایش یافته است، در حالی که واردات این کشور با رشد ۲۲ درصدی به ۵۸٫۷ میلیارد متر مکعب رسیده است.
انتظار می رود جریان گاز طبیعی از میدان گازی ساکاریا به تاسیسات فرآوری گاز طبیعی که در شهر ساحلی فیلیوس در دریای سیاه در سال ۲۰۲۳ ایجاد می شود، برسد.
حداکثر تولید سالانه از این میدان می تواند بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد مترمکعب باشد که معادل ۳۰ میلیارد متر مکعب است.
مصرف برق ترکیه در ژانویه به ۲۸٫۶۰ میلیارد کیلووات ساعت رسید، در حالی که تولید برق نیز با ۶٫۴۸ درصد افزایش نسبت به ژانویه ۲۰۲۱ به ۲۸٫۵۶ میلیارد کیلووات ساعت رسید.
از مجموع تولید ژانویه، نیروگاه های آبی ۱۶٫۴۵ درصد، گاز طبیعی ۲۶٫۶ درصد و ۲۱ درصد از زغال سنگ وارداتی به دست آمده است.
سهم نیروگاه های زغال سنگ محلی در تولید برق ۱۶٫۲ درصد بود.
نیروگاه های بادی ۱۰٫۸۵ درصد تولید برق داشتند و سهم باقی مانده از نیروگاه های زمین گرمایی، نفت کوره و بیوگاز بود.
در سال های اخیر، خشکسالی ها سهم نیروگاه های برق آبی را در تولید برق ترکیه کاهش داده است و به طور کلی، ایستگاه های گازسوز شکاف ناشی از خشکسالی را پر کردند.