• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
5

بانک جهانی درباره بحران غذایی در اثر جنگ اوکراین هشدار داد

  • کد خبر : 59418
  • 02 اردیبهشت 1401 - 13:00
بانک جهانی درباره بحران غذایی در اثر جنگ اوکراین هشدار داد
یاز اکو_رئیس بانک جهانی گفت : جهان با یک "فاجعه انسانی" ناشی از بحران غذایی در پی جنگ اوکراین مواجه است و هشدار داد که افزایش بی سابقه قیمت مواد غذایی صدها میلیون نفر را به فقر و کمبود تغذیه سوق خواهد داد.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از دیلی صباح مالپاس هشدار داد؛ افزایش نرخ بهره فقیرترین کشورهای جهان را تحت فشار قرار می دهد زیرا آنها با ویروس کرونا و افزایش قیمت مواد غذایی دست و پنجه نرم می کنند.

مالپاس در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: “انباشته عظیمی از بدهی‌ها، به ویژه در فقیرترین کشورها وجود دارد.”

مالپاس گفت : “بحران بدهی” موضوع بحث گسترده در نشست های بهاری این هفته بانک جهانی و صندوق بین المللی پول (IMF) بوده است، که پیش از این تحت سلطه سایر موضوعات دلهره آور از جمله جنگ در اوکراین، همه گیری ویروس کرونا و کندی آن بوده است.

در همین حال، کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت : ۶۰ درصد از کشورهای کم درآمد با “مشکلات بدهی درگیرند و این آستانه هشداردهنده زمانی است که پرداخت بدهی آنها به نصف اندازه ثروت ملی آنها برسد.

جنگ اوکراین باعث اختلال در حمل و نقل مواد غذایی و افزایش قیمت مواد غذایی شده است.

کشورهای سراسر جهان برای محافظت از اقتصاد خود در برابر ویرانی های همه گیری ویروس کرونا و قرنطینه هایی که به منظور مهار آن انجام می شود، بدهی های زیادی دارند.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که بدهی‌های دولت در کشورهای کم‌درآمد امسال از ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی – وسیع‌ترین معیار تولید اقتصادی – فراتر خواهد رفت، در حالی که در سال ۲۰۱۹ و پیش از همه‌گیری کمتر از ۴۴ درصد بود.

در سطح جهانی، کمک های اقتصادی عظیم کارساز بوده و به بهبود سریع و غیرمنتظره ای از رکود همه گیر سال ۲۰۲۰ دامن زده است.

اما بازگشت دوباره کرونا کسب و کارها را غافلگیر کرد. آنها تلاش کردند تا تقاضای فزاینده مشتریان را برآورده کنند، که کارخانه ها، بنادر و محوطه های بار را تحت الشعاع قرار داد.

  صندوق بین‌المللی پول اکنون پیش‌بینی می‌کند که قیمت‌های مصرف‌کننده در سال جاری در کشورهای نوظهور و در حال توسعه ۸٫۷ درصد و در اقتصادهای پیشرفته ۵٫۷ درصد افزایش می‌یابد که بالاترین میزان از سال ۱۹۸۴ است.

در پاسخ، بانک های مرکزی جهان – به رهبری فدرال رزرو آمریکا – نرخ های بهره را برای مبارزه با افزایش قیمت ها افزایش می دهند. نرخ های بالاتر، بار بدهی را افزایش می دهد – دردناک ترین بخش این مسئله در فقیرترین کشورهای جهان روی می دهد.

با افزایش نرخ‌های آمریکا، احتمالاً سرمایه‌گذاری‌ها از کشورهای فقیر و به سمت ایالات متحده جذب می‌ شود و ارزش ارز کشورهای در حال توسعه را پایین می‌آورد و آنها را مجبور می‌کند برای غذا و سایر کالاهای وارداتی پول بیشتری بپردازند.

جورجیوا به بانک‌های مرکزی توصیه کرد که با دقت حرکت کنند، توضیح دهند که چه کاری انجام می‌دهند تا از واکنش‌های بیش از حد در بازارهای مالی جلوگیری کنند و «به خطرات سرریز برای اقتصادهای آسیب‌پذیر نوظهور و در حال توسعه توجه داشته باشند».

او و مالپاس همچنین خواستار یک تلاش هماهنگ جهانی برای کمک به کشورهایی که با بدهی های خود دست و پنجه نرم می کنند، شدند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=59418

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});