به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از تی آر تی خبر، کشورهای عضو اتحادیه اروپا نتوانستند درباره بسته تحریمی جدید که ممنوعیت واردات نفت از روسیه را در نظر گرفته، به اجماع برسند.
جوزپ بورل، نماینده عالی روابط خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا در پایان نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا که در بروکسل برگزار شد، با بیان اینکه در حال برنامه ریزی برای حمایت از اقتصاد اوکراین با اقدامات مختلف از جمله آزادسازی تجارت و تسهیل حمل و نقل در جنگ روسیه و اوکراین هستیم، گفت: باید به اوکراین در تولید و صادرات غلات و گندم کمک کنیم.
بورل اظهار داشت : انبارهای غلات اوکراین پر است و محصولات باید فوراصادر شوند تا این انبارها محصول جدید را دریافت کنند.
بورل با بیان اینکه اتحادیه اروپا در تلاش است تا با جادهها و قطارهای جدید به اوکراین در صادرات محصولات کشاورزی کمک کند، گفت: ایدههای مختلفی از جمله امکان رفع محاصره بندر اودسا وجود دارد، اما این امر هنوز محقق نشده است.
اوکراین با بسته تحریمی اتحادیه اروپا که صادرات نفت به روسیه را ممنوع نمی کند، مخالف است
بورل با بیان اینکه ناتوانی اوکراین در صادرات گندم، بر زندگی روزمره مردم آفریقا تأثیر منفی میگذارد، گفت: تحریمهای اعمالشده مسئول این وضعیت نیست و تحریمها صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای ثالث را ممنوع نمیکند.
بورل تاکید کرد: امنیت غذایی و قیمت انرژی در نشستهای G-20 و اتحادیه آفریقا در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی گفت :جنگ روسیه عامل چنین رویدادی است و ما تا زمانی که هزینه تهاجم غیرقابل تحمل شود، به تحریم روسیه ادامه خواهیم داد.»
بورل با تاکید بر اینکه مذاکرات درباره بسته تحریمی ششم ادامه دارد گفت: متأسفانه امروز امکان توافق برای نهایی کردن بسته ششم تحریمها وجود نداشت، این موضوع همچنان در سطح سفیران مورد بحث قرار خواهد گرفت.
ششمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا به روسیه
در ابتدای ماه، کمیسیون اتحادیه اروپا پیش نویس بسته تحریمی ششم علیه روسیه را به کشورهای عضو ارسال کرد.
در این بسته، افسران عالی رتبه و برخی افراد درگیر در جنگ روسیه و اوکراین به فهرست تحریمها اضافه شدند، بزرگترین بانک روسیه، Sberbank، و ۲ بانک دیگر از سیستم پرداخت بینالمللی سوئیفت حذف شدند و ممنوعیت پخش برای آن اعمال شد. ۳ کانال متعلق به دولت روسیه، قطع دسترسی روسیه به خدمات مشاوره، قطع تدریجی عرضه نفت خام از روسیه ظرف ۶ ماه، و حذف تدریجی محصولات پالایش شده تا پایان سال از جمله مفاد این بسته تحریمی بود.
کمیسیون اتحادیه اروپا به دلیل مخالفت برخی از کشورهای عضو، تغییراتی در محتوای بسته تحریمی ایجاد کرد و به مجارستان، اسلواکی و چک یک فرصت اضافی برای واردات نفت از روسیه داد.
برای اجرایی شدن تحریم های اتحادیه اروپا، رای مثبت تمامی کشورهای عضو لازم است.