به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از مهر، محمدعلی زلفی گل صبح امروز دوشنبه در اجلاسیه دانشگاههای سراسر کشور به میزبانی دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه رؤسای دانشگاهها و پژوهشگاهها سرمایههای نمادین کشور هستند گفت: نگاه ما به شما نگاه سرمایه نمادین است و این نگاه باعث میشود مسئولیت شما افزایش یابد و انتظارات جامعه از شما زیاد میشود.
زلفی گل با اشاره به اینکه فرزندانی که در دانشگاهها تحصیل میکنند سرمایههای ارزشمند هستند، بیان کرد: انتظار میرود رؤسای دانشگاهها امانت دار شایسته ای باشند، چرا که مردم فرزندانشان را به امانت میسپارند.
وی با تاکید به اینکه رؤسای دانشگاهها باید از تمام توان خود استفاده کنند ادامه داد: تلاش کنیم نسلی عاقل و دانا تر به جامعه تحویل دهیم.
زلفی گل در ادامه اظهار کرد: دانشگاه توسعه دهنده شبکه فضائل در کشور است و برای پیشبرد این هدف باید برنامه داشت.
وزیر علوم ادامه داد: مدیری که برنامه نداشته باشد نمیتواند مدیریت راهبردی داشته باشد، حتماً برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد.
وی در ادامه گفت: در برنامههای راهبردی باید اسناد بالادستی دیده شود.
زلفی گل تصریح کرد: پنج اولویت بسیار مهم از جمله مرجعیت و دیپلماسی علمی فناوری، آموزش و پژوهش هدفمند، نوآوری فرهنگ و فرهنگ نوآوری، شاگرد و نوآور پروری، تولید، خدمت، تولید ثروت و سرمایه از دانش حتماً در تبیین برنامهها در نظر گرفته شود.
رتبه اول تولید دانش در منطقه
وی گفت: رتبه اول بلامنازع تولید دانش در منطقه را داریم و ۲ درصد تولید دانش جهان با ایران است. در بحث نانو به رتبه تک رقمی رسیدیم و تسلیحات نظامی و امنیتی رتبه برتر را دارا هستیم. در زمینه پزشکی نیز افتخارات برای ایران است و به همین دلیل رهبری از دانشگاهها دفاع کردند چراکه دشمنان ما به ضعف دانشگاهها امید بستهاند.
وزیر علوم ابراز داشت: هویتمداری و امیدوار کردن نسل جوان مورد تاکید رهبری است. فکر نکنیم که دیگران میتوانند و ما نمیتوانیم. با دست شما هر ناممکنی ممکن است. اولویت ما کشورهای همسایه است که ۶۳۰ میلیون جمعیت را در بر میگیرد. در بحث دیپلماسی علمی ارتباطاتمان باید قوی باشد و جامعه فرهیخته دانشگاهی همه با هم دیده شود.
وی افزود: وظیفه دانشگاه فقط رشد علمی دانشجویان نیست و باید فرهنگ دانشگاهی نیز به داوطلبان تعلیم داده شود.
زلفی گل خطاب به مدیران دانشگاهها گفت: مطمئن باشید بهترین نوع سرمایهگذاری ایجاد فرهنگ سالم است. هزینه فقط برای آموزش و پژوهش کافی نیست و نسبت به فعالیتهای فرهنگی نباید بیتفاوت بود.