به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، رسول اشرفیپور در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس بینالمللی و ششمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیطزیست با بیان این مطلب افزود: خیلی از طرحهای توسعه در کشور ما از نظر رفاه و آسایش نسبی بهجای مطمئنی نمیرسد.
وی با بیان اینکه بدون توجه به بنیانهای زیستمحیطی به آسایش عمومی دست پیدا نمیکنیم، تصریح کرد: هر طرح توسعهای باید همراه با احترام به محیطزیست باشد؛ اما در صحبت حرف از ارزیابی اثرات زیستمحیطی، پیوست زیستمحیطی و … در پروژهها میزنیم؛ اما در عمل به آن پایبند نیستیم.
ضرورت آگاهی از میزان منابع و مقدار استفاده از آن
اشرفی پور با اشاره به اینکه حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و محیطزیست الزاماتی دارد که باید به آن عمل کنیم، اضافه کرد: اولین الزامات در این زمینه آگاهی از میزان منابع و مقدار استفاده از آن یا شاخص رد پای اکولوژی است.
این مسئول با بیان اینکه الزام دیگر در حوزه صیانت و حفاظت از منابع طبیعی و محیطزیست، قوانین و ضوابط مربوطه در کشور است، افزود: قوانین در این حوزه به سه دسته قوانین کنترل و فرمان، قوانین سازوکارهای بازار و قوانین داده بنیان تقسیم میشود؛ اما در کشور ما رشد قوانین موجود بیشتر در دسته اول اتفاق افتاده؛ ولی در قوانین دسته دوم و سوم زیاد رشد نکردهایم.
رئیس شورایعالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان کرد: الزام سوم در این زمینه، ریلگذاری درست سیاستگذاریها است.
رئیس شورایعالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این کنفرانس گفت: منابع طبیعی و محیطزیست مهمترین میراث و حیاتیترین ظرفیت بهینه سرزمینی هر کشور است.