به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، سیاوش حضوری، در خصوص وضعیت تولید گردو در این شهرستان، اظهار کرد: محصول گردو با سطح زیرکشت ۳۵۰ الی ۴۰۰ هکتار از باغات کلیبر، محصول غالب این شهرستان محسوب میشود.
وی با اشاره به قدمت تولید گردو در این منطقه، افزود: اصلی ترین چالشی که در بحث تولید گردو در کلیبر مواجه بودیم، معضل خسارت محصول در اثر سرمای دیررس بهاره بود. در راستای حل این معضل، شناسایی ارقام جدید و متناسب، مقاوم به سرما و دیرگلده انجام گرفت.
وی با بیان اینکه اغلب ارقام دیرگل جزو ارقام وارداتی هستند، ادامه داد: استفاده از این ارقام جدید دیرگلده در احداث باغات جدید گردو در حال انجام بوده و علاوه بر آن، تعویص رقم باغات قدیمی گردو در شهرستان نیز از سال ۹۲ آغاز شده است.
حضوری گفت: پیش از این سال، پیوند در درختان گردو به سختی موفقیت آمیز بود اما پس از دستیابی محققان به دانش آن، برای نخستین بار عملیات سرشاخه کاری و تعویض رقم درخت گردو در کلیبر اجرایی شد.
فواید این عملیات
وی در خصوص فواید این عملیات، اظهار کرد: تعویض رقم درخت گردو علاوه بر جلوگیری از خسارت ناشی از سرمای دیررس بهاره، با کاهش قد درخت، برداشت محصول آسان شده و کیفیت میوه بالا میرود؛ همچنین افزایش نسبت مغز به پوست، فراوری خوب و حفظ رنگ محصول نیز از دیگر فواید سرشاخه کاری درختان گردو است.