• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
7
مدیر مجتمع مس سونگون:

برای اولین بار در ایران و خاورمیانه راه‌اندازی پردیس فناوری مس

  • کد خبر : 83685
  • 08 آبان 1401 - 15:00
برای اولین بار در ایران و خاورمیانه راه‌اندازی پردیس فناوری مس
یاز اکو - مدیر مجتمع مس سونگون با بیان اینکه چشم انداز مجتمع مس سونگون تشکیل زنجیره ارزش و همکاری با شرکت های دانش بنیان که نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۲ فرصتی مغتنم در شناسایی این ظرفیت هاست، از راه‌اندازی پردیس فناوری مس در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از پایگاه خبری آدینه پرس، معبود عباس زاده، در دهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی(رینوتکس) با بیان اینکه مس سونگون هدف دارد تمام فعالیت‌های خود را تا حد امکان علم پایه، دانش بنیان و فناوری محور انجام دهد، افزود: اولین اقدام جهت فعال سازی این ظرفیت‌ها راه اندازی شهرک صنعتی مس با متراژی بالغ بر ۲۰۰ هکتار زمین است و قرار بر این است که برای اولین بار در ایران و خاورمیانه «پردیس فناوری مس» راه اندازی شود.

وی با اشاره به اینکه مجوز فعالیت این شهرک از طرف دانشگاه تبریز، سهند و پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی صادر شده است، ادامه داد: این پردیس با همکاری دانشگاه‌ها و به صورت مشترک با مس سونگون راه اندازی می شود که تاثیر بسزایی در ارتباط دانشگاه با صنعت و پردیس فناوری مس در شهرک صنعتی مس صورت خواهد داشت.

عباس زاده با بیان اینکه راه اندازی «پردیس فناوری مس» فضایی برای شرکت های دانش بنیان و فناوران ارائه می‌دهد تا به صورت تخصصی تولیدات و فناوری در این حوزه داشته باشند، اضافه کرد: دانش بنیان هایب که در زمینه مس فعالیت خواهند داشت باید در جایگاه اختصاصی خود مستقر شوند.

وی افزود: از ظرفیت دانشگاه تبریز و دانشگاه صنعتی سهند استفاده خواهد شد و دانشگاه صنعتی سهند دانشجویان با رتبه زیر هزار توسط این پردیس بورسیه خواهند شد و پیش بینی شده است که در این شهرک ۲۰۰ شرکت قطعه سازی کلیدی مستقر شود تا خوشه صنعتی مس راه اندازی شود.

راه اندازی آزمایشگاه های مرجع معدن

مدیر مجتمع مس سونگون با تاکید بر اینکه صنعت، دانشگاه‌ها، فناوران و کارآفرینان در شهرک صنعتی مس از طریق پردیس فناوری مس صورت خواهد گرفت، گفت: برای اولین بار در شمالغرب آزمایشگاه های مرجع معدن و صنایع معدن به کمک دانشگاه تبریز راه اندازی شده است.

وی با اشاره به اینکه رقمی بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد تومان در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان تخمین زده شده است، افزود: هدف این است که بازار شرکت های دانش بنیان فراهم شود، طبیعتا مکان فیزیکی، شرایط حمل و بحث های رفاهی نیز تامین خواهند شد اما هدف اصلی باز کردن درهای مس سونگون به روی شرکت های دانش بنیان است.

وی تاکید کرد: بازار مس نیازمند شرکت های دانش بنیان و صنایع استان است.

ورزقان در حوزه مس و طلا بی‌همتاست

وی در ادامه به فرصت های مغتم شهرستان ورزقان اشاره کرد و افزود: ورزقان شهر فرصت های جهانی است این ظرفیت معدن موجود در استان نشانگر این است که در حوزه مس و طلا بی‌همتا است، بنابراین جهت استفاده از این ظرفیت به عنوان مزیت مطلق چاره ای جز راه اندازی خوشه صنعتی مس وجود ندارد.

عباس زاده ادامه داد: ورزقان به لحاظ معدن در استان رتبه اول و در کشور جز سه شهرستان اول است و در مقایسه با کشورهای دیگر دنیا، از لحاظ معدن خود به تنهایی یک کشور است که حتی از معادل معادن کشورهای دنیا پیشی گرفته است.

وی با اشاره به منابع انسانی و ظرفیت شرکت های دانش بنیان و دانشگاه‌ها، افزود: در ورزقان معادن مس و طلای بزرگی وجود دارد که جهت استفاده از فرصت‌های این شهر قسمتی وابسته به منابع فیزیکی در قالب معدن است و قسمتی وابسته به دارایی های نامشهود است که باید در دور این صنعت شکل بگیرد تا این منابع فیزیکی را فعال کند و آن هم همان ظرفیت های دانشگاهی و فناوری و دانش بنیانی استان و کشور است.

مس سونگون بزرگترین شرکت مس ایران و خاورمیانه

مدیر مجتمع مس سونگون، در ادامه به ظرفیت‌ها و توانایی‌های ویژه این مجتمع اشاره کرد و گفت: مس سونگون بزرگترین شرکت مس ایران و خاورمیانه است.

وی ادامه داد: حرکت در مسیر توسعه منجر به حل بسیاری از مشکلات می‌شود و جهت حل این مشکلات باید کل زنجیره ارزش مس سونگون شناسایی شود و در تمامی قسمت‌ها از ظرفیت شرکت های داخلی و دانش بنیان استفاده شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر باید ۱۳۰ هزار میلیارد تومان معادل چهار هزار دلار در مسیر توسعه سرمایه گذاری شود، گفت: ۶۰ درصد این مبلغ مختص به تدارکات و خرید است یعنی اگر تمامی صنایع استان یکی شده و تمامی قطعات را داخلی سازی کنند مبلغی معادل ۷۲ هزار میلیارد تومان می‌شود و ما این مبلغ را در پردیس فناوری مس در نظر گرفته ایم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=83685

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});