به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبرگزاری فارس، محمد خانی در مورد آخرین وضعیت رینگ آبی کلانشهر تبریز اظهار داشت: آب این کلانشهر از سه منبع ۵۵ درصد خط زرینه رود، ۱۴ درصد سد نهند و مابقی از ۱۱۵ حلقه چاه دامنه شمالی رشته کوه سهند تامین میشود که هر یک از این منابع نیاز آبی یک منطقه تبریز را تامین میکنند.
وی افزود: ۱۵۰ لیتر استاندارد مصرف آب کشور و ۲۳۵ لیتر در ثانیه هم مقدار مصرف کلانشهر تبریز است که ۸۵ درصد از استاندارد ملی بیشتر میباشد، بنابراین مردم عزیز با رعایت الگوی مصرف درست و استاندارد و با ۱۵- ۱۰ درصد صرفهجویی که حدود ۷۵۰ لیتر در ثانیه و معادل ۳۰ چاه آب میشود در این راه به رفع کمبود آب کمک خواهند کرد.
خانی گفت: در شهر تبریز در هر ثانیه ۵ هزار لیتر (۵ متر مکعب) و در استان آذربایجانشرقی ۹ هزار لیتر (۹ متر مکعب) آب مصرف میشود.
هزینه تولید هر متر مکعب آب شرب، سه هزار تومان
وی، هزینه تولید هر متر مکعب آب شرب را سه هزار تومان اعلام و تصریح کرد: آب تولیدی با مبلغ یکهزار تومان به مشترکان داده می شود و این یعنی یک سوم قیمت واقعی آب مصرفی را از مردم دریافت میکنیم که البته ۶۲ درصد مشترکان استان الگوی مصرف را مراعات میکنند و در مواردی که سقف مصرف رعایت نمیشود، قیمت مصرف به صورت پلکانی به قیمت واقعی نزدیک و با آن مبلغ محاسبه میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی، متذکر شد: مصرف آب کلانشهر تبریز با افزایش ۶ درصدی نسبت به مدت سال گذشته از مرز ۱۵۵ میلیون متر مکعب عبور کرد.
وی در خصوص مشترکان بد مصرف یعنی کسانی که بیش از الگوی مصرف آب استفاده میکند، تاکید کرد: به آنها تذکر داده میشود و در صورت عدم رعایت، میزان آب بهاء آنها به صورت پلکانی محاسبه خواهد شد و در صورت تکرار مراحل قانونی بعدی انجام خواهد شد تا در کنار یکدیگر از این شرایط خشکسالی و کمبود آب بتوانیم عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی، افزود: برای تامین آب پایدار سالانه در استان ۵۰ حلقه چاه و در شهرستان تبریز هم ۱۵ حلقه چاه حفر میشود که جزء برنامههای کوتاهمدت برای گذر از خشکسالی است اما راه حل دائمی و طولانی مدت انتقال آب ارس به دشت مرکزی تبریز است.