یاز اکو؛ جعفر ساعی نیا_ یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس، پایگاه خبری یازاکو در گزارش هفتگی خود، روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان را بررسی کرده است. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
فهرست
افت تبوتاب قیمت دلار
قیمت دلار هفته گذشته در بازارهای مختلف روند نزولی داشت و اندکی عقب نشست اما محدوده ۳۵ هزار تومانی را حفظ کرد و در همان کانال باقی ماند. به نظر میرسد از روز گذشته اقدامات بازارساز و برخورد ارز آمریکایی با سقف قیمتی خود، نرخ آن را کنترل کرده است. بانک مرکزی در هفتهای که پشتسر گذاشتیم تلاش کرد تا با انتشار اخباری مبنی بر فروش اوراق ارزی و تزریق سنگین ارز در بازار توافقی و پیشی گرفتن میزان عرضه از تقاضا، سیگنال کاهشی برای نرخ دلار ارسال کند. اما تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند دولت نمیتواند در درازمدت به این روند ادامه دهد. به اعتقاد آنها، در نهایت قیمت دلار به سمت کانالهای بالاتر حرکت میکند.
بازار سهام/ اندک نوسان بورس
بازار سهام معاملات هفته اخیر را بهطور میانگین متعادل پشت سر گذاشت. بهطوری که شاخص کل پس از دو هفته مثبت متوالی هفته گذشته را با عملکرد منفی ۰/۰۵ درصد سپری کرد و کار خود را در سطح یک میلیون و ۴۱۳ هزار واحد به پایان رساند. گفتنی است که شاخص کل با معیار هموزن که نمای بهتری از وضعیت بازار را نشان میدهد، عملکرد مثبت ۰/۹۸ درصدی را در کارنامه هفتگی خود ثبت کرد. به عقیده برخی از کارشناسان با توجه به عملکرد نماگرهای بورس تهران میتوان این احتمال را داد که معاملات هفته جاری نیز تا حدود زیادی همانند هفته اخیر انجام شود. با این تفاوت که با انتشار خبر ناامیدکننده از سوی شورای حکام، انتظار میرود تمایلات نزولی نیز بیشتر شده و خروج پول سرمایهگذاران خرد نیز به تبع ادامه داشته باشد.
بازار سکه/ ماندگاری سکه در ابر کانال ۱۶ میلیون
سکه طلا پس از بازگشت به ابر کانال ۱۶ میلیون تومان، معاملات هفته گذشته را تماما در بالای سطح یاد شده پشت سر گذاشت. بهطوری که با تثبیت جایگاه خود در بالای این سطح قیمتی توانست سومین عملکرد مثبت را در آبان ماه سال جاری به ثبت برساند. به این ترتیب سکه امامی با ایستادن در قیمت ۱۶ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بازدهی هفتگی مثبت ۲/۳۹ درصدی را از آن خود کرد. برخی از کارشناسان بر این باور هستند که با توجه به تغییرات نرخ دلار در بازار آزاد و تقویت هیجانات صعودی مسکوک یاد شده و در مقابل نیز افت و خیزهای بهای طلا در بازار جهانی که تا حدودی مانع از رشد سریعتر قیمت سکه شده است، هفتهای پرنوسان و عمدتا با تمایلات صعودی همراه باشد. در مقابل نیز برخی معتقدند که سکه توان تغییرات آنی و پرشتاب را ندارد.
بازار طلای جهانی/ فشار تورم ۲ درصدی بر قیمت طلا
پس از اینکه در اوایل این هفته در بازار جهانی طلا به بالاترین حد خود در بیش از دو ماه اخیر رسید، با تشدید نگرانیها درباره درگیریهای روسیه و اوکراین، تقاضا برای این فلز گرانبها تا حدودی افزایش یافت. به این ترتیب در روز جمعه بهای طلا پس از عقبنشینی در روز قبل، اندکی رشد کرد. با این حال طلا به دلیل اظهارات مقامات فدرال رزرو که با افزایش شاخص دلار و چشمانداز مثبت نرخ بهره همراه بود، در مسیر ثبت عملکرد هفتگی منفی قرار گرفته است. به این ترتیب هر اونس طلای جهانی روز گذشته در قیمت ۱۷۶۴ دلار معامله شد. گفته میشود در حالی که آمارهای منتشر شده در اوایل ماه نوامبر نشان داد که تورم ایالاتمتحده در ماه اکتبر بیش از حد انتظار کاهش یافته، با این حال فشار بر قیمتها همچنان بسیار بالاتر است.
بازار اوراق مسکن/ شقالقمر صندوق مسکن
اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس مورد معامله قرار میگیرد، هفته گذشته را با رشد قیمت پشت سر گذاشت. بهطوری که تمامی این اوراق تسهیلات بانکی افزایش نسبی قیمت داشتند و در بالای سطح مقاومتی ۱۰۰ هزار تومان تثبیت شدند. بهطوری که تسه ۹۹۱۲ نیز با رشد قیمت همراه بود و کار خود را در آخرین روز معاملاتی در قیمت پایانی ۱۰۵ هزار و ۴۰۰ تومان خاتمه داد. بر این اساس اوراق تسهیلات یادشده توانست با افزایش نسبی تقاضا برای چهارمین هفته متوالی عملکرد مثبتی معادل ۵/۶۱ درصد در کارنامه هفتگی خود ثبت کند. گفتنی است که رونمایی از نخستین صندوق سرمایهگذاری املاک و مستغلات در هفته جاری این نوید را به بازار مسکن داد که قرار است این صندوق، وعدهها و آرزوهای از دست رفته را طی سالهای گذشته بازگردانند.
بازار نفت/ افزایش فشارهای نزولی بر نفت
نفت به دلیل نگرانیها درباره تضعیف تقاضا در چین و افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا، رشدهای اولیه را کاهش داد و در مسیر کاهش شدید هفتگی قرار گرفت. بهطوری که هر بشکه نفت خام برنت روز جمعه در قیمت ۸۹ دلار و ۸۰ سنت و نفت وست تگزاس اینترمدییت نیز در قیمت ۸۱ دلار و ۸۲ سنت معامله شد. این اتفاق در حالی رخ داد که شاخص دلار در روز یاد شده کاهش یافت و نفت را برای خریدارانی که سایر ارزها را دارند ارزانتر کرد. به گفته برخی از تحلیلگران نگرانیها درباره قرنطینههای احتمالی در چین بهمنظور مهار افزایش مبتلایان به ویروس کرونا که به بالاترین سطح خود از ماه آوریل رسیده و نگرانی از اینکه افزایش بیشتر نرخ بهره اقتصاد ایالات متحده را به سمت رکود سوق دهد، تقاضای نفت را تحت تاثیر قرار داده است.