به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبر آنلاین، حجتالاسلاموالمسلمین علیاکبر آشتیانی عضو دفتر حضرت امام معتقد است که «ریشه عمده اعتراضات مردمی در مشکلات اقتصادی و معیشتی است» و «باید توجه داشت که وضعیت اقتصادی ما با اقتصاد دستوری حل نمیشود. اقتصاد یک علم و تخصص است و ما نمیتوانیم آن را یکشبه پیاده کنیم. ما میبایست از وجود صاحبنظرانی که در حوزه اقتصاد حرفی برای گفتن دارند استفاده کنیم و از نظرات آنها در راستای بهبود شرایط اقتصادی بهره ببریم. متأسفانه آنطور که باید از وجود متخصصان در حوزه اقتصاد استفاده نمیشود.»
بخش هایی از گفت و گو با حجتالاسلاموالمسلمین علیاکبر آشتیانی از اعضای قدیمی دفتر حضرت امام در پی می آید:
به نظرم ریشه عمده اعتراضات مردمی در مشکلات اقتصادی و معیشتی است. ما از نظر اقتصادی و معیشتی در شرایط خوبی نیستیم، فشارهای اقتصادی و معیشتی بسیاری برای مردم ایجاد شده است. مردم ما سالهاست که در تنگنای اقتصادی قرار گرفتهاند. در گفتگوهایی که با اقشار مختلف مردم دارم؛ اکثریت آنها از وضعیت اقتصادی شکایت دارند و از سوی دیگری امیدی به بهبود شرایط اقتصادی ندارند. اگر حکومت و نظام بتواند امیدی در بین مردم ایجاد کند و مردم امیدوار شوند؛ اوضاع روند بهبودی به خود خواهد گرفت.
باید توجه داشت که وضعیت اقتصادی ما با اقتصاد دستوری حل نمیشود. اقتصاد یک علم و تخصص است و ما نمیتوانیم آن را یکشبه پیاده کنیم. ما میبایست از وجود صاحبنظرانی که در حوزه اقتصاد حرفی برای گفتن دارند استفاده کنیم و از نظرات آنها در راستای بهبود شرایط اقتصادی بهره ببریم. متأسفانه آنطور که باید از وجود متخصصان در حوزه اقتصاد استفاده نمیشود.
یکی از شعارهای دولت سیزدهم بهبود وضعیت اقتصاد کشور و معیشت مردم بود، اما متأسفانه امروزه با تورم ۵۲ درصدی مواجه هستیم. به نظرم کسی که ده میلیون درآمد دارد اما باید اجارهبها پرداخت کند تحت فشار است. فشاری که بر افراد وارد میشود در جایی بروز پیدا خواهد کرد و به طغیان منجر خواهد شد.
شعار ما از اول « نه شرقی، نه غربی» بوده است. این شعار به این معنا نیست که با تمام دنیا قطع رابطه کنیم. ما زیر بار سلطه نخواهیم رفت اما باید روابط خودمان را بر اساس احترام متقابل برنامهریزی کنیم. خیلیها معتقد هستند که اگر برجام حل شود؛ مسئله حل خواهد شد.
متأسفانه برخی تریبونها هستند که در بین مردم یأس و ناامیدی ایجاد میکنند. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند ائمه جمعه باید حالت پدری داشته باشند نه اینکه نماز جمعه خدایناکرده محلی برای پرخاشگری باشد. اگر ما از جمهوری اسلامی دم میزنیم باید بتوانیم با اعمال، رفتار و گفتارمان جوانان را جذب انقلاب، دین و اسلام کنیم. اگر پرخاشگرانه بر سر جوانان بکوبیم این قضیه حل نخواهد شد. صداوسیما و دانشگاهها دست ماست اما ما در این مدت برای جوانان در بعد فرهنگی چه کاری انجام دادهایم؟ بله. آن چیزی که در درجه اول اهمیت دارد مسئله معنویت و اعتقادات است. پایه اعتقادی جوانان باید قوی باشد؛ اما باید بپذیریم جوانان به آرامش، تفریحات سالم و ورزش نیاز دارند. من معتقد هستم که باید با جوانان با زبان خودشان صحبت کنیم.
زن در اسلام حقوقی دارد. ما باید حقوقی را که اسلام برای زن معین کرده، اعمال کنیم و به زن بها دهیم. از دامن زنان است که بهترین جوانان تربیت میشوند. زمانی که مرحوم آقای مطهری کتاب «حجاب در اسلام» را نوشتند عدهای به ایشان هجمه آوردند. در اجرای قانون به صورت سلیقه ای عمل میشود و مشکلات از اینجا آغاز میگردد. امروزه زنان قشر عظیمی از کشور هستند و باید با آنها با شیوه و چارچوبی که اسلام تعیین کرده است صحبت کنیم.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد گردهمایی زنان بیحجاب در اعتراض به لزوم پوشش اسلامی در مجامع عمومی و اداری بودیم و تعدادی از خانمها در اعتراض به حجاب به خیابان پاستور و نخستوزیری ریختند. حضرت امام نماینده خودشان را فرستادند که با آنها صحبت کند. در نتیجه درایت حضرت امام با خانمها صحبت شد و غائله ختم به خیر شد. من عقیده دارم ما در انجام کار فرهنگی برای خانمها کوتاهی کردهایم. یک بعدی حرکت کردن قصه را به جایی نخواهد رساند.
ما باید حتماً دست به یکسری اصلاحات بزنیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم باید یک سری اصلاحات را انجام دهیم. احزابی که شناسنامهدار هستند و نظام را قبول دارند باید با هم گفتگو کنند. حساب خارجنشینها مشخص است. آنها از روز اول با نظام جمهوری اسلامی مخالف بودند. به نظرم اکثریت مردم ایران اصل نظام را قبول دارند. آنها اسلام و مملکتشان را دوست دارند و به دنبال آن نیستند که نظام تغییر کند. ما باید با خارجنشینها برخورد کنیم و هویت آنها را برای ملت مشخص کنیم. هویت بعضی از این خارجنشینها که آرزوی نابودی نظام را دارند برای ملت مشخص نیست.
همه باید برای انجام گفت و گو توافق داشته باشند. اگر تشتت آراء وجود داشته باشد، ما خیانت کردهایم. مقام معظم رهبری فرمودند کرسیهای آزاداندیشی باید در دانشگاهها وجود داشته باشد که متأسفانه تشکیل نشد و جامه عمل به خود نگرفت. ما در گفت و گوها باید به راهحل برسیم، نه اینکه اگر حرفی بر خلاق مذاق من زده شد جواب ندهم و صدای او را قطع کنم و او را ضد انقلاب و بیدین بنامم. وحدت کلمه به این معنا نیست که همه یک حرف بزنیم. اختلاف نظر و تضارب آراء باید وجود داشته باشد. برای حل مشکلات ایجاد شده باید احزاب، اساتید دانشگاهها، حوزویان و بازاریان وارد میدان شوند، ما باید در یک فضای دوستی و مهربانی با یکدیگر گفتگو کنیم و راهکارهای عملی برای برونرفت از این شرایط ارائه دهیم.
مشکلات با پرخاشگری حل نمیشود. اسلام با پرخاشگری مخالف است و جز آنکه به دست دشمنان سوژه بدهیم فایدهای نخواهد داشت. جای تأسف است که بعضی از رسانهها چنین عمل میکنند. ان شاء الله همه ما به این نتیجه برسیم که برای خدا، باید هوا و هوس و منیت ها را کنار بگذاریم و برای استقلال ایران و محفوظ ماندن اصل ایران کار کنیم. این امر نیازمند برنامهریزی است.
در نظام ما رهبری حرف آخر را میزند. آخرین نظر را رهبری بیان میکند. همه ما مطیع رهبر هستیم و جایگاه ایشان محفوظ است. من در زمان امام بودم عنایاتی که امام به ایشان داشتند از شخصیت جامع ایشان حکایت دارد… . همه امیدها به رهبری است. امیدواریم مشورتها به ایشان انتقال داده شود و ایشان بدون تردید فکری برای کشور خواهند کرد. همانطور که عرض کردم آسیب دیدن نظام مساوی نابودی همه ماست. تصمیم نهایی با رهبری است و ایشان بینش بالایی دارند و بیش از سی سال است که رهبری نظام را بر عهده دارند. تصمیم نهایی با ایشان است و بدون تردید رهبری تصمیمی را که به صلاح دنیا و آخرت کشور ایران است اتخاذ خواهند کرد.
به عنوان سربازی که از روز اول در خدمت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی بوده ام این است که تمام عزیزانی که برای ایران و اسلام دلشان می تپد و خواستار ایرانی مستقل و آزاد هستند: اول، وحدت کلمه را حفظ کنید و ثانیا، برای نسل جوان و ملت این مسأله را روشن کنید که چه اهداف شومی برای ابران در خواب دیده اند که یکی از آنها مسأله تجزیه ایران است که به گوش می رسد.