• امروز : شنبه - ۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 28 September - 2024
5
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز مطرح کرد؛

صنعت سازان فتح رفتنی شد

  • کد خبر : 87918
  • 19 آذر 1401 - 11:00
صنعت سازان فتح رفتنی شد
یاز اکو - مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز گفت: سال 92 طرح تفکیک از مبدا در شهر اجباری شد و کل اختیارات آن طرح به شرکت صنعت سازان فتح داده شد که این شرکت نیز توانایی ایفای تعهدات را نداشت؛ در حالی که این شرکت خود را صاحب تمام زباله تبریز می دانست.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از نصر، حبیبه هراتی اظهار کرد: خوشبختانه بعد از ۱۰ سال تحولی جدید در سطح مدیریتی شهرداری اتفاق افتاده است و آن تعیین تکلیف شدن قرارداد شرکت صنعت سازان فتح است و تا سه ماه فرصت داده‌ایم که کار را تحویل دهند و توسط ۶ کارشناس قیمت گذاری شده است تا هزینه ۶ سال مانده قرارداد را پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه تعیین تکلیف این شرکت چه سودی می تواند به شهر داشته باشد، تصریح کرد: سال ۸۷ یک قرارداد مشارکت BOT بسته شد و در آن زمان هیچ کس حتی به حرف های یک کارشناس جزء در خصوص ایرادات وارده به قرار داد توجه نمی کرد تا اینکه رفته رفته به مشکل برخوردیم. یکی از ایرادات آن قرارداد، عدم امکان عقد قرارداد مشابه بود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز ابراز کرد: سال ۹۲ طرح تفکیک از مبدا در شهر اجباری شد و کل اختیارات آن طرح به شرکت صنعت سازان فتح داده شد که این شرکت نیز توانایی ایفای تعهدات را نداشت؛ در حالی که این شرکت خود را صاحب تمام زباله تبریز می دانست.

هراتی به طرح‌ جمع آوری زباله ها از درب منازل تاکید کرد‌و گفت: درحال حاضر مردم به باکس های زباله خم و راست شده و علی رغم اینکه چهره شهر را خراب می کنند، آلودگی ها را نیز پخش می کنند. برای جلوگیری از آن باید طرح واقعی تفیک از مبدا یعنی از جمع آوری زباله های خشک از درب منازل انجام شود. این فرهنگ در مردم ایجاد شود که پسماندهای خشک خود را در سطل آشغال ها نریزند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر برای جمع آوری پسماندخشک از مبدا، سه استارت آپ اعلام آمادگی کرده اند که به زودی مردم می توانند از طریق ثبت نام وارد سامانه شوند کیف پول خود را شارژ کنند و با فروش پسماند خشک خود، هزینه سهم پسماند خود را در امورات خیریه و یا استفاده از بیمه ها صرف کنند.

نحوه مدیریت پسماند خشک و تر بسیار مهم است

وی با بیان اینکه نحوه مدیریت پسماند خشک و تر بسیار مهم است، خاطرنشان کرد و گفت:طبق آخرین آنالیزی که در سال ۹۷ انجام داده ایم، حجم زباله خشک ۴۳ درصد و ۵۷ درصد زباله تر است. از ۴۳ درصد پسماند خشک، ۲۵درصد آن قابل بازیافت است.

هراتی ادامه داد: در مرکز دفن نیم الی یک درصد پسماندها تفکیک می شوند چرا که تمانی زباله ها قبل از رسیدن به مرکز دفن در سطل های زباله توسط زباله گردان تفکیک می شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تبریز گفت: در حال حاضر هزینه جمع آوری و دفن هر کیلو پسماند تر ۵۱۰ تومان است. سالانه ۴۰۰میلیارد تومان فقط برای جمع آوری زباله هزینه می کنیم. در تبریز، روزانه حجم زباله نزدیک به هزار تن است این‌درحالی است که حدود ۱۵۰ تن زباله را نیز در شهرهای اقماری مدیریت می کنیم.

هراتی افزود: از هزار تن زباله روزانه، نزدیک به ۶۰۰ تن مربوط به زباله تر و ۴۰۰ تن مربوط به زباله خشک است. در بازیافت زباله خشک هیچ مشکلی نداریم ولی در بازیافت زباله تر سال به سال و به صورت تصاعدی و با برنامه پیش خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه مردم تبریز محیط زیست دوست و اقتصادی هستند، اظهار کرد: اگر در راستای تفکیک از مبدا مانعی باشد، مشکل از ما است چرا که نتوانستیم به خوبی فرهنگ سازی و اطلاع رسانی کنیم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=87918

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});