به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز؛ عقاب پر فروغ تبریز با آن دیوارهای بلند و سنگی و تاریخ جاری در میان جانش، در ایام نوروز همچون همیشه میزبان میهمانان نوروزی و گردشگرانی است که به شوق دیدن دومین ساعت کوکی جهان در عمارتی تاریخی و با خاطرات بسیار به راهی قلب تبریز شده اند.
به گزارش روابط عمومی و امور ارتباطات سازمان، این عمارت که محل موزه شهر و شهرداری تبریز است، به عنوان بنایی تاریخی به نام میدان ساعت از زمان شهردای ارفع الملک جلیلی به سال ۱۳۱۴ خورشیدی ساخته شد. ساعت موجود در این عمارت از نوع ساعت برج بیگ بن لندن است و از چهارسوی آن تقابل مشاهده است. این ساعت هر روز کوک می شود و صدای زنگ خاطره انگیز آن، اعتباری ویژه به تبریز داده است.
در یکی از روزهای مطبوع بهاری، به این عمارت تاریخی آمدیم و گشتی در آن زدیم و با آدمهایی که برای دیدار از این بنا آمده اند صحبت کردیم.
شکوفه عابدی گردشگری است که از بوشهر گرم و زیبا میهمان بهار خنک و دل انگیز تبریز است. او عمارت ساعت را به عنوان اولین نقطه برای دیدار از تبریز انتخاب کرده است: عمارت ساعت با آن چیزی که خوانده بودم خیلی فرق داشت. اینجا روح مدنیت شهری موج می زند و باعث افتخار است که می بینیم بسیاری از مظاهر هویت فرهنگی و مدنی ایران از این شهر وارد ایران شده اند.
وی می گوید: موزه شهر تبریز براستی که یکی از مهمترین موزه های ایران است و باید به بودن آن افتخار کرد و به عنوان یک ایرانی، از اینکه چنین مجموعه منسجمی را می بینم، لذت می برم.
مسعود جوادپور، از گردشگران نوروزی شهر تبریز، محیط پیرامون عمارت شهرداری را بسیار دل انگیز توصیف می کند و می گوید: اینجا آرامشی دارد که در کمتر جایی می شود حسش کرد. بودن در اینجا، تداعی بخش همه اتفاقات خوبی است که این محل شاهد آن بوده است.
این موزه همچنین محل به نمایش گذاشتن اسناد تاریخی در مورد مدیریت شهری هم هست. برخی ابلاغ ها، دستورالعمل ها و موارد مشابه که از دوره های مختلف شهرداری تبریز اینجا، گرد آمده اند.
جواد هاشمی که کارمند شهرداری تهران است، نیز در این موزه حضور دارد. او اهمیت این اسناد را بسیار مهم و نادر ارزیابی می کند و می گوید: بعضی موضوعات در نامه ها و ابلاغ ها نشان دهده عمق تاریخی کار اجرایی در شهرداری تبریز است و می طلبد که نگاهی پژوهشی بدان شود و با وضعیت فعلی مقایسه شود.
نازنین زهرا بازدید کننده مشتاقی است که به کمک مادرش پله های عمارت را پایین آمده تا به تماشای چرخ سفالگری بنشیند و ساخت سفالینه های تبریز را مشاهده کند. مادرش اما دوخت کفش های تبریز را به تماشا نشسته است. فرشته ابراهیمی همشهری تبریزی است که در سالهای اخیر ساکن کرج بوده و امسال بعد از سالهای محدودیت کرونایی، نمایشگاه عمارت شهرداری را به تماشا نشسته است.
او ضمن قدردانی از برگزاری این نمایشگاه می گوید که تا حالا نحوه و چگونگی دوخت کفش تبریز را ندیده بود و اکنون می داند هر کفشی که پا میزند، چقدر ارزشمند و یادگار چه حجمی از تلاش دستان هنرمند سازنده است.
عمارت شهرداری تبریز همان طور که از نامش پیداست در روزگاران دور کاربرد اداری داشته است و امروزه از بخشی از این عمارت به عنوان ساختمان شورای اسلامی شهر تبریز، استفاده می شود.
به دلیل قدمت تاریخی و ارزش ساختمان، از سال ۱۳۸۶(در یکصمین سالروز تاسیس اولین بلدیه ایران در همین مکان) عمارت شهرداری به عنوان اولین موزه شهر و شهرداری کشور هم مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
گفتنی است نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و هنرهای تبریز، همزمان با جشنواره نوروزی تبریز بهشت ماندگار به همت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز در محل عمارت تاریخی ساعت برپاست و بازدید کنندگان می توانند علاوه بر بهره مندی از این نمایشگاه، از نخستین موزه شهر و شهرداری مستمر در این مجموعه بهره مند شوند.
او ضمن قدردانی از برگزاری این نمایشگاه می گوید که تا حالا نحوه و چگونگی دوخت کفش تبریز را ندیده بود و اکنون می داند هر کفشی که پا میزند، چقدر ارزشمند و یادگار چه حجمی از تلاش دستان هنرمند سازنده است.