به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، احمد محرم زاده در جلسه بررسی خسارت سرمازدگی به باغات شهرستان اهر، ضمن گلایه مندی از عدم حضور و رسیدگی به موقع رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و کارشناسان این سازمان از میزان و محل خسارت سرما در باغات این شهرستان، گفت: عدم جوابگویی به مشکلات و دغدغههای کشاورزان، خصوصا باغداران خسارت دیده در سرمای اخیر توسط مسئولان ذیربط استانی و کشوری نوعی کم کاری است که باید به آن خاتمه دهند.
وی افزود: برای ارتقای سطح امنیت غذایی در کشور باید از تولید کنندگان بخش کشاورزی و باغی حمایت ویژه شود و در این راستا جهاد کشاورزی به عنوان متولی امنیت غذایی موظف به حمایت جدی از کشاورزان و باغداران است.
وی همچنین با ابراز نارضایتی از عملکرد صندوق بیمه محصولات کشاورزی و باغی در نحوه و روش پرداخت بیمه و تسهیلات به خسارت دیدگان، گفت: چرا باید شرایط صندوق بیمه طوری باشد که باعث فرار باغداران و کشاورزان از بیمه شود.
محرم زاده ادامه داد: میتوان با بررسی مجدد، بازسازی و رفع ابهامات صندوق بیمه موجبات ترغیب کشاورزان و باغداران به بیمه کردن محصولات باغی و زراعی را فراهم کرد.
وی در ادامه با انتقاد از عدم برخورداری برخی روستاهای شهرستان اهر از امکانات و خطوط اینترنتی، افزود: از ۲۰۰ روستای این شهرستان ۱۴۰ روستا بدون اینترنت هستند که این امر باعث شده دانش آموزان نتوانند از برنامههای متنوع آموزشی و شبکه شاد بهره مند شوند که باید این مشکل هرچه سریع تر رفع شود.
وی همچنین به بحران کم آبی و مشکلات خشکسالی در شهرستان اهر نیز اشاره کرد و از مسئولان ارشد کشوری، استانی و خصوصا مسئولان مس سونگون خواست با توجه به آبگیری سد حاجیلار برای تامین آب مصرفی معدن مس باید عملیات انتقال آب از این سد به سونگون تسریع شود، چرا که آب سد ستارخان اهر تنها برای تامین آب این شهرستان کافی است.
خسارت ۱۳۰۰ میلیارد تومانی سرمازدگی به باغات اهر
فرماندار اهر نیز در این جلسه از برآورد خسارت ۱۳۰۰ میلیارد تومانی سرمازدگی به باغات این شهرستان اهر توسط ارزیابی کارشناسان جهاد کشاورزی و شورای مدیریت بحران خبر داد و گفت: سرمای ۱۲ فروردین ماه سال جاری به ۶۱۹۴ هکتار از باغات این شهرستان خسارت وارد کرده است.
ابوالفضل غنی زاده با اشاره به اینکه بیشترین خسارت سرمازدگی در باغات شهرستان اهر مربوط به محصولات درختی سیب، گردو، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گلابی، آلو، گوجه سبز، آلبالو و گیلاس است، افزود: بیشتر مردم روستاهای این شهرستان زندگی و معاش خود وابسته به کشاورزی و دامپروری است و انتظار داریم مسئولان ذیربط در اسرع وقت به مشکلات و دغدغههای باغداران خسارت دیده رسیدگی کنند.
وی در ادامه وسعت باغات سیب سردرختی این شهرستان را ۶۵۰۰ هکتار عنوان کرد که از این مقدار وسعت سال گذشته ۲۵۰ هزار تن سیب برداشت شد، ولی امسال با توجه به سرمازدگی حدود ۵۶۰۰ هکتار از باغات سیب تنها ۹۰۰ هکتار از این باغات سالم هستند که طبق برآورد اولیه امسال تولید سیب به کمتر از ۵۰ تن خواهد رسید.