به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، محمدباقر بی پروا در گفتگو با خبرنگاران افزود: میزان سطح زیر کشت گل محمدی در استان آذربایجان شرقی یک هزار و 523 هکتار است که از این میزان یک هزار و 470 هکتار بارور و 53 هکتار غیربارور است.
وی اضافه کرد: حدود 30 درصد تولید معادل یک هزار و 900 تن برای مصرف در تهیه محصولات خانگی اعم از مربا، شربت و غیره مصرف می شود و 70 درصد بقیه معادل 3 هزار و 900 تن در زمینه فرآوری گل محمدی از جمله گلاب به میزان 2 هزار و 600 تن و اسانس به میزان 5 لیتر مصرف میشود.
بی پروا ادامه داد: صادرات گل محمدی اغلب از طریق20 واحد در زمینه فرآوری گل محمدی مانند گلاب، اسانس و عرقیجات و بسته بندی گیاهان داروئی صورت می پذیرد که قسمت اعظم محصولات تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه صادر می شود.
وی اعلام کرد: ارقام بومی 95 درصد سطح زیر کشت استان را تشکیل می دهد و پنج درصد ارقام اصلاح شده بصورت کشت بافتی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی از مجموع بیش از 30 هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود پنج درصد سطح زیر کشت باغات گل محمدی در سطح کشور دارد و مقام پنجم کشور را به خود اختصاص داده است ادامه داد: بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در شهرستانهای اسکو، آذرشهر، مرند، شبستر، مراغه ، عجب شیر، تبریز و شهرستانهای اسکو وآذرشهر به ترتیب در رتبه های اول و دوم قرار دارند. شهرستان اسکو و آذرشهر از قطب های مهم تولید گل محمدی و فرآورده های آن در استان است.
تولید بیش از 5 هزار و 800 تن گل محمدی در آذربایجان شرقی
یاز اکو - مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: براساس برآوردهای اولیه میزان تولید گل محمدی در سال جاری بیش از 5 هزار و 800 تن برآورد می شود و متوسط عملکرد در هکتار 4 تن است.
لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=109163
- ارسال توسط : yazeco
- بدون دیدگاه
