• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
7

خسارت خشکسالی و سیل به حساب کشاورزان اردبیل واریز نشده است

  • کد خبر : 111280
  • 22 تیر 1402 - 12:00
خسارت خشکسالی و سیل به حساب کشاورزان اردبیل واریز نشده است
یاز اکو - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: خسارت ناشی از سیل و خشکسالی در سال زراعی جاری به حساب کشاورزان واریز نشده و تأخیر در این کار نارضایتی باغداران و زارعین را به همراه دارد.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از مهر، نادر تقی زاده در نشست معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت کشور با محوریت گیاهپزشکی در اردبیل اظهار کرد: شرایط خشکسالی در استان اردبیل ۱۵ هزار میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشته که گزارش نهایی در این زمینه به مسئولان کشوری و استانی به ویژه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور، صندوق بیمه محصولات کشاورزی و ستاد مدیریت بحران ارسال شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از منابع داخلی تنها ۳ میلیارد تومان و در جبران خسارت در حوزه زیرساخت‌ها ۵ میلیارد تومان از طریق منابع استانی کمک شده در حالی که انتظار می‌رفت تاکنون ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان اعتبار در گام نخست برای جبران خشکسالی اختصاص یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: مطالبه اصلی کشاورزان جبران خسارت ناشی از خشکسالی و سیل تا فصل کاشت و سال زراعی آینده است تا زارعین در تأمین نهاده‌ها و بذر مورد نیاز نگرانی نداشته باشند.

تقی زاده اضافه کرد: نه تنها از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی بلکه از سوی ستاد مدیریت بحران نیز مبالغ جبران خسارت پرداخت نشده و این نگرانی‌ها را روزافزون کرده است.

وی مراجعه روزانه کشاورزان خسارت دیده را به ادارات جهاد و فرمانداری‌ها از بابت جبران خسارت و پرداختی مبالغ یادآور شد و بیان کرد: بیش از ۳۵۰ هزار هکتار اراضی دیم استان اردبیل در سال زراعی جاری از محل خشکسالی و سیل خسارت دیده اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: این کشاورزان عمدتاً از محل کشت و زرع امرار معاش می‌کنند که با وارد آمدن خسارت به آنها فعالان این حوزه توان تأمین معیشت خود را نیز ندارند.

تقی زاده اظهار کرد: امیدواریم با پیگیری مسئولان استانی از نهاد ریاست جمهوری و مساعدت صندوق بیمه محصولات کشاورزی هرچه سریع‌تر این خسارت‌ها جبران و امهال تسهیلات پرداختی به زارعین نیز از سوی بانک عامل مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به شیوع بیماری سفیدک دروغی در مزارع سیب زمینی تصریح کرد: در اردبیل و نمین قرار شده با تأمین ۵ میلیارد تومان اعتبار از سوی فرمانداری‌ها ناوگان سمپاشی فعال‌تر بوده و عملیات سمپاشی را در اراضی تولید سیب زمینی شاهد باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در تأمین سموم مورد نیاز مشکل خاصی وجود ندارد و در زمین‌هایی که کشاورزان اقدام به کشت دیرهنگام سیب زمینی کردند با اولویت عملیات سمپاشی انجام می‌شود.

تقی زاده گفت: طغیان این بیماری بحرانی جدی رقم خواهد زد که باید مراقبت بیشتر را با همراهی کشاورزان انجام دهیم.

وی در مورد رعایت الگوی کشت نیز گفت: متأسفانه برخی کشاورزان الگوی کشت را رعایت نمی‌کنند و ما نیز ابزار و امکانات برخورد قهری با این روند را نداریم و در این زمینه ضرورت دارد برای سال زراعی آینده تعهداتی به انجام برسد تا کشاورزان الگوی کشت را براساس نیاز کشور و محصولات استراتژیک رعایت کنند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=111280

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});