به گزارش پایگاه خبری یاز اکو، سیدرضا تاج الدینی در نشست خبری با اصحاب رسانه عنوان کرد: سماق هوراند از مساحت تقریبی ۷۰۰ هکتار برداشت میشود که ۵۵۰ هکتار بصورت خودرو و مابقی در باغات و اراضی اشخاص کشت شده است پیش بینی ما برداشت ۵۰۰ خوشه سماق بوده و تقریبا شرایط آب و هوایی اکثر روستاهای شهرستان برای رشد این گونه با ارزش بسیار مناسب است.
وی گفت: سماق یکی از گونه های گیاهی جنگلی این شهرستان است است که به طور معمول به حالت خودرو و در دامنههای وحشی چوب،زارها ،چمنزارها صخره ها، دره های گود و اطراف جاده ها رشد میکند.
وی ادامه داد: سماق به جهت بهره وری بیشتر اکنون دیگر جایگزین کشت غلات دیم گردیده است .
مدیر جهاد کشاورزی هوراند گفت: اگر بخواهیم نام های روستاهایی که در آن سماق کشت میشود نام ببریم اعم از ، وروجن علیا و سفلی تابستانق ،آقبراز ازناب سفی و ،علیا ،صوفی، ملالو ، گورمدرق ، هوین طین شیخ ،بران رزدره سی ،کورن ،کویر قره درویش و…. اما بیشترین مساحت را برای سماق اراضی روستاهای آقبراز وروجن علیا و سفلی و تابستانق به خود اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه سماق تولیدی هوراند محصولی کاملا سالم ارگانیک و عاری از هرگونه آلاینده های شیمیایی است گفت: از نظر کیفیت سماق شهرستان مقام اول کشور را دارد و از نظر مساحت نیز بیشترین مساحت را در آذربایجان شرقی دارد .
وی خاطر نشان شد: سماق این منطقه به لحاظ دارا بودن رنگ قرمز ،طبیعی طعم خوب و بازار پسندی یکی از مرغوبترین و اصلی ترین نوع سماق موجود در کشور است.
تاج الدینی گفت: عملکرد محصول سماق از هر هکتار حدود ۸۰۰ کیلوگرم تا یک تن در هکتار برآورد شده است.
وی گفت: تکثیر این محصول ارزشمند اغلب به صورت پاجوش بوده که در سالهای اخیر تحقیق و تولید نهال سماق از طریق کشت بافت و همچنین بذر به روش آزمایشگاهی انجام یافته و در مطالعه و بررسی وضعیت تولید در شهرستان میباشد همچنین ایجاد سامانههای آبگیر و بانکت بندی در باغات سماق جهت ذخیره آب باران به صورت الگویی در برخی باغات انجام میگردد.
لازم به ذکر است: باروری و غنچه سماق بعد از عید و فصل بهره برداری این محصول از اواسط مرداد شروع شده و تا اواخر شهریور ادامه دارد.