به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، مظفر روستایی در جلسه طرح اجرای جهش تولید در دیمزارها که به ریاست اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شده بود با اعلام این مطلب گفت: برای اینکه پایداری تولید تداوم یابد نیاز به بسترسازی است که خوشبختانه با مدیریتی که در استان فراهم شده است این کار صورت گرفته است.
وی افزود: برای رسیدن به پایداری تولید، کارشناسان حتما باید نسبت به مدیریت مزرعه اقدام کنند. اگر در زمان کشت به مدیریت از نظر تغذیه، کود پایه، سم و … دقت نکنیم سال بعد دچار مشکل می شویم. الان زمان زمان تصمیم گیری است و بهترین زمان است که تنش ها را کنترل کنیم.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ادامه داد: دستورالعمل های فنی کاشت، داشت و برداشت توسط موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور تدوین شده است و در اختیار سازمان های جهاد کشاورزی قرار گرفته است. در حبوبات و جو رقم های خوبی معرفی شده است که ان شالله امسال با برنامه ریزی که انجام شده است کشت شود.
روستایی بیان کرد: پایگاه های نوآوری که سال گذشته در استان ایجاد شده بود در سطح کشور بی نظیر بود، امسال هم علاوه بر آن ها، می خواهیم سایت های ترویجی- توسعه را گسترش بدهیم تا الگویی برای استان های دیگر نیز باشد. پایداری تولید در شرایط دیم یکی از مولفه هایش مقاومت به تنش های محیطی است. خوشبختانه استان آذربایجان شرقی و کرمانشاه جزء استان هایی هستند که بالاترین تنوع ژنتیکی رقم در آنها وجود دارد. ارقامی که برای مناطق سرد و معتدل معرفی می شود از استان ماست. ۴۶ رقم گندم معرفی شده است که بالای ۹۰ درصد در استان کشت می شود. علاوه بر این ارقام، هفت لاین جدید تا آخر سال برای گندم معرفی می شود که توسط شرکت های تولید کننده بذر به عرصه رفته است.