به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از خبرگزاری فارس، جواد گوزلی اظهار کرد: این پروانه بهرهبرداری برای اولین بار برای مصرف انسانی جلبک تولید شده و به منظور تکمیل زنجیره تولید در شرکت دانش بنیان زیستاندیشان بهفر آذربایجانشرقی صادر شده است.
وی ادامه داد: کشت و تولید جلبک اسپیرولینا به روش گلخانهای با سیستم تولید منحصر بفرد در کشور توسط یک شرکت دانش بنیان با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و پژوهشکده بیوتکنولوژی از سال ۱۴۰۰ با ظرفیت اسمی ۱۸ تن در سال ماده خشک جلبک به ۲ روش بیوفنس و استخر سرپوشیده شروع به فعالیت کرده است و با اجرای طرح توسعه ۵ هکتاری با تناژ تولیدی ۵۰ تن جلبک خشک در سال جزء پروژههای شاخص این استان است.
گوزلی با اشاره به نوپا بودن این صنعت در کشور افزود: تنها در چند استان نسبت به تولید جلبک در این سطح اقدام شده است و استان ما علاوه بر تامین مایحتاج موردنیاز کشور، در آینده نزدیک میتواند به عنوان یکی از قطبهای صادراتی این محصول به سایر کشورهای هدف معرفی شود.
وی اضافه کرد: پودر خوراکی جلبک اسپیرولینا در صنایع مختلف غذایی و دارویی شامل مکملهای ورزشی، قرص، کپسول، صنایع بهداشتی و آرایشی کاربرد دارد و با وجود ۵۵ تا۶۰ درصد پروتئین همچنین آهن، مواد معدنی و امگا ۳ به عنوان مکمل غذایی فرا سودمند در رژیم غذایی انسانی قابل استفاده است.