به گزارش خبرنگار پایگاه خبری یاز اکو، وی با بیان اینکه هفتاد سال از برنامهریزی توسعهی کشور میگذرد و بخش اعظم منابع طبیعی را در این راستا استفاده کردیم ولی هنوز در ابتدای راه هستیم، گفت: هیچ دولتی در خصوص میزان توسعهی کشور در زمان تصدی خود گزارشی نداشته و برنامهای در این باره اعلام نکرده است، چراکه ناظران توسعه همان طراحان برنامهی توسعه بودند.
محسن رنانی در خصوص کتاب توسعه ایران گفت: این کتاب گام اول و حاصل دو سال کار پژوهشی در رصدخانهی توسعه توسط پویش فکری توسعه است و بناست تا هر ساله بر اساس شاخصههای توسعه کشور منتشر شود و اطلاعات و دادههای آن به رایگان در دسترس عموم قرار گیرد.
وی افزود: امیدواریم تا تداوم انتشار کتاب توسعه کمک کند تا بتوانیم هم از دولتها و هم از حکومت در ارتباط با میزان توسعه، شفافتر و دقیقتر مطالبهگری کنیم.
رنانی در ارتباط با نخستین کتاب توسعه گفت: این کتاب به مثابهی یک گزارش ملی توسعه قرار است تا هرساله از سوی پویش فکری توسعه منتشر شود.
وی افزود: هدف پویش فکری توسعه به طور کلی در سه بخش خلاصه میشود. بخش اول آگاهیبخشی عمومی در زمینهی توسعه است. زیرا متوجه شدیم که عامهی مردم، آگاهی لازم را ندارند و هنوز دغدغهمند نیستند. بخش دوم ایجاد گفت و گوهای نخبگانی به امید حرکت به سمت گفتمانی نخبگانی در زمینهی توسعه است و بخش سوم اندیشهنگاری توسعه است که در این بخش تمامی اندیشههای توسعه چه در خارج و چه داخل بازخوانی خواهند شد و در نهایت دستگاه تحلیلی از آنها برای تعیین مسیر توسعهی ایران استخراج خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد تا انتشار کتاب توسعه ایران آغازی بر همگرایی نخبگان در زمینه توسعه و افزایش مشارکت نهادهای مدنی در ارتقاء شاخصههای توسعه باشد.