• امروز : دوشنبه - ۲۸ خرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 17 June - 2024
0

هشدار نسبت به شیوع بیماری قارچی در مزارع غلات و سیب زمینی استان اردبیل

  • کد خبر : 144003
  • 06 خرداد 1403 - 12:30
هشدار نسبت به شیوع بیماری قارچی در مزارع غلات و سیب زمینی استان اردبیل
یازاکو - سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای نسبت به احتمال شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع غلات به خصوص گندم و جو و نیز بیماری قارچی سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان هشدار داد و خواستار انجام اقدامات فنی توسط کشاورزان در این زمینه شد.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، بر اساس این اطلاعیه، با توجه به هشدارهای قبلی در پی بارندگی‌های متناوب روزهای اخیر همراه با افت محسوس دما در همه مناطق استان اردبیل، شرایط برای شیوع و همه‌گیری بیماری زنگ زرد در مزارع گندم و جو در این استان کاملا مساعد شده است.

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در این اطلاعیه هشدار داده است که احتمال شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع گندم و جو به خصوص در مزارع مناطق سردسیر و کوهستانی شهرستانهای گرمی و انگوت و کلیه شهرستان‌های مناطق مرکزی از جمله مشگین شهر، اردبیل، نیر، نمین و سرعین و مزارع جنوب استان در شهرستان کوثر و خلخال بالا رفته است و بر این اساس، لازم است که کشاورزان در اسرع وقت نسبت به تهیه یکی از قارچ‌کشهای توصیه شده و سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.

این سازمان در اطلاعیه خود از کشاورزان خواسته است تا با تهیه قارچ‌کش‌های سایپرکونازول (آلتو)، فلوزیلازول به همراه کاربندازیم (آلرت)، تبوکونازول (فولیکور)، اسپیروکسامین به همراه سموم تبوکونازول و تریادیمنول (فالکن)، فلوتریافول (ایمپکت)، آزوکسی استروبین به همراه سیپروکونازول (آمیستاراکسترا)، پروپیکونازول (تیلت)، آپوکسی کونازول به همراه تیوفانات متیل(رکس دو)، سایپرکونازول به همراه پروپیکونازول(آرتئا) و پروپیکونازول به همراه فلوکساپیروکساد و پیراکلواستروبین(اینوور)، مزارع خود را با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی سمپاشی کنند.

بر اساس این گزارش، امسال محصول گندم در سطح ۵۵ هزار هکتار از اراضی آبی و ۲۳۵ هزار هکتار از اراضی دیم استان اردبیل کشت شده ولی با توجه به درگیر شدن مزارع استان با آفات متعدد و سرمازدگی بعید به نظر می‌رسد که برنامه تولید ۴۶۵ تا ۵۰۰ هزار تن گندم در این استان در سال زراعی جاری محقق شود.

بنا به اعلام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، در سال زراعی جاری محصول جو در ۹۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کشت شده که ۲۵ هزار هکتار آن به صورت آبی و ۷۰ هزار هکتار نیز به صورت دیم بوده ولی بخش عمده‌ای از این مزارع دچار خسارت سرمازدگی و شته روسی شده است.

غفور آقایی، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هفته گذشته اعلام کرد که سرمای کم‌سابقه و یخبندان هفته اول اسفندماه ۱۴۰۲ به حدود ۶۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان اردبیل خسارت زده است.

به گفته وی، بر اثر وقوع سرما و یخبندان در دهه اول اسفندماه ۴۵ هزار هکتار از مزارع دیم گندم و جو در شهرستان گرمی، چهار هزار هکتار از مزارع دیم شهرستان بیله‌سوار ، ۹ هزار هکتار از مزارع آبی شهرستان پارس‌آباد و حدود ۲ هزار هکتار از مزارع سایر مناطق استان از جمله مشگین‌شهر، نمین، اردبیل و اصلاندوز دچار خسارت سرمازدگی شده است.

مزارع گندم و جو استان اردبیل در جریان طغیان آفت گیاهی شته روسی و شته سبز در فصل پاییز و اوایل زمستان پارسال نیز دچار درجاتی از خسارت شده بود و در ادامه در اوایل اسفندماه سال گذشته درگیر سرمازدگی گسترده و آفت زنگ زرد شد.

بنا به اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو این استان در سال زراعی جاری دچار آفت شته روسی و شته سبز شد و علاوه بر خسارت هنگفت این آفات، به علت خشکسالی و افزایش دمای کم‌سابقه در فصل پاییز، کل محصول کشت شده زودتر از زمان لازم به مرحله ساقه‌دهی رسید و همین امر شرایط را برای سرمازدگی مزارع فراهم کرد.

سرمای کم‌سابقه و بدون برف هفته اول و دوم اسفندماه پارسال نیز که با افت دما به هشت درجه سانتی‌گراد زیر صفر در همه مناطق استان همراه بود، موجب سرمازدگی بخش زیادی از مزارع گندم و جو استان اردبیل به خصوص در شهرستان‌های گرمی، بیله‌سوار، اردبیل، مشگین‌شهر، انگوت، پارس‌آباد و اصلاندوز شد.

سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین در اطلاعیه دیگری با هشدار مجدد درباره احتمال شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی و مشاهده علائم این بیماری در برخی مزارع سیب زمینی استان در روستای دولت آباد بخش ویلکیج شهرستان نمین اعلام کرد: با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوائی، احتمال شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان افزایش یافته است.

جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه خود از کشاورزان خواسته است تا مزارع خود را به صورت روزانه بازدید کرده و با مراجعه به مراکز خدمات و مدیریت جهاد کشاورزی تابعه و مشاوره با کارشناسان مربوطه نسبت به سمپاشی مزارع خود با یکی از سموم قارچ‌کش توصیه شده اقدام کنند.

این سازمان همچنین تاکید کرده است که سیب زمینی کاران در صورت تداوم بارندگی‌ها و مساعد بودن شرایط جوی برای شیوع بیماری و نیز در صورت وقوع بارندگی بعد از انجام سمپاشی با سموم حفاظتی، بایستی سمپاشی مزارع خود را تکرار کنند.

در اطلاعیه جهاد کشاورزی استان اردبیل از سیب زمینی کاران خواسته شده است که مزارع خود را با استفاده از ۲.۵ لیتر سم بردوفیکس در هکتار، ۷۵۰ گرم اکسید مس(نوردوکس) برای هکتار و سه کیلوگرم کوپر اویت (اکسی کلرور مس) در هکتار سمپاشی و در صورت وقوع بارندگی پس از سمپاشی، بایستی سمپاشی خود را تکرار کنند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=144003

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});