به گزارش پایگاه خبری یازاکو، اکبر کرامتی گفت: سطح زیر کشت آلبالو در آذربایجان شرقی سه هزار و ۸۹ هکتار شامل ۲ هزار و ۹۸۸ هکتار باغات بارور و ۱۰۱ هکتار باغات غیر بارور است.
وی با اشاره به اینکه ارزش افزوده محصول فرآوری شده بیش از سه برابر فروش محصول خام برآورد میشود، ادامه داد: ۲۰ درصد از محصول تولیدی آلبالو استان مصرف تازه خوری داشته و ۸۰ درصد آن به صنایع فرآوری این محصول از جمله تولید شربت، مربا، مارمالات و غیره اختصاص مییابد.
وی از تولید بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۶ تن آلبالو در استان خبر داد و اظهار کرد: شهرستانهای شبستر و مرند قطبهای مهم تولید آلبالو در استان است.
کرامتی گفت: متوسط عملکرد این محصول در سالجاری با توجه به خسارتهای وارده در سطح استان بیش از پنج تن در هکتار برآورد شده و عملکرد باغات شاخص بیش از هشت تن در هکتار است.
وی افزود: قسمت بیشتر محصولات تولید شده در کارخانه های فرآوری میوه به شکل کنسانتره آلبالو، مربا، شربت و پوره به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر میشود.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد سطح زیر کشت آلبالوی استان ارقام بومی و ۱۰ درصد نیز شامل ارقام اصلاح شده آلبالو مجاری ( رقم سیگانی و بوترمو ) است.