• امروز : پنج شنبه - ۲۹ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024
3

واکنش صنعت ساختمان‌سازی و معماری به بحران تغییرات اقلیمی در سطح جهان

  • کد خبر : 151447
  • 20 مرداد 1403 - 13:30
واکنش صنعت ساختمان‌سازی و معماری به بحران تغییرات اقلیمی در سطح جهان
یازاکو - اخبار فجایای ناشی از بلایای مرتبط با تغییرات اقلیمی مانند امواج گرمای سوزان، آتش‌سوزی‌های شدید جنگلی، سیل‌های وحشتناک، خشکسالی‌های فلج‌کننده دیگر به هیچ عنوان تعجب‌آور نیستند و به عنوان یک واقعیت تلخ جدید در بیشتر نقاط جهان در حال تکرار و شدیدترشدن هستند.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از شهریار، اینجاست که بخش‌های مختلف مربوط به حیات انسان از جمله صنعت ساختمان برای تطبیق با این ناهنجاریهای طبیعی، هر روز به دنبال ایده‌های بهتر و موثرتر می‌گردد.

در واقع، محیط ساخته‌شده، به جای اینکه صرفا قربانی تغییرات اقلیمی باشد، نقشی حیاتی در سازگاری با مخرب‌ترین تاثیرات آن و کاهش آن ایفا می‌کند. چندین پیشرفت هیجان‍انگیز در بخش ساخت و ساز و ساختمان نشان می‌دهد که آینده ای پایدار و انعطاف‌پذیر در دسترس است.

دستاورد قابل توجه بخش ساختمان ایالات متحده را در نظر بگیرید: در این کشور، تا سال ۲۰۲۳، انتشار گازهای گلخانه ای CO۲ به میزان قابل توجهی (۳۱ ) درصد نسبت به سطوح سال ۲۰۰۵ کاهش یافت و از کاهش قابل توجه انتشار گازهای گلخانه‌ای که در سال ۲۰۲۰ به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ مشاهده شد، پیشی گرفت. به طور مشابه، انتشارات کربنی بخش ساختمان اتحادیه اروپا نیز تا سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۰۵، ۳۱ درصد کاهش یافته و تا سال ۲۰۲۳ به کاهش خود ادامه داده است. این کاهش‌ها گواهی قدرتمندی بر اثربخشی برنامه‌ریزی و طراحی ساختمان‌های کم‌کربن و صفر، اجرای راه‌حل‌های طراحی غیرفعال و مبتنی بر طبیعت، افزایش نوسازی، ارتقاء تجهیزات، و برق‌رسانی ساختمان، بهبود کدهای انرژی، و پذیرش منابع انرژی تجدیدپذیر است.

مطلب قابل توجه‌تر اینکه مقاوم‌سازی، بازسازی، استفاده مجدد و انطباق ساختمان‌های موجود اکنون تقریباً نیمی از کل صورت‌حساب‌های معماری ایالات متحده را تشکیل می‌دهد. این روند رو به رشد ارتقاء ساختمان های موجود به جای تخریب و ساختن جدید، مزایای متعددی از جمله افزایش انعطاف‌پذیری ساختمان، تقویت هویت جامعه، هزینه‌های ساخت و ساز کمتر، کاهش ضایعات، و انتشار کمتر کربن را ارائه می دهد.

بخش ساختمان مصرف کننده انبوه برق بوده و بخش قابل توجهی از تقاضای جهانی را به خود اختصاص می‌دهد. در ایالات متحده، ۷۴ درصد از کل برق صرف ساختمان‌ها می‌شود، در حالی که در سطح جهانی، این رقم ۵۰ درصد است. این تقاضا با توجه به برق مصرفی در ساخت ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها و ساخت مصالح ساختمانی حتی بیشتر می‌شود. این واقعیت بر روی وجود یک نیاز اساسی صحه می گذارد: کربن‌زدایی بخش برق ضروری است زیرا ما به برقی‌سازی محیط ساخته‌شده ادامه می‌دهیم.

خوشبختانه تحول مهمی در حال انجام است. در حالی که در سال،۲۰۱۰، سوخت‌های فسیلی منبع غالب تولید برق بودند و دو سوم تولیدات ایالات متحده و جهانی را تشکیل می‌دادند، این رقم در سالهای اخیر  به‌طور چشمگیری تغییر کرده است. در مارس ۲۰۲۴، ۴۷ درصد از برق ایالات متحده از منابع غیر انتشار دهنده CO۲ تامین می شد. این دستاورد با افزایش ۲۸ درصدی انرژی های تجدیدپذیر و ۱۹ درصدی انرژی هسته‌ای تقویت شده است.

در سطح جهانی، پیشرفت حتی چشمگیرتر است. در حال حاضر حدود ۵۵ درصد از برق از منابع غیر انتشار دهنده CO۲ تولید می‌شود که انرژی‌های تجدیدپذیر ۳۸ درصد و انرژی هسته ای ۱۷ درصد سهم دارند. این پیشرفت نشان‌دهنده جهشی چشمگیر به سمت تولید برق پاک‌تر، به‌ویژه در محیط‌های ساختمانی است، و پیشرفت مهمی را که در کاهش اتکای ما به سوخت‌های فسیلی انجام شده، برجسته می‌کند.

 

در این ارتباط، برای دومین سال متوالی پیش‌بینی می‌شود که سرمایه‌گذاری جهانی در فتوولتائیک‌های خورشیدی (PV) از هزینه‌های کل سایر فناوری‌های تولید برق پیشی بگیرد. این نقطه عطف، که در آخرین گزارش سرمایه‌گذاری انرژی جهانی آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) برجسته شده است، لحظه‌ای مهم در گذار به سوی آینده انرژی پایدار است. بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود با کاهش قیمت ماژول ها و افزایش تقاضای جهانی برای انرژی پاک سرمایه‌گذاری خورشیدی PV در سال ۲۰۲۴ به رقم بی‌سابقه ۵۰۰ میلیارد دلار  افزایش یابد. این سرمایه‌گذاری مالی نشان دهنده یک تغییر اجتماعی به سمت اولویت بندی شیوه های پایدار، کاهش انتشار کربن و مبارزه با تغییرات آب و هوایی  بودهو پیامی قدرتمند به بازارها و سرمایه‌گذاران در مورد دوام و سودآوری بلندمدت فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر ارسال می‌کند.

در نهایت، یک نظرسنجی جدید حمایت گسترده جهانی از افزایش اقدامات دولت در مورد تغییرات آب و هوا را نشان می‌دهد. رای مردمی درباره آب و هوا در سال ۲۰۲۴، بزرگترین نظرسنجی مستقل مستقل در مورد این موضوع، نشان داد که ۸۰ درصد از مردم در سراسر جهان از دولت‌هایشان می‌خواهند اقدامات قوی‌تری برای مقابله با بحران آب‌وهوایی انجام دهند.

این اجماع چشمگیر فراتر از مرزها و فرهنگ هاست. این نظرسنجی بیش از ۷۳۰۰۰ پاسخ‌دهنده در ۷۷ کشور جهان را شامل می‌شود که ۸۷ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. حتی مهم‌تر از آن، ۸۶ درصد از شرکت‌کنندگان بر این باورند که کشورها باید همکاری‌های اقلیمی را بر تفاوت‌های ژئوپلیتیکی در اولویت قرار دهند، و این امر نیاز به اقدام جمعی را در مواجهه با چالش‌های جهانی رو به افزایش نشان می‌دهد.

در ایالات متحده، طبق آخرین نظرسنجی‌ها در ارتباط با تغییرات آب و هوا، اکثریت آمریکایی ها ( ۷۲ درصد) معتقدند که تغییرات آب و هوایی در حال رخ دادن است، و ۵۸ درصد آن را عمدتاً به فعالیت های انسانی نسبت می‌دهند. همین نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۲ درصد از مردم از نامزد سیاسی طرفدار اقدامات اقلیمی حمایت می‌کنند و ۳۷ درصد خود را رای دهندگان هوادار آب و هوا می‌دانند. علاوه بر این، یک نظرسنجی ملی اخیر که توسط مرکز تحقیقاتی پیو انجام شده است نشان می‌دهد که تقریباً سه چهارم افراد باور دارند که تغییرات آب و هوایی بر مردم تأثیر منفی می‌گذارد.

رام کردن این جانور مخوف تغییرات اقلیمی ممکن است دلهره آور به نظر برسد، اما تغییر پارادایم اخیر در رویکرد ما به طراحی، برنامه‌ریزی و ساخت و ساز امیدبخش به نظر می‌رسد. آمار واضح است: پیشرفت در حال انجام است و تقاضای عمومی برای اقدام در حال افزایش است. در این کار، معماران، مهندسان، طراحان و برنامه‌ریزان شهری در خط مقدم این تغییر قرار دارند تا محیط‌هایی  را ایجاد می‌کنند که نه تنها انعطاف‌پذیر و سازگار بلکه کربن خنثی نیز هستند. تعهد این افراد برای کمک به تغییر شکل آینده هرگز اینقدر مبرم نبوده است. به نظر می‌رسد اکنون زمان اقدام جسورانه فرا رسیده است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=151447

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});