• امروز : پنج شنبه - ۲۹ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024
5

شهرک صنعتی بعثت بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه است

  • کد خبر : 151490
  • 20 مرداد 1403 - 18:42
شهرک صنعتی بعثت بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه است
یازاکو - مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: شهرک صنعتی بعثت یکی از افتخارات استان است و به عنوان یکی از بزرگترین شهرک‌های صنعتی خاورمیانه است.

به گزارش یازاکو، سهراب فیض زاده، به مناسبت حمایت از صنایع کوچک در جمع خبرنگاران بیان کرد: شهرک صنعتی بعثت یک بیابانی بیش نبود که برای تبریز تهدید زیست محیطی داشت با بررسیهای صورت گرفته تبدیل به شهرک صنعتی شده است که قطعا تاثیرات مثبت زیست محیطی هم خواهد داشت و جلوی گرد و غبار را می‌گیرد.

۹۴ درصد اقتصاد کشور وابسته به صنایع کوچک و متوسط است

وی عنوان کرد: ۹۴ درصد اقتصاد کشور وابسته به صنایع کوچک و متوسط است.

فیض زاده با اشاره به ۲۱ مرداد روز حمایت از صنایع کوچک تشریح کرد: هدف از این روز این است که زحمات زحمت‌کشان جنگ اقتصادی مشخص شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان افزود: ۵۷ شرکت صنعتی مصوب دولتی، ۱۰ شرکت صنعتی غیردولتی، اعطای مجوز به دو شهرک غیرخصوصی دیگر در شهرک‌های صنعتی استان هستند.

وی گفت: تاکنون ۵ هزار و ۹۰۰ واگذاری زمین اختصاص یافته است و در حال حاضر ۴ هزار و ۷۰۰ واحد معتبر فعال در شهرک‌های صنعتی وجود دارد
.

وی تاکید کرد: تقریبا تمامی شهرک‌های صنعتی در حال بهره‌برداری دارای آب و برق و گاز هستند که در اختیار واحدها قرار داده شده است.

وی گفت: واحدها با ظرفیت‌های متعدد زیر ۵۰ درصد و بالای ۵۰ درصد در حال فعالیت هستند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان به شهرک‌های خصوصی و غیردولتی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۵ پرونده در دست اقدام وجود دارد؛ ۹ شهرک تخصصی وجود دارد که برای ۱۴ هزار و ۹۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.

وی با تاکید بر فعالسازی صنایع راکد، گفت: ۲۷۰ واحد راکد وجود داشت که ۵۷ مورد از آن احیا شده و به چرخه تولید بازگشته‌اند.

فیض‌زاده متذکر شد: خوشه‎‌های صنعتی ظرفیتی است که در کل دنیا از آن استفاده می‌شود به طوریکه با شناسایی برخی عوامل آنها را عامل خوشه شناسایی شده است که تاکنون ۴۵ عامل خوشه شناسایی شده و ۱۱ مورد از آن حل شده است.

وی گفت: هر و.احد صنعتی اعلام نیاز کند ما آمادگی برگزاری دوره آموزشی هستیم که تاکنون برای ۵۹ هزار نفر دوره برگزار شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان گفت: دو مرکز خدمات فناوری کسب و کار وجود دارد که این دو مرکز نیازسنجی شده و با ارائه مشاوره واحدها را هدایت می‌کنند.

وی افزود: ایجاد کلینیک‌های کسب و کار جهت بررسی مشکلات واحدهای صنعتی از دیگر اقدامات است که تاکنون ۲۱ مشاوره وجود دارد که ۷۷ پروژه در این خصوص منعتقد شده است.

شرکت مخابرات به دنبال منافع خود است

فیض‌زاده خاطرنشان کرد: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان نیز جزو اولویت‌های ماست که با واگذاری زمین و سایر حمایت‌ها انجام می‌گیرد به طوریکه تاکنون ۸۹ واحد شناسایی شده و ۵۷ مورد از آن تبدیل به دانش بنیان شده است.

وی گفت: ۷۲۰ واحد زیر ظرفیت وجود دارد که ۲۲۰ مورد آن افزایش ظرفیت پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان آماده‌سازی ۴۰۰ هکتاری فاز اول شهرک صنعتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: توسعه شهرک صنعتی سلیمی برای استقرار ۴۶۰ واحد صنعتی، تشکیل شهرک صنعتی سنگ شهر برای ۱۶۰ واحد با اشتغال ۲۵ هزار نفر، توسعه شهرک صنعتی عالی نسب، توسعه شهرک صنعتی آیت‌الله هاشمی، توسعه شهرک صنعتی بناب، ایجاد ناحیه صنعتی صنایع دستی و گردشگری، تشکیل شهرک صنعتی چاراویماق از جمله اقدامات انجام گرفته است.

وی گفت: شرکت مخابرات از زمانی که خصوصی شده است بیشتر به دنبال منافع خود است از این‌رو سرمایه گذاری خود را در این بخش انجام نمی‌دهد از این‌رو همیشه با مشکل اینترنت و ارتباطات سیار و همراه اول روبرو هستیم.

فیض‌زاده افزود: ما در فیبرنوری و تلفن ثابت مشکلی نداریم زیرا خودمان سرمایه‌گذاری آن را انجام می‌دهیم.

وی گفت: صنعت یکی از جایگزین‌های بهتر برای اشتغال است و طبق آمار به ازای هر لیتر مصرف آب در ثانیه برای ۸۵ نفر شغل ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان ادامه داد: در حال حاضر ۱۴ مدول تصفیه‌خانه در ۱۲ شهرک استقرار یافته است و به عنوان اولین استان پساب صنعتی را به آب قابل شرب تبدیل کرده‌ایم.

صنعت با مخاطرات زیست محیطی بی‌فایده است

وی یادآور شد: در حال حاضر در شهرک صنعتی بناب و آیت‌الله هاشمی و شهرک صنعتی شهید سلیمانی نیز در حال اجرای تصفیه‌خانه هستیم.

فیض‌زاده اذعان داشت: معتقدیم صنعتی که به مردم نفع نداشته باشد بی‌فایده است و ما هیچ وقت به دنبال ایجاد صنعت با ایجاد مشکلات زیست محیطی نیستیم.

وی خاطرنشان کرد: در روزهای گرم سال با ناترازی برق روبرو هستیم و این موجب مشکلات عدیده برای صنعت شده است به طوریکه میزان مصرف ۵ درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان بیان داشت: ۴۴ درصد مصرف برق در حوزه صنعت است و ناترازی بین تولید و صنعت حدود ۱۰ هزار مگاوات بود که در روزهای پیک افزایش می‎‌یابد.

وی گفت: هر هفته یک روز قطعی برق در صنعت وجود دارد تا خاموشی در مصرف خانگی ایجاد نشود.

فیض‌زاده با تاکید بر استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی در صنعت گفت: با مطالعات صورت گرفته در منطقه استفاده از نیروگاه خورشیدی پاسخگو به مشکلات ما خواهد بود از این‌رو ۱۱ ساختگاه شناسایی شده است که ۴ مورد از آن مورد تائید قرار گرفته است.

وی با اشاره بر سفر دوم ریاست جمهوری به استان جهت پیگیری ایجاد نیروگاه خورشیدی گفت: قطعا با ایجاد این نیروگاه خورشیدی در رفع ناترازی و کمبود برق رفع مشکل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان ادامه داد: البته اگر سقف سوله‌های واحدهای شهرک‌های صنعتی به نیروگاه خورشیدی مجهز شود این ناترازی حل خواهد شد و این یکی دیگر از راهکارهای پیشنهادی بوده است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=151490

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});