به گزارش پایگاه خبری یازاکو، هادی خرسندی اظهار کرد: برداشت آلوچه از باغهای مراغه، بعنوان یکی از قطبهای تولید این محصول در استان و کشور از نیمه دوم مردادآغاز شده است.وی با بیان اینکه، مراغه یک هزار و ۵۰۰ هکتار باغ آلوچه دارد افزود: ۹۰ درصد محصول آلوچه این شهرستان به خشکبار تبدیل میشود.وی با اشاره به دانش بالای باغداران مراغهای در تولید آلوچه افزود: متوسط تولید آلوچه در این شهرستان ۱۸ تن در هکتار است.
مدیرجهاد کشاورزی مراغه تصریح کرد: در مراغه حدود ۳۰ رقم آلوچه کشت میشود که بیشتر ارقام از نوع شلیل با خاصیت خشکباری و صادراتی است.وی افزود: شلیل، شلیل فنری، داش شلیل، شر آلچا، زر آلچاسی، قرمز آلچا، سید آلچاسی، اته ممد و گوجه سلطان دیگر ارقام آلوچه در مراغه است.
آلوچه با خاصیتهای غذایی فراوان و داشتن ویتامینهای A، ب، ث، آهن وکلسیم برای آرامش اعصاب، تقویت وتنظیم دستگاه هاضمه بسیار مفید است و برخی خانوادهها از این محصول درغذاهای روزانه استفاده میکنند.تولید و فرآوری آلوچه در مراغه قدمتی چند صد ساله دارد و بخشی از محصول خشکباری مراغه به کشورهای عراق و پاکستان و روسیه صادر میشود.
شهرستان مراغه با داشتن ۲۴ هزار هکتار باغ و تولید سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن میوه قطب تولید محصولات سردرختی در آذربایجان شرقی است.به گفته مدیرجهاد کشاورزی مراغه، پیش بینی میشود امسال حدود به ۲۸ هزار تن آلوچه از باغهای شهرستان مراغه برداشت شود.