مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران گفت: کل سطح زیر کشت زردآلو در آذربایجان شرقی ۱۲ هزار و ۵۹ هکتار شامل ۱۱ هزار و ۵۶۶ هکتار سطح بارور و ۴۹۳ هکتار سطح غیربارور است.
وی با اشاره به اینکه متوسط عملکرد زردآلو با لحاظ خسارت ۴.۳۲ تن در هکتار برآورد میشود، افزود: خسارت ۲۵ درصدی سرمازدگی و تگرگ وارده به باغات استان در کنار تلقیح نکردن، این عملکرد را رقم زده است و عملکرد باغات شاخص استان ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار است.
جعفرنژاد گفت: محصول زردآلو از لحاظ تغذیهای بسیار مفید و از نظر اقتصادی بسیار ارزشمند است که از این رو در استان به دلیل مرغوبیت و کیفیت بالا، به عنوان یک محصول مهم و صادراتی محسوب میشود.
وی با اعلام اینکه براساس آخرین آمارنامه رسمی کشاورزی کشور، استان آذربایجان شرقی دارای رتبه اول از نظر میزان تولید این محصول است، از جمله ارقام برتر استان به ارقام نصیری، عسگرآباد، شاهرودی، اردوبادی، تبرزه، قهرمان، فرانسوی، قرمز گوشتی و شاملی که هم دارای مصارف تازه خوری و هم قابلیت استفاده در صنایع تبدیلی هستند اشاره کرد.
وی گفت: سالانه حدود یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزارتن از محصول زردآلو به صورت قیصی و فرآوری شده به کشورهای همسایه، اروپا و کشورهای عربی صادر میشود .
جعفرنژاد اظهار کرد: توسعه صنعت تبدیلی و فرآوری زردآلو و فعالیتهایی همچون عصاره گیری، تولید آبمیوه، تولید مربا، برگه زردآلو، قیصی و … که به طور متوسط شامل ۳۵ تا ۴۵ درصد محصول تولیدی است به افزایش ارزش افزوده این محصول کمک کرده و رقابت پذیری بیشتر در بازارهای محلی و بین المللی را برای این محصول در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: ارقام شانلی، جلیل، پارسی، آتا، آذر، ونیکا، زرین و مجلسی از جمله ارقام جدید زردآلو به ثمر رسیده در آذربایجان شرقی دارای خصوصیات بسیار بارز نسبت به ارقام قدیمی از جمله اندازه و ارتفاع کم درخت نسبت به درختان کنونی است که نتیجه تلاش ۲۵ ساله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در ایستگاه باغبانی سهند است.