به گزارش پایگاه خبری یازاکو، محمد کلامی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در نشست شورای اداری استان آذربایجان شرقی در سالن جمهوری اسلامی اظهار کرد: وقتی دولت را در سال ۱۴۰۰ تحویل گرفتیم، میزان اشتغال ایجاد شده استان ۱۶ هزار نفر بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۶۱ هزار نفر رسید، نرخ بیکاری استان نیز از ۷.۸ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ به ۷.۶ و اکنون به ۶.۶ درصد بهبود یافته است.
سرمایه گذاری ۳۸ میلیون دلاری در آذربایجان شرقی
وی افزود: سال ۱۴۰۰ آذربایجان شرقی جزو چهار استان برتر با تورم بالا بود اما اکنون نرخ رشد تورم به زیر ۴۰ درصد رسیده و استان رتبه ۱۷ را دارد، سرمایه گذاری خارجی جذب شده در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۲ میلیون دلار بود که در پایان سال ۱۴۰۲ به ۳۸ میلیون دلار افزایش یافت.
کلامی کسب رتبه یک کشور در مکانیزاسیون در سه سال گذشته، افزایش ۱۲ درصدی تولید سالانه گوشت طیور و رسیدن میزان ظرفیت تولید مرغ استان از ۲ میلیون و ۱۰۰ قطعه به بالای پنج میلیون قطعه در ماه، افزایش سالانه ۴.۵ درصدی تولید گوشت قرمز، افزایش ۱۱.۷ درصدی آبزیان، افزایش ۷۰ درصدی سطح زیرکشت گلخانههای استان (از ۲۵۰ هکتار به ۳۵۵ هکتار)، کسب رتبه سه در راه اندازی واحدهای جدید تولیدی، رتبه سه در صدور مجوزهای توسعهای، رتبه یک در بیشترین طرح صنعتی در دست اجرا کشور را ازجمله اقدامات استان در دولت سیزدهم عنوان کرد.
وی از در دست اجرا بودن ۲ هزار و ۹۵۰ طرح صنعتی در استان خبر داد و گفت: سهم ارزش افزوده بخش معدن در اقتصاد استان از ۱.۵ درصد در ۹۹ به ۱۵ درصد در سالجاری رسیده و در این مدت تعداد ۱۱۵ پروانه بهره برداری معدن صادر شده است.
کلامی با اشاره به در دست اجرا بودن ۷۰۰ هزار میلیار ریال پروژه در مس سونگون، افزود: دولت سیزدهم تلاش داشت تا آذربایجچان شرقی به یکی از چهار قطب برتر گردشگری کشور تبدیل شود که با صدور مجوز ۲۴۰ طرح هتل و مجتمعهای گردشگری و پر بودن بیش از ۹۰ درصد هتلهای استان از آخر اردیبهشت ماه تا امروز گواه بر عملیاتی کردن این هدف است.
وی با اشاره به جذب گردشگران سراسر دنیا و به خصوص اروپای غربی به استان، اظهار کرد: امسال بیش از هزار گردشگر از ایتالیا به استان ما آمدهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ۱۰۵ پروژه گردشگری در دست اجرا با بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری، افزود: در دولت سیزدهم برای نخستین بار یک تاجر اهل تبریز توانست رئیس اتاق ایران شود که این موضوع میتواند در مجامع اقتصادی، تاثیر بالایی در دستاوردهای اقتصادی استان داشته باشد.
وی ادامه داد: در حوزه دانش بنیان نیز اقدامات خوبی انجام گرفته و جزو سه استان برتر در این راستا بودیم و حتی از مرحوم خرّم و شهید رحمتی استانداران فقید و شهید در این راستا تجلیل به عمل آمد.
کلامی تاکید کرد: آذربایجان شرقی به جهت سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار مشکلی ندارد بلکه تنها مشکل ما نبود برق، آب و گاز است.