به گزارش پایگاه خبری یازاکو، یعقوب هوشیار در دیدار با رئیس و اعضای سازمان بسیج هنرمندان استان آذربایجانشرقی که همراه با حجتالاسلام سید کاظم زعفرانچیلر، عضو شورای اسلامی شهر تبریز صورت گرفت، اظهار کرد: نقش تبریز و آذربایجان در حوزه فرهنگ و هنر قابل کتمان نبوده و باید داشتهها و اقدامات اساسی خود را در این حوزه برجسته کنیم.
وی افزود: علیرغم اقناع مخاطبان از عملکرد مجموعههای فرهنگی و هنری و رشد و توسعه انجامگرفته در این حوزه، نباید نگاه اقناعی و ایدهآل به مسائل داشته باشیم.
شهردار تبریز با بیان اینکه هنر، موضوعی قابل توقف نیست، اعلام کرد: هنر همواره روزنه ای برای توسعه می یابد و باید برای اعتلای این حوزه و رفع کاستیها کمک کنیم.
هوشیار با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه تغییر رویکرد شهرداریها خاظرنشان کرد: تأکید مقام معظم رهبری تغییر رویکرد شهرداریها از نهادی صرفا خدماتی به نهادی اجتماعی و فرهنگی است که این تغییر ریل در شهر تبریز در حال انجام شدن است.
وی با اشاره به احداث پردیس فرهنگ و رسانه خاطرنشان کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان برای احداث پردیس فرهنگ و رسانه تبریز هزینه شده و برای بهرهبرداری در اختیار گروههای مرجع قرار داده شده است.
شهردار تبریز همچنین از آمادگی زیرساختها و مراکز فرهنگی احداث شده برای برگزاری رویدادهای فرهنگی خبر داد و یادآور شد: فرهنگ پایه و اساس امور و نیازمند نگاههای متفاوت است؛ عصاره آن باید به نفع همه مردم باشد.
هوشیار با انتقاد از توزیع ۵۰ هزار تن نمک برای برفروبی معابر در سالهای گذشته تأکید کرد: مطالبهای از سوی مردم و نهادهای فرهنگی در این حوزه در سالهای گذشته صورت نگرفته بود که نتیجه آن بروز انواع بیماری در بین مردم و همچنین آسیبزدن به آسفالت معابر، فضای سبز و زیرساختهای شهری است.
وی در این رابطه ادامه داد: بحث سلامت جامعه باید جدی گرفته شود و هنر که برآمده از روح و روان سالم است، در این حوزه میتواند نقشآفرینی کند.
وی در خصوص ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز گفت شهرداری آماده کمک به حوزه کتاب از طریق برگزاری مسابقات کتابخوانی در برنامههای مختلف فرهنگی وهنری است.
شهردار تبریز با اشاره به اهمیت بحث آموزش و استعدادیابی در حوزه فرهنگ و هنر نیز گفت: بحث استعدادیابی باید جدی گرفته شده و در حوزه های مختلف نمایش، مجری گری، موسیقی، گویندگی و غیره این کار انجام گیرد.
هوشیار با تأکید براستفاده از تکنولوژیهای جدید مثل هوش مصنوعی است نیز گفت: یک بخش هوش مصنوعی، داده و اطلاعات است و باید تأمین کننده این داده ها باشیم.
وی در ادامه به اجرای ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری نیز اشاره کرد و افزود: با اجرای قرارداد جدید فیبر نوری به میزان ۵۰۰ کیلومتر، انتظار میرود شاهد رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال برای جوانان باشیم.
شهردار تبریز خاطرنشان کرد: در حوزه نصب دوربین های مانیتورینگ شهری از رتبه ۱۸ به رتبه ۳ کشوری رسیدیم و با نصب ۶۰۰ دستگاه دوربین جدید که خریداری شده به رتبه اول کشوری خواهیم رسید که نتیجه آن کاهش ۲۳ درصدی سرقت است که تلاش داریم این عدد به ۷۰ درصد افزایش یابد.
به گفته وی بزرگترین مرکز مدیریت هوشمند شهری تبریز در مرحله نازککاری است که سرمایهگذاری در حوزه هوشمندسازی، کنترل ترافیک و مانیتورینگ شهر است.
وی در پایان با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ کل بودجه حوزه فرهنگ ۲ میلیارد تومان بود، افزود: به غیر از زیرساختهای فرهنگی، نزدیک ۵۰ میلیارد تومان برای برنامههای فرهنگی هزینه شده است که البته می تواند هدفمند تر و موثرتر نیز باشد.