• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Friday - 21 February - 2025
1

اقتصاد هنر نباید به تجارت هنر تبدیل شود

  • کد خبر : 171850
  • 01 اسفند 1403 - 16:00
اقتصاد هنر نباید به تجارت هنر تبدیل شود
یازاکو - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: قریب به 50 درصد اجراهای صحنه‌ای موسیقی در استان، اجراهای فولکلور است.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، سیدمحمدحسین بلاغی در آِئین اختتامیه چهارمین جشنواره موسیقی فجر استان اظهار کرد: هنر قائل به عظمت خود است و محفل هنر جلای روح است و هر مدیری که می‌خواهد روحش تازه شود باید با درک خودش در این جلسات حضور داشته باشد.

وی افزود: باید مواظب باشیم تا اقتصاد هنر به تجارت هنر بدل نشود چراکه هنر امری سیاسی یا اقتصادی نیست، بلکه مقوله‌ای است که با روح و دل در ارتباط است و هنرمندان نیز باید مراقب باشند که هنر از مسیر اصیل خود خارج نشده و به لودگی تبدیل نشود.

بلاغی با اشاره به جشنواره‌های مختلف فرهنگی و هنری از آغاز ماه بهمن در استان، گفت: استقبال هنری نسبت به چندسال گذشته جهشی افزاینده داشته و چنین دورانی در عرصه هنر ‌بی‌سابقه بوده است. بهمن‌ماه با جشنواره عاشیق‌ها شروع شد سپس با جشنواره موسیقی فجر استان و حضور پررنگ مردم ادامه یافت که مطمئنیم بهترین جشنواره خواهد شد. همچنین شاهد اجراهای سفره‌خانه‌ای و صحنه‌ای از دی‌ماه تا قبل از شروع ماه‌ مبارک رمضان هستیم. خوشبختانه توانسته‌ایم امر موسیقی و هنر را در استان به‌صورت کمی و کیفی توسعه دهیم.

وی ادامه داد: افزایش استقبال مخاطب و اجراها منجر به کمبود سالن‌های اجرا شده که این نشان‌دهنده پویایی در موسیقی استان است. هم‌اکنون نزدیک به ۵۰ درصد اجراها، موسیقی صحنه‌ای استانی و فولکلور آذربایجان هستند که نسبت به سال گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است و اگر موسیقی ایرانی و پاپ را نیز محاسبه کنیم، بیشتر می‌شود. اجراهای اخیر حاکی از باز شدن مسیر هنر در استان و کشورمان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: برخلاف سخنان یک‌سری افراد که در تلاش برای تفرقه‌افکنی هستند، شفافیت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در بالاترین حد خود نسبت به دوره‌های قبلی است. تمامی مبالغ پرداختی، قراردادها، مجوزها و… در سایت این اداره‌کل قابل پیگیری هستند. در دوره‌های قبلی نیز شفافیت بوده اما شکوفایی امروز به خاطر نگاه توسعه‌گرایانه، غیرسیاسی، غیرخطی و با حمایت تمام و کمال دولت است.

وی سیاست‌گذاری اداره ‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی را تقویت هسته‌های مردم‌نهاد دانست و تصریح کرد: سه نهاد موسیقی مردمی در سطح استان فعالیت می‌کنند؛ شورای نظارت بر شعر و موسیقی، انجمن موسیقی‌ استان، انجمن عاشیقلار استان که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از این سه نهاد قرار می‌گیرد و صرفا مکمل پازلی برای کمک به این انجمن‌هاست. این مراکز جشنواره برگزار می‌کنند، سیاست‌گذاری می‌کنند، راهبری می‌کنند و در حوزه خود از ما نیز بهتر و تخصصی‌تر عمل می‌کنند.

بلاغی تاکید کرد: هنر را باید به هنرمند سپرد چون این شیوه است که نتیجه می‌دهد. همان‌طور که انتخابات انجمن موسیقی با کاربلدان برگزار شد که بدون جناح‌بندی و دید غلط، بر اصل دموکراسی پیش رفتند.

چهارمین جشنواره موسیقی فجر استان آذربایجان‌شرقی با اجرای گروه‌های منتخب و با بزرگداشت پیشکسوتان این عرصه، به کار خود پایان داد.

در این آیین مهدی ناصری تهرانی، دبیر چهارمین جشنواره موسیقی فجر آذربایجان‌شرقی بیان کرد: بیش‌از ۵۰۰ شرکت‌کننده در قالب ۴۲ گروه در این جشنواره حضور داشتند که ۱۱ گروه از شهرستان‌های آذربایجان‌شرقی و تعداد ۲۴ گروه از شهر تبریز شرکت کرده بودند. از این تعداد ۳۵ گروه توانستند به مراحل بالاتر راه پیدا کنند. همچنین با تعداد ۳۶ سانس اجرا و بیش‌از ۹۲۰۰ بازدیدکننده، رکورددار بیشترین مخاطب کنسرت در جشنواره فجر هستیم.

همچنین گروه‌های تلفیقی و حضور نوازندگان مهمان از دیگر استان‌ها بر کیفیت این جشنواره افزوده است.

همچنین در ادامه، غلامرضا میرزازاده رییس انجمن موسیقی آذربایجان‌شرقی گفت: تلاش کردیم تا نزدیک به ۹۰ درصد گروه‌ها فرصت اجرا در جشنواره داشته باشند و باید علاوه‌بر کمیت، کیفیت را هم بالا ببریم.

در این آیین از سه هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی استان استاد صالح عظیمی، استاد بیوک وجودی و استاد ودود مظهری تجلیل شد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=171850

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});