به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از حریت بر اساس گزارش SIPRI که در 10 مارس منتشر شد، ترکیه یازدهمین صادرکننده بزرگ سلاح در جهان در سال 2024 است.
امارات متحده عربی با سهم 18 درصدی بزرگترین بازار صادرات تسلیحات ترکیه بوده و پس از آن پاکستان با 10 درصد و قطر با 9.9 درصد قرار دارند.
سهم این کشور در واردات تسلیحات جهانی 33 درصد از 1.7 درصد در سال 19-2025 به 1.1 درصد در سال 2020-2020 کاهش یافته است.
اسپانیا بزرگترین تامین کننده تسلیحات به ترکیه با سهم 34 درصدی از کل واردات تسلیحات این کشور بود. ایتالیا و آلمان به ترتیب با 24 درصد و 18 درصد دومین و سومین تامین کننده بزرگ بودند.
بر اساس گزارش SIPRI، ایالات متحده جایگاه خود را به عنوان برترین صادرکننده تسلیحات در جهان تثبیت کرد و 43 درصد از صادرات جهانی را به خود اختصاص داد و بسیار جلوتر از دومین کشور بزرگ، فرانسه، که 9.6 درصد را به خود اختصاص داد.
این گزارش خاطرنشان کرد که حجم کلی انتقال تسلیحات در سطح جهان تقریباً در همان سطح 2015-2019 و 2010-2014 باقی مانده است، اما 18 درصد بیشتر از سال های 2005-2009 بوده است.
بر اساس این گزارش، با واکنش دولتها به حمله روسیه به اوکراین و عدم اطمینان در مورد آینده سیاست خارجی ایالات متحده، واردات تسلیحات اروپایی به طور کلی بین دورههای مشابه 155 درصد افزایش یافت.
کشورهای ناتو در اروپا واردات تسلیحات خود را در پنج سال گذشته بیش از دو برابر کردند که بیش از 60 درصد آن خرید تسلیحات آمریکایی بود.
متیو جورج، مدیر برنامه برنامه انتقال تسلیحات SIPRI گفت: «ارقام جدید انتقال تسلیحات به وضوح نشان دهنده تسلیح مجدد کشورهای اروپایی در واکنش به تهدید روسیه است.
اوکراین در بازه زمانی 2020 تا 24 به بزرگترین واردکننده تسلیحات بزرگ جهان تبدیل شد و واردات آن در مقایسه با سالهای 2015 تا 2019 نزدیک به 100 برابر افزایش یافت.
حداقل 35 کشور پس از تهاجم تمام عیار روسیه در سال 2022 به اوکراین تسلیحات ارسال کردند و تحویل قابل توجهی بیشتر در حال انجام است. اوکراین 8.8 درصد از واردات تسلیحات جهانی را در سالهای 2020-2020 دریافت کرد.
بیشتر تسلیحات عمده عرضه شده به اوکراین از ایالات متحده (45 درصد) و پس از آن آلمان (12 درصد) و لهستان (11 درصد) بوده است.
هند دومین واردکننده بزرگ تسلیحات در جهان بود و واردات آن منعکس کننده تهدیدات درک شده از سوی چین و پاکستان است. با این حال، بر اساس گزارش SIPRI، واردات آن بین سالهای 2015-19 و 2020-24 9.3 درصد کاهش یافته است.
