به گزرش یازاکو، صابر پرنیان روز یکشنبه اظهار کرد: در این بازه زمانی تعداد ۲۳۳ واحد صنعتی جدید (ایجادی) با میزان ۲۲۰ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری و با اشتغال چهار هزار و ۱۶۶ نفر راه اندازی شده است.
وی افزود: همچنین تعداد ۲۵۱ واحد صنعتی توسعهای با میزان سرمایهگذاری ۲۰۰ هزار میلیارد ریال با میزان اشتغال ۱۱ هزار و ۸۳۶ نفر راهاندازی شده و رتبه استان در صدور پروانههای بهرهبرداری بین استانهای کشور پنجم از نظر تعداد است.
مدیرکل صمت با بیان اینکه استان در بین استانهای کشور در تعداد پروانه های بهره برداری صادره ایجادی در رتبه سوم کشوری است، گفت: در سال گذشته جایگاه آذربایجانشرقی در بین استانهای کشور در تعداد پروانه های بهره برداری صادره توسعه ای رتبه پنجم کشوری بود.
پرنیان تعداد واحدهای فعال دارای پروانه بهرهبرداری در استان را چهار هزار و ۸۲۰ واحد با ارزش سرمایهگذاری ۸۲۰ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی ۱۳۲ هزار نفر اعلام و اظهار کرد: این استان از حیث تعداد واحدهای فعال در جایگاه چهارم قرار دارد.
وی ادامه داد: بیشتر واحدهای فعال استان در گروههای صنعتی، محصولات لاستیکی و پلاستیکی، محصولات غذائی و آشامیدنی ها، محصولات کانی غیرفلزی، ساخت ماشینآلات و تجهیزات و محصولات فلزی فعالیت می کنند.
پرنیان با اشاره به اینکه توزیع شهرستانها و واحدهای فعال نشان میدهد بیشترین واحدهای فعال در حوزه شهرستانهای تبریز، آذرشهر، شبستر، بستانآباد و مرند است، افزود: تعداد ۱۱ فقره جواز تاسیس خدمات فنی و مهندسی و ۳۴ فقره پروانه تحقیق و توسعه نیز در سال گذشته صادر شد.
فهرست
رتبه نخست آذربایجان شرقی در جلب سرمایه گذاری صنعتی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی از صدور ۱۶۵۴ جواز تاسیس شامل ۱۵۰۰ جواز ایجادی و ۱۵۵ جواز توسعه ای در استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: استان در تعداد جوازهای تاسیس ایجادی صادره برای شروع سرمایه گذاری در داخل و خارج از شهرک های صنعتی رتبه نخست کشوری را به دست آورد.
پرنیان اظهارکرد: بیشترین صدور جواز ایجادی در این مدت به ترتیب مربوط به شهرک های صنعتی شهرستانهای تبریز، شبستر، آذرشهر، بستان آباد، هریس و بناب و برای گروههای صنعتی محصولات فلزی، محصولات لاستیکی و پلاستیکی، محصولات غذائی و آشامیدنی ها، ساخت ماشین آلات و تجهیزات، ساخت مواد و محصولات شیمیائی و سایر محصولات کانی غیرفلزی بود.
وی ادامه داد: بیشترین صدور جواز توسعهای نیز در این بازه زمانی به ترتیب برای گروههای صنعتی محصولات لاستیکی و پلاستیکی، ساخت ماشین آلات و تجهیزات، محصولات فلزی، محصولات غذائی و آشامیدنی ها و سایر محصولات کانی غیرفلزی صادر شده است.
پرنیان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ جایگاه آذربایجانشرقی در بین استانهای کشور در تعداد جوازهای تاسیس توسعه ای صادره برای ارتقای ظرفیت محصولات و تنوع محصولات طرح های توسعه ای رتبه نخست کشوری بود، افزود: طرح های در دست اجرا در استان (جوازهای تاسیس دارای پیشرفت فیزیکی) به تعداد ۱۹۶۰ فقره با ارزش سرمایهگذاری ۹۸۰ هزار میلیارد ریال و پیشبینی ایجاد اشتغال برای حدود ۵۷ هزار نفر است که از این تعداد یک هزار و ۱۷۹ طرح پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد دارند.
وی ادامه داد: جایگاه آذربایجانشرقی در بین استانهای کشور در تعداد طرحهای در دست اجرا دارای پیشرفت فیزیکی رتبه سوم و در تعداد طرحهای در دست اجرا با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد رتبه دوم است.
وصول ۳۰هزار میلیارد ریال حقوق دولتی معادن و رشد ۲۷ درصدی
مدیرکل صمت آذربایجان شرقی همچنین از وصول ۳۰ هزار میلیارد ریالی حقوق دولتی معادن در استان در سال گذشته خبر داد و گفت: این رقم در مقایسه با سال قبل از آن ۲۷ درصد بیشتر بود.
پرنیان ادامه داد: تعداد ۲۳ فقره پروانه بهرهبرداری معدن نیز با میزان سرمایهگذاری هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال و اشتغال ۱۲۱ نفر در سال گذشته صادر شد ضمن اینکه ۶۰ فقره پروانه اکتشاف و ۳۸ فقره گواهی کشف معدن نیز در این مدت صادر شد.
رشد ۳۲ درصدی صادرات غیرنفتی استان
پرنیان به آمار ارائه شده صادرات از سوی گمرکات استان در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: سال گذشته سه میلیون و ۸۹۱ هزار و ۸۰۰ تن کالا به ارزش ۲.۰۳ میلیارد دلار صادر شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ از نظر ارزی ۳۲ درصد و از نظر وزنی ۳۳ درصد رشد داشت.
وی ادامه داد: در سال گذشته تعداد هزار و ۳۵۰ فقره کارت بازرگانی صادر و هزار و ۳۴۸ فقره تمدید شد که از صعود ۱۲۶.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برای صدور و از صعود ۵۵.۱ درصدی (نسبت به مدت مشابه سال قبل) برای تمدید، برخوردار بود.
صدور پروانه کسب تولیدی ۱۴.۱ درصد افزایش یافت
پرنیان به تعداد پروانه های کسب صادر و تمدید شده در استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت تعداد هفت هزار و ۶ فقره پروانه کسب تولیدی، ۱۳ هزار و ۴۱ فقره پروانه کسب توزیعی، چهار هزار و ۳۹۱ پروانه کسب خدماتی، سه هزار و ۷۵۶ فقره پروانه کسب خدمات فنی برای واحدهای صنفی صادر و تمدید شد.
وی افزود: همچنین در این مدت تعداد ۶ هزار و ۱۳۷ فقره پروانه کسب تولیدی، ۱۱ هزار و ۶۶۰ فقره پروانه کسب توزیعی، چهار هزار و ۴۲۵ پروانه کسب خدماتی، سه هزار و ۶۵۶ فقره پروانه کسب خدمات فنی برای واحدهای صنفی صادر و تمدید شد که در زمینه پروانه کسب تولیدی ۱۴.۱ درصد، در پروانه کسب توزیعی ۱۱.۸ درصد و در پروانه کسب خدمات فنی ۲.۷ درصد افزایش و در پروانه کسب خدماتی ۰.۷۶ درصد کاهش داشتیم.
تشکیل بیش از پنج هزار میلیارد ریال پرونده تخلفاتی
پرنیان از انجام تعداد ۵۴ هزار فقره بازرسی در سال گذشته و تشکیل ۶ هزار و ۵۶۳ فقره تشکیل پرونده به ارزش پنج هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال خبرداد و گفت: ارزش تقریبی پرونده های متشکله نسبت به سال قبل ۲۲۲ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: بیشترین بازرسی انجام شده به ترتیب مربوط به شهرستانهای تبریز، میانه، مراغه، بناب، اسکو، کلیبر و اهر بود.
استان آذربایجان شرقی در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار ۶.۴ درصد واحدهای صنعتی کشور ششمین استان کشور است و پنج درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
این استان دارای ۵۷ شهرک و ناحیه صنعتی، یک منطقه آزاد تجاری و یک منطقه ویژه اقتصادی است.