به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، امید اسمعیلظفر؛ رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز با تأکید بر لزوم توسعه فعالیتهای معدنی در استان آذربایجانشرقی اظهار کرد: این استان از معادن ارزشمند و غنی برخوردار است، اما تاکنون تنها معدن سونگون توانسته به سطحی از توسعه مطلوب دست یابد.
وی با اشاره به جایگاه ممتاز معدن سونگون در سطح خاورمیانه افزود: با وجود ظرفیتهای فراوان، سایر معادن استان نتوانستهاند آنگونه که باید گسترش یابند.
ظفر با بیان اینکه معادن میتوانند به منبعی عظیم برای تولید ثروت در استان تبدیل شوند، تصریح کرد: در استان آذربایجانشرقی، بهرغم وجود معادن متعدد و ذخایر قابل توجه بهویژه در حوزه فولاد با عیار بالا، به دلیل مشکلات زیستمحیطی و محدودیتهای موجود، بهرهبرداری از این منابع با دشواریهایی همراه بوده است.
وی با اشاره به سختگیریهای محیط زیستی گفت: تمام تلاش ما این است که فعالیتهای معدنی با کمترین آسیب به محیط زیست انجام شود، اما باید بین توسعه اقتصادی و حفظ محیط زیست توازن برقرار شود.
رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز همچنین با انتقاد از تفسیرهای سلیقهای از قانون معادن اظهار داشت: برخوردهای متفاوت با فعالان معدنی باعث سردرگمی و ایجاد مشکلات در مسیر توسعه این بخش شده است.
وی در پایان با بیان اینکه ادامه این روند میتواند موجب عقبماندگی استان از جایگاه شایسته خود در شاخصهای اقتصادی شود، تأکید کرد: این وضعیت در شأن استان آذربایجانشرقی نیست. از نهادهای دولتی، حاکمیتی و تصمیمگیر انتظار میرود نگاه ویژهتری به حوزه سرمایهگذاری در معادن داشته باشند تا بتوان از این ثروت زیرزمینی در مسیر ایجاد ثروت و اشتغال پایدار بهره برد.
توسعه پایدار بدون توجه به محیط زیست ممکن نیست
محمدحسین حسنزاده، مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان آذربایجانشرقی سه مؤلفه اصلی توسعه پایدار را «اقتصاد»، «اجتماع» و «محیط زیست» دانست و تأکید کرد: برای رسیدن به توسعه متوازن، باید بین این سه مؤلفه تعادل برقرار شود. نمیتوان تحت هیچ شرایطی، حتی در موقعیتهای خاص، یکی از این مؤلفهها را پررنگتر از دیگری و برتر دانست.
وی با اشاره به معدن انوریان، آن را نمونهای از عدم تعادل میان مؤلفههای توسعه عنوان کرد و افزود: این معدن با وجود پتانسیل بالای اقتصادی، به دلیل نادیدهگرفتن مسائل اجتماعی، با چالشها و مشکلات متعددی مواجه شده است. تعادل، به معنای حذف یکی از مؤلفهها یا دور زدن قوانین نیست.
مدیرکل محیط زیست استان با اشاره به اینکه حدود ۱۳ درصد از معادن در مناطق حفاظتشده قرار دارند، گفت: معادن واقع در این مناطق تابع قوانین و مقررات خاصی هستند و حتی عملیات اکتشاف توسط نهادهای دولتی نیز در این مناطق غیرقانونی است.
وی افزود: ما نیز به خوبی آگاهیم که در برخی مناطق حفاظتشده، ذخایر معدنی ارزشمندی وجود دارد، اما از منظر قانونی، هرگونه دخل و تصرف در این مناطق ممنوع است.
حسنزاده با بیان اینکه اداره کل محیط زیست تنها پس از ارائه طرح ارزیابی زیستمحیطی مجاز به اظهارنظر و ورود به موضوع معادن است، تأکید کرد: فعالان حوزه معدن باید طرح ارزیابی زیستمحیطی را با دقت و توسط کارشناسان متخصص تهیه و ارائه کنند تا در کوتاهترین زمان ممکن بررسی و تصمیمگیری انجام شود.
وی همچنین بر ضرورت بازسازی و احیای مناطق معدنی پس از برداشت مواد معدنی تأکید کرد و گفت: انتظار ما این است که محیط زیست در هر پروژهای “برنده” باشد، چرا که حفظ آن برای نسل امروز و آینده از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه توسعه استان را حمایت میکنیم، گفت: چرخ توسعه باید بچرخد، اما نه به قیمت نابودی محیط زیست. اگرچه هیچ پروژه عمرانی یا توسعهای بدون آسیب کامل به محیط زیست نیست، اما باید تلاش کرد این آسیبها به حداقل برسد.
مدیرکل محیط زیست در پایان گفت: اتاق بازرگانی تبریز بهعنوان حلقه واسط بین بخش خصوصی و دولتی، بهترین مکان برای حل اختلافات و ایجاد تعامل سازنده در این حوزه است.
در کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز مطرح شد؛
معادن آذربایجانشرقی ظرفیتی بزرگ برای تولید ثروت
جلسه کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز با محوریت بررسی مشکلات فعالان معدنی استان، با حضور مدیرکل محیط زیست استان، معاونان و نمایندگان بخش دولتی و فعالان معدنی در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=178439
- ارسال توسط : darvazeban2
- بدون دیدگاه