• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Sunday - 4 May - 2025
0

بحران ۵۰ هزار میلیارد تومانی در کمین شهرک های صنعتی

  • کد خبر : 178647
  • 14 اردیبهشت 1404 - 10:31
بحران ۵۰ هزار میلیارد تومانی در کمین شهرک های صنعتی
یازاکو - رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: امروز ۵۰ هزار میلیارد تومان زیرساخت‌های فرسوده در شهرک‌های صنعتی داریم که اگر تا ۶ سال آینده چاره‌ای اندیشیده نشود، با بحران مواجه خواهیم شد.

به گزارش یازاکو، رضا انصاری در یکصد و دهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: موضوع ارتقای بهره‌وری در سال‌های گذشته همواره در کانون برنامه‌های توسعه‌ای کشور قرار داشته، اما متأسفانه در عمل، نتایج مورد انتظار محقق نشده است.

وی با اشاره به تجارب بین‌المللی در حوزه بهره‌وری گفت: فصل مشترک مطالعات توسعه‌ای در حوزه کشاورزی در کشور هلند، اتکا به تکنولوژی‌ها به خصوص نوع تکنولوژی در ایجاد گلخانه‌ها بوده است.

وی پیشنهاد داد: یک منطقه تخصصی با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های پیشرفته برای تولید دانش کاربردی در کشاورزی ایجاد شود که برای مثال چگونگی رساندن بهره‌وری برداشت محصولات کشاورزی را به سطح مطلوب اعلام کند.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با تأکید بر اهمیت شهرک‌های صنعتی در رشد اقتصادی کشور، تصریح کرد: تاکنون حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور سرمایه‌گذاری شده و امروز صنعتگران از آن بهره‌مند هستند.

اشتغال ۱.۱ میلیون نفر در شهرک های صنعتی کشور

انصاری با اشاره به اشتغال بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در شهرک‌های صنعتی کشور، گفت: حدود ۴ تا ۵ میلیون نفر از جمعیت کشور با این بخش در ارتباط هستند و شهرک‌های صنعتی را می‌توان بنگاه‌های اجتماعی و اقتصادی مهمی برشمرد.

وی افزود: همانطور که ساختارهای مدیریتی در شهرداری‌ها وجود دارد، باید سازوکاری مشابه در اداره شهرک‌های صنعتی نیز طراحی شود؛ چرا که این شهرک‌ها در عمل به‌مثابه شهرهایی با کارکرد صنعتی هستند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: شرکت‌های خدماتی منتخب صنعتگران، در اداره شهرک‌های صنعتی نقش شهرداری‌ها را ایفا می‌کنند و به‌دنبال تدوین لایحه‌ای جامع برای شهرک‌های صنعتی کشور و قانون‌مند شدن این ساختار در تابستان امسال هستیم. هدف ما، تأمین منابع پایدار و اداره کارآمد این مجموعه‌ها است.

ضرورت اختصاص بخشی از مالیات بر ارزش افزوده به شرکت‌های خدماتی شهرک‌ها

معاون وزیر صمت با تأکید بر ضرورت اختصاص بخشی از مالیات بر ارزش افزوده به شرکت‌های خدماتی شهرک‌ها، گفت: فلسفه وجودی شرکت شهرک‌های صنعتی، تسهیل در راه‌اندازی واحدهای تولیدی و اشتغال‌زایی است و در این راستا، نباید اجازه داد زمین‌ها بدون بهره‌برداری باقی بمانند.

انصاری با بیان اینکه باید بین تولیدکنندگان واقعی و زمین‌داران غیرمولد تفاوت قائل شد، افزود: اتاق بازرگانی می‌تواند مرجع تشخیص تولیدکنندگان واقعی باشد و نهادهای نظارتی نیز باید در کنار واحدهای صنعتی فعال قرار گیرند.

وی تاکید کرد: قول می‌دهیم فرآیند تسهیل در قراردادها و فسخ امتیاز افرادی که زمین‌های شهرک‌های صنعتی‌را حبس کرده‌اند، پیگیری کنیم.

انصاری با اشاره به هزینه‌های واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی، گفت: این شرکت تابع حاکمیت شرکتی است و بودجه‌ای برای پرداخت حقوق پرسنل از دولت دریافت نمی‌کند.

معاون وزیر صمت با اشاره به مشکلات اخیر در تأمین زیرساخت‌ها اظهار کرد: برخلاف گذشته، امروز در زمینه آب، برق و گاز با محدودیت‌های جدی روبه‌رو هستیم و انتظار داریم وزارت نیرو و دیگر دستگاه‌های خدمات‌رسان در این مسیر همراهی بیشتری داشته باشند.

مصرف تنها ۵ درصد برق کشور در شهرک های صنعتی

انصاری گفت: در پاییز سال گذشته، مصرف برق شهرک‌های صنعتی کشور به حدود سه هزار مگاوات رسید که معادل ۵ درصد کل مصرف برق کشور است بنابراین نباید بار محدودیت‌های انرژی صرفاً بر دوش صنعت باشد؛ چراکه اقتصاد خانوارها به تولید وابسته است.

وی افزود: اگر برق خانه‌ها وصل باشد، اما صنایع تعطیل شوند و مردم درآمدی نداشته باشند، نتیجه مطلوبی حاصل نمی‌شود.

قرار گرفتن زمین های شهرک‌های صنعتی با تخفیف ۳۰ تا ۸۰ درصدی برای احداث نیرگاه های خورشیدی

انصاری، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را راهکاری مؤثر دانست و گفت: زمین‌های موجود در شهرک‌ها برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی با تخفیف ۳۰ تا ۸۰ درصدی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت و برنامه‌ریزی کرده‌ایم در کوتاه‌مدت تا ۵۰ درصد برق مورد نیاز شهرک‌ها از طریق این نیروگاه‌ها تأمین شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=178647

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});