به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح منابع دیپلماتیک فرانسوی نیز همین اطلاعات را ارائه دادند، اما هنوز هیچ خبری از برلین یا لندن در مورد این جلسه که در ابتدا قرار بود اوایل این ماه برگزار شود اما به تعویق افتاد، منتشر نشده است.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، گفت که این مذاکرات «در سطح معاونان وزرای امور خارجه» برگزار خواهد شد.
کشورهای اروپایی – که با نام E3 شناخته میشوند – در میان قدرتهای جهانی بودند که به همراه چین، روسیه و ایالات متحده، در مذاکره برای توافق هستهای تاریخی ایران در سال ۲۰۱۵ مشارکت داشتند.
دونالد ترامپ، در دوره اول ریاست جمهوری خود، در سال ۲۰۱۸ با خروج یکجانبه ایالات متحده از این توافق، عملاً آن را زیر پا گذاشت.
ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید در ماه ژانویه، کمپین «فشار حداکثری» خود بر تهران را احیا کرده و از دیپلماسی هستهای حمایت میکند، اما در صورت شکست، نسبت به اقدام نظامی هشدار میدهد.
ایران از اواخر سال گذشته چندین جلسه محرمانه در مورد برنامه هستهای با سه کشور اروپایی برگزار کرده است – که آخرین آن در ماه فوریه در ژنو بود – پیش از مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن که از ۱۲ آوریل آغاز شد.
عراقچی گفت: «در حالی که ما به گفتگو با ایالات متحده ادامه میدهیم، آمادهایم با اروپاییها نیز گفتگو کنیم.»
او بدون اشاره به جزئیات بیشتر افزود: «متاسفانه خود اروپاییها با سیاستهای خودشان تا حدودی در این مذاکرات منزوی شدهاند.»
او گفت: «ما چنین وضعیتی را نمیخواهیم و به همین دلیل است که مذاکرات خود را» با آنها ادامه دادهایم.
بازگشت تحریمها
جلسه روز جمعه پس از آخرین دور مذاکرات ایران و آمریکا با میانجیگری عمان در روز یکشنبه برگزار خواهد شد که تهران آن را «دشوار اما مفید» توصیف کرد، در حالی که یک مقام آمریکایی گفت واشنگتن «دلگرم» شده است.
ایران و ایالات متحده تاکنون چهار دور مذاکره برگزار کردهاند که بالاترین سطح تماس بین این دشمنان دیرینه در سالهای اخیر، از زمان خروج ایالات متحده از توافق هستهای ۲۰۱۵ است.
کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، مدتهاست که ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاحهای اتمی متهم میکنند، در حالی که ایران اصرار دارد برنامه هستهایاش اهداف صلحآمیز دارد.
دولتهای اروپایی در حال حاضر در حال بررسی این موضوع هستند که آیا مکانیسم «اسنپ بک» ذیل توافق هستهای ۲۰۱۵ را فعال کنند یا خیر، که تحریمهای سازمان ملل را در پاسخ به عدم پایبندی ایران بازمیگرداند – گزینهای که در ماه اکتبر منقضی میشود.
روز سهشنبه، ترامپ از رهبری ایران، نقش منطقهای و سوءمدیریت ادعایی انتقاد کرد و تهدید کرد که در صورت شکست مذاکرات هستهای، صادرات نفت ایران را کاهش خواهد داد.
او بار دیگر تمایل خود را برای «توافق با ایران» تکرار کرد، اما تهدید کرد که در صورت شکست مذاکرات، «فشار حداکثری عظیمی» اعمال خواهد کرد، از جمله اینکه صادرات نفت ایران را به صفر برساند.
عراقچی این اظهارات را به عنوان «نگاهی بسیار فریبنده» به ایران رد کرد و تحریمها، فشارها و تهدیدهای نظامی و غیرنظامی ایالات متحده را مانع پیشرفت کشور دانست.