به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبرگزاری صداوسیما، رئیس بخش نهال و بذر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: این گونهها شامل گونه زود رس “درخشان ” و دیررس”سهند ۹۷” است که در مدت سه سال به همت محققان و کارشناسان ایستگاه تحقیقانی باغبانی سهند آذربایجان شرقی تولید و معرفی شده است.
جلیل دژم پور افزود: مدت زمان برداشت محصول زرد آلو در آذربایجان شرقی حدود یک ماه است که از اواخر اردیبهشت آغاز میشود و باغداران مجبور هستند تولیدات خود را به سرعت برداشت و عرضه کنند.
وی گفت: محققان این ایستگاه تحقیقاتی با تولید نوع جدید زرد آلوی زود رس و دیر رس زمان برداشت را از یک ماه به بیش از سه ماه افزایش دادند تا باغداران فرصت بیشتری برای عرضه محصولات خود داشته باشند و با این کار سود باغداران نیز افزایش خواهد یافت.
رئیس بخش نهال و بذر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان انتخاب ارقام متحمل به سرما و مقاوم به تنشهای محیطی و ارقام مناسب برای فرآوری و خشکباری با عملکرد و کیفیت میوه زردآلو را از ویژگیها مهم این گونههای جدید اعلام کرد.
آذربایجان شرقی با ۱۲ هزار هکتار باغ زردآلو و با تولید ۷۳ هزار تن زردآلو در سال از نظر سطح و عملکرد رتبه نخست تولید این محصول در کشور را دارد که بیشترین میزان آن در شهرستان مرند تولید میشود.